Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μετά την προκήρυξη των πρόωρων (ως συνήθως) εκλογών, βγήκαν ανακοινώσεις από ΝΑΡ, ΣΕΚ, ΚΚΕ (μ-λ)/οργάνωση Θεσσαλονίκης και αργότερα την Πέμπτη και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ

-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΠΛΟ ΟΧΙ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.

- ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

-ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.

Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών – εξπρές αποτελεί έκφραση και ανοικτή ομολογία της χρεοκοπίας της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της κρίσης εκπροσώπησης η οποία, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, αγκαλιάζει ευρύτερα τον αστικό συνασπισμό εξουσίας και οδηγεί τα αστικά κόμματα να πειθαρχούν πλήρως και να γίνονται ακόμα πιο άμεσα όργανα των μεγάλων συμφερόντων.

Ο Κ. Καραμανλής επιχειρεί, στο όνομα της υπευθυνότητας, να εκφράσει με τον πιο αντιλαϊκό τρόπο τις επιλογές του κεφαλαίου, να κλιμακώσει δηλαδή την αντεργατική πολιτική που οδήγησε χιλιάδες εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανασφάλεια και την ανεργία και την κυβέρνηση της ΝΔ στην κατάρρευση. Η ΝΔ ζητά ψήφο για να εφαρμόσει αντεργατικά μέτρα σοκ. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι πρέπει να την μαυρίσουν!

Το ΠΑΣΟΚ, με την ανοικτή υποστήριξη σημαντικών αστικών μερίδων, στο όνομα της «προοδευτικής λύσης», προβάλει ως καλύτερος και πιο πιθανός διαχειριστής της κυρίαρχης πολιτικής όμως δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, σύμφωνα και με τα λεγόμενά του Γ Παπανδρέου, ότι φιλοδοξεί να πάρει τη σκυτάλη από τη Ν.Δ για να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Γι αυτό δεν χωρά καμιά αυταπάτη για τον αστικά μεταλλαγμένο χαρακτήρα του και τον αντίστοιχο ρόλο του στο συνδικαλιστικό και στο νεολαιίστικο κίνημα. Καμιά ψήφος, καμιά συναίνεση και σε κανένα επίπεδο στον επίδοξο διαχειριστή της αντιδραστικής πολιτικής.

Κοινός παρανομαστής της στρατηγικής και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου και της πολιτικής της ΕΕ για ανάσχεση - ενσωμάτωση των λαϊκών εργατικών αντιδράσεων μέσα από εκλογές, στο όνομα μιας ισχυρής κυβέρνησης, με ανανεωμένη «λαϊκή εντολή», για την επιβολή ακόμα σκληρότερων – μακράς διάρκειας αντεργατικών προγραμμάτων και αντιδραστικών τομών στο πολιτικό σύστημα.

Απάντηση στα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας δεν μπορεί να δώσει καμιά εκλογική – κυβερνητική εναλλαγή στο πλαίσιο του δικομματισμού – διπολισμού, της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου και του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.

Απαιτείται ένα πολιτικό κίνημα εργαζομένων και νεολαίας, στηριγμένο σε ένα νέο εργατικό κίνημα, που θα υπερβαίνει την τραγική ανεπάρκεια, το συμβιβασμό και τον εκφυλισμό του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος, θα συγκρούεται συνολικά με την αντεργατική πολιτική και τους φορείς της και θα μπορεί να επιβάλει τους στόχους και τις διεκδικήσεις του, την ανατροπή της επίθεσης και το άνοιγμα του δρόμου για τη συνολική ανατροπή της κοινωνίας του κέρδους και της αγοράς.

Απαιτείται μια άλλη Αριστερά που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, ανυπότακτη, εργατική και αντικαπιταλιστική, μια Αριστερά ικανή να αντιπαλέψει νικηφόρα τη βάρβαρη επιδρομή του κεφαλαίου και να αναζωογονήσει τον αγώνα για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την κομμουνιστική απελευθέρωση.

Τα κόμματα της διαχειριστικής και σε συναινετική τροχιά Αριστεράς ή του ακίνδυνου, χωρίς γραμμή ανατροπής, κομμουνιστικού ρεφορμισμού φανέρωσαν και στις συνθήκες της κρίσης την ιστορική και προγραμματική τους ανεπάρκεια.

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα, συμμετέχοντας αποφασιστικά και δίνοντας τη μάχη μέσα από την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία για:

-Αποφασιστικό διπλό ΟΧΙ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ως το αναγκαίο ΟΧΙ στην αντιδραστική πολιτική του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

-Μαύρο στην κυβέρνηση της ΝΔ. Της ληστείας χωρίς κουκούλα στα εργατικά, αγροτικά και λαϊκά εισοδήματα. Των 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες και άλλων 28 δισ. ευρώ για νέους πολεμικούς εξοπλισμούς. Της καταστολής και των τρομονόμων, των νέων «ιδιωνύμων» και των καμεροχαφιέδων. Της καταστροφής των δασών και του περιβάλλοντος. Των ιδιωτικών ΑΕΙ και της ιδιωτικοποίησης των πάντων. Της διαφθοράς και των σκανδάλων, των Βατοπεδίων, των «σεμνών και ταπεινών» κουμπάρων και του προκλητικού κουκουλώματός τους.

-Καμιά αυταπάτη για το ΠΑΣΟΚ που αποτελεί επιλογή του κεφαλαίου, το ΠΑΣΟΚ της συναίνεσης στην ίδια πολιτική, που «βαράει προσοχή» στους ντόπιους επιχειρηματίες, σε Βρυξέλες και Ουάσινγκτον.

-Μαύρο στον ακροδεξιό ρατσιστικό ΛΑΟΣ, τον μαύρο μοχλό βαθύτερης αντιδραστικής εξέλιξης του πολιτικού συστήματος.

-Ανυπακοή, ρήξη, ανατροπή της προσπάθειας του κεφαλαίου, της ΕΕ και όλων των αστικών κυβερνήσεων να ρίξουν τα βάρη της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους. Ο εργασιακός μεσαίωνας του σύγχρονου καπιταλισμού δεν είναι το μέλλον μας. Διεκδικούμε τον πλούτο που δημιουργούμε.

-Για νικηφόρους αγώνες της επόμενης μέρας, ανεξάρτητα το ποιος η ποιοι θα είναι οι διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής. Με τη φλόγα των μεγάλων στιγμών του εργατικού και νεολαϊστικου κινήματος και του εξεγερτικού Δεκέμβρη, για τις εργατικές και νεολαιίστικες ανάγκες και την κομμουνιστική απελευθερωτική προοπτική. Για το εργατικό κίνημα και την ανατρεπτική μετωπική Αριστερά που έχει ανάγκη η εποχή μας.

Αθήνα, 3 Σεπτέμβρη 2009

Το Γραφείο της Πολιτικής Επιτροπής

Oι αγώνες γκρέμισαν τον Καραμανλή

Δεν θα αφήσουμε καμιά κυβέρνηση να συνεχίσει τις επιθέσεις του

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Επιτέλους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάρρευσε. Ο Καραμανλής έχει το θράσος να μας απειλεί ότι οι πρόωρες εκλογές στις 4 Οκτώβρη γίνονται για να μπορέσει να πάρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εγαζόμενων. Η κυβέρνηση που μας έφερε στη χειρότερη κρίση με 100.000 έξτρα άνεργους μέσα στους πρώτους οχτώ μήνες του 2009, η κυβέρνηση που χτύπησε μισθούς, συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις, η κυβέρνηση που επιτέθηκε στα δικαιώματα των γυναικών για σύνταξη, η κυβέρνηση που έδειξε το πιο ρατσιστικό πρόσωπο ενάντια στους μετανάστες, η κυβέρνηση που βάφτισε τη νεολαία «κουκουλοφόρους» γιατί δεν άντεχε την οργή της, η κυβέρνηση που στέλνει φρεγάτες στη Σομαλία αλλά δεν μπορεί να στείλει την Πυροσβεστική στο Γραμματικό, η κυβέρνηση της μίζας και των σκανδάλων έρχεται και ζητάει... «νωπή εντολή» για να κλιμακώσει όλες αυτές τις επιθέσεις.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Καραμανλής και οι υπουργοί του είναι καμένη υπόθεση. Ολος ο κόσμος χαίρεται για την κατάρρευσή τους. Το πραγματικό ζητούμενο στις εκλογές της 4 Οκτώβρη είναι να μετατρέψουμε την πτώση της Ν.Δ. σε ξήλωμα όλων των αντεργατικών επιθέσεων.

Χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι δώσαμε και δίνουμε μάχες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τα κλεισίματα και τις απολύσεις. Από τις φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια μέχρι τους αγώνες στον ΟΛΠ, στο Λαναρά, στον Σκαραμαγκά ή στον Ελεύθερο Τύπο, το νήμα είναι κοινό. Σύγκρουση με τα αρπακτικά συμφέροντα του καπιταλισμού που μας έφεραν την κρίση, όχι ιδιωτικοποιήσεις που τους χαρίζουν φιλέτα και τους δίνουν την ευκαιρία να ρημάζουν τις ζωές και τις δουλειές μας με κλεισίματα και απολύσεις.

Θέλουμε απαγόρευση των απολύσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κρατικοποίηση των τραπεζών και όσων επιχειρήσεων απειλούν και εκβιάζουν ότι «δεν τα βγάζουν πέρα». Θέλουμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με βάση τα 1.400 ευρώ, επιβολή των συλλογικών συμβάσεων κόντρα στους Τραπεζίτες και τους άλλους καπιταλιστές που πάνε να τις διαλύσουν.

Θέλουμε η πτώση της ΝΔ να σημάνει τέρμα για τις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Τέρμα στα σχέδια για στρατόπεδα συγκέντρωσης, τέρμα στις σκούπες της αστυνομίας, τέρμα στην ασυλία των φασιστικών συμμοριών που παριστάνουν τους «αγανακτισμένους πολίτες». Υπερασπίζοντας τους μετανάστες, υπερασπίζουμε την ενότητα της εργατικής τάξης και τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας. Τα ίδια κυκλώματα που κηρύσσουν μετανάστες «επικίνδυνους για τη δημόσια ασφάλεια» κόντεψαν να καταδικάσουν σε θάνατο τον απεργό πείνας Θ. Ηλιόπουλο.

Απαιτούμε η πτώση της ΝΔ να συμπαρασύρει και την ελληνική εμπλοκή στους πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Το πιο μεγάλο σκάνδαλο απ’ όλα είναι το γεγονός ότι αυτοί που μας κυβερνάνε και δε μπορούν να σβήσουν μια φωτιά πριν καταστρέψει τους πνεύμονες της Αθήνας, συντηρούν μια πολεμική μηχανή που στέλνει φρεγάτες στη Σομαλία, αεροπορική διοίκηση στη Καμπούλ και «ειρηνευτική δύναμη» στο Κόσοβο.

Όλα αυτά είναι ώριμα και ρεαλιστικά αιτήματα που ξεπήδησαν μέσα από τους αγώνες και τη δράση χιλιάδων απεργών, διαδηλωτών, εργατών και νεολαίων. Αν η ΝΔ είναι σήμερα μια κυβέρνηση καμένη, αυτό δεν έγινε από τον «στρατηγό άνεμο», ούτε από την ανύπαρκτη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, αλλά από τις μάχες που έδωσαν οι συμβασιούχοι το 2004, οι απεργοί των τραπεζών το 2005, οι φοιτητικές καταλήψεις το 2006-7, η απεργία των δασκάλων, οι Πανεργατικές για το Ασφαλιστικό, οι εξεγερμένοι μαθητές του Δεκέμβρη πέρσι.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να επιβάλουμε και τη συνέχεια. Χτίζοντας τη δύναμη των κινημάτων μας με απεργίες και καταλήψεις. Χωρίς αυταπάτες ότι μια κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου θα είναι καλύτερη από τις κυβερνήσεις του Σημίτη. Θα είναι τα ίδια και χειρότερα, καθώς ήδη από τώρα οι πρώην υπουργοί του Σημίτη και νυν υποψήφιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, οι Πάγκαλοι, οι Χρυσοχοϊδηδες και οι Άννες Διαμαντοπούλου, μιλάνε για «μεταρρυθμίσεις – σοκ», για απελάσεις μεταναστών και για «σταθεροποιητικά προγράμματα» εξαιτίας της κρίσης.

Χρειαζόμαστε μια Αριστερά αντικαπιταλιστική, δύναμη στήριξης για την προοπτική ότι δεν θα αφήσουμε την πολιτική της ΝΔ να συνεχιστεί ακόμα και μετά την πτώση της. Στις 4 Οκτώβρη πρέπει να βγάλουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιο δυνατή μέσα από τις κάλπες, ένα κοινό σπίτι για κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια που θέλει αντί για «σκούπες» της ΕΛ.ΑΣ να δει το κίνημα να παίρνει τη σκούπα απέναντι στα αποκαΐδια του Καραμανλή.


Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ

Εργαζόμενοι- εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες

Ο Κ. Καραμανλής για λογαριασμό της ΝΔ και του συστήματος, προκήρυξε εκλογές για τον Οχτώβρη, με την ελπίδα να βρει το σύστημα διαχειριστή και να αντιμετωπίσει την κρίση του.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και το σιγοντάρισμα του ΛΑΟΣ, προετοίμασε έναν άγριο κύκλο λεηλασίας των δικαιωμάτων και των καταχτήσεων μας. Εκτελώντας τις εντολές του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστών αφεντικών της ΕΕ, και με σκοπό να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες του εργαζόμενου λαού, προώθησε μέτρα ανατροπής όσων εργατικών δικαιωμάτων είχαν απομείνει από προηγούμενες νομοθετικές αντεργατικές ρυθμίσεις.

Έτσι με τον πλαστό εκβιασμό «απόλυση ή ελαστικότητα» γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι μισθοί πείνας, αλλά και οι κουτσουρεμένες παροχές σε ασφάλιση και περίθαλψη που αυτές συνεπάγονται. Στέλνονται εκατοντάδες νέοι και νέες καθημερινά στις ουρές των ανέργων και μεγαλώνουν οι λίστες των απολυμένων και της φτώχειας σε όλους του νομούς της χώρας. Συνεχίζεται η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων(βλέπε ΕΥΑΘ -ΛΑΡΚΟ και όχι μόνο), της ακρίβειας και της φορομπηξίας που εξανεμίζουν τα πενιχρά λαϊκά εισοδήματα. Ψηφίζεται και ετοιμάζονται νέοι νόμοι για να ολοκληρωθεί η εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση που άρχισε με το νόμο πλαίσιο, την επίθεση στο άρθρο 16 και το νόμο για τα κολέγια. Είναι η ίδια πολιτική που οδήγησε στον όλεθρο και την καταστροφή τα δάση μας: η πολιτική της εμπορευματοποίησης των πάντων, της προκλητικής αδιαφορίας για τη ζωή και το μέλλον του λαού και του τόπου, της τσιμεντοποίησης και της υπόκλισης στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Μέρος της αντιλαϊκής επίθεσης είναι και τα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες. Η ιμπεριαλιστική ΕΕ, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, επιχειρούν να διαμορφώσουν έτσι ένα ακόμα πιο αντιδραστικό πλαίσιο διαχείρισης των μεταναστών. Έτσι ώστε και να συνεχιστεί ακόμα πιο εντατικά η υπερεκμετάλλευση των μεταναστών που τους αποφέρει τεράστια κέρδη και μέσω του ρατσισμού να διασπούν την εργατική τάξη της χώρας σε ντόπιους και ξένους ώστε να περνάει πιο εύκολα η πολιτική τους. Αυτή είναι η ρότα στην οποία κινούνται η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ της «μηδενικής ανοχής», χρησιμοποιώντας σαν «λαγό» το ακροδεξιό - φασιστικό ΛΑΟΣ.

Αυτήν την αντιδραστική πολιτική είναι που το σύστημα θέλει να θωρακίσει απέναντι στην εργατική και νεολαιίστικη δυσαρέσκεια που εγκυμονεί νέους Δεκέμβρηδες. Γι αυτό προωθεί με ρυθμούς πολυβόλου και συμμορφωνόμενο με την αστυνομοκρατική νομοθεσία της ΕΕ και των ΗΠΑ, νέες ακόμα πιο σκληρές κατασταλτικές νομικές διατάξεις (κουκολονόμος, απαγόρευση διαδηλώσεων), αμφισβητούν το Άσυλο, εξοπλίζουν και πολλαπλασιάζουν τις δυνάμεις καταστολής.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, οικοδομεί νέα δεσμά εξάρτησης της χώρας μας αλυσοδένοντας τη στους αμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες αλλά και την ΕΕ. Μπλέκει ολοένα και περισσότερο τη χώρα στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, Ευρωπαίων, Ρωσίας) που ήδη έχουν μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε πεδίο οξύτατης αντιπαράθεσης. Υποτάσσεται από τη μια στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για το Αιγαίο και από την άλλη εμπλέκεται σε έναν επικίνδυνο για τους λαούς ανταγωνισμό-με ιμπεριαλιστική πατέντα- με τη γειτονική άρχουσα τάξη. Μια πολιτική που δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για το λαό, τη νεολαία, την χώρα.

Εργαζόμενοι- εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες

Ο δίχρονος ξεσηκωμός της νεολαίας, η μάχη των εργαζομένων ενάντια στην αντιασφαλιστική επιδρομή, πρόσφατα η μεγάλη νεανική έκρηξη του Δεκέμβρη, έδειξαν πως τόσο η νεολαία όσο και ο λαός έχουν τις διαθέσεις αλλά και τις δυνατότητες να αντισταθούν αλλά και να ανατρέψουν την επίθεση του συστήματος. Γιατί αυτή η αντιδραστική πολιτική ανατρέπεται μόνο μέσα από κοινούς μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Αγώνες που ταυτόχρονα τα «βάζουν» –θέλοντας και μη- και με τις αιτίες της κακοδαιμονίας του εργατικού κινήματος. Γιατί αγώνες νικηφόροι σημαίνει:

Αγώνες που θα ξεπερνούν τις υποταγμένες εργατοπατερικές ηγεσίες που συνυπογράφουν χρόνια τώρα την πολιτική της λιτότητας και της φτώχειας με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση. Αγώνες μέσα από τους οποίους θα δημιουργούνται οι όροι για το ξεπέρασμα της επίσημης αριστεράς που αιωρείται μεταξύ της υποταγής στο σύστημα και της αναχώρησης από το κίνημα. Και για την οικοδόμηση μιας άλλης, ταξικής, επαναστατικής, μαχητικής αριστεράς. Αυτής που λείπει και που χρειάζονται οι εργαζόμενοι και η νεολαία!


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΚΑΜΑΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6 μ.μ.

Κ.Ο. Θεσ/νίκης ΚΚΕ(μ-λ)



Ανακοίνωση για την κατάρρευση της ΝΔ

Η κυβέρνηση της ΝΔ καταρρέει αντιμέτωπη με το βάθεμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης αλλά και τις κοινωνικές εκρήξεις στις οποίες θα οδηγούσαν τα αντιλαϊκά μέτρα που απαιτούν κεφάλαιο και ΕΕ. Κάθε προσπάθεια ανάταξής της «κάηκε» από την αντίσταση των «από κάτω» (από την εξέγερση του Δεκέμβρη μέχρι τις απεργίες και τις καταλήψεις) και τις δικές της εγκληματικές ευθύνες (βλ. δασικές πυρκαγιές). Ούτε τα αντιδημοκρατικά μέτρα «νόμου και τάξης», ούτε η ρατσιστική επίθεση σε βάρος των μεταναστών έφεραν την ομαλότητα που απαιτεί το κεφάλαιο. Η κήρυξη των εκλογών – εξπρές αποσκοπεί στην ανάδειξη μιας ισχυρής κυβέρνησης για την επιβολή βαθιών και δραματικών αντεργατικών τομών, έτσι ώστε η αστική τάξη να ξεπεράσει την κρίση σε βάρος των εργαζομένων. Αυτό είναι το σαφές μήνυμα του διαγγέλματος Καραμανλή.

Γι’ αυτό και το ζήτημα δεν είναι απλώς να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά να φύγει η πολιτική της διαρκούς λιτότητας, της ελαστικής εργασίας, του πολέμου, του αυταρχισμού.

Όμως, το ΠΑΣΟΚ ούτε θέλει ούτε μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική! Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, η νεολαία δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη για το τι θα σημάνει η εναλλαγή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του εκφράζει τη συνέχεια και όχι ρήξη με τη διαχείριση της ΝΔ. Η επίκληση ότι «η χώρα είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας» είναι το άλλοθι για να συνεχίσουν τα γνωστά στελέχη του Σημίτη μαζί με τα νέα του Γ. Παπανδρέου την ίδια αντιδραστική πολιτική.

Η δύναμη των εργαζομένων, των αγροτών, των νέων δεν βρίσκεται στην εναλλαγή διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά στους ανυποχώρητους αγώνες, στις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Από τώρα να δοθεί το μήνυμα ότι όποια και εάν είναι η κυβέρνηση μετά τις εκλογές, θα βρει μπροστά της τις αντιστάσεις και τα κινήματα.

Μόνο μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά μπορεί να δώσει διέξοδο στην κρίση στηρίζοντας τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας και δίνοντας προοπτική στις εξεγέρσεις όπως του Δεκέμβρη. Μια αριστερά που να έχει ως προοπτική της την ανατροπή του καπιταλισμού και όχι απλώς την αλλαγή συσχετισμών στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να δώσει αυτή την ελπίδα γιατί στάθηκε εχθρικό στην έκρηξη του Δεκέμβρη αλλά και στους μαχητικούς αγώνες της νεολαίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελπίδες εκατοντάδων χιλιάδων αριστερών με τους συμβιβασμούς του και τα ανοίγματα προς την μεριά της κυβερνητικής διαχείρισης. Αυτή η αριστερά δεν μπορεί ούτε την αντίσταση να οργανώσει, ούτε να ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει τη μάχη για να δυναμώσει η Αριστερά της νίκης και της ανατροπής και να ανοίξει τα φτερά της η δυναμική της σύγκρουσης με τον καπιταλισμό, για τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό της εποχής μας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει και σε αυτές τις εκλογές τη μάχη για να καταγραφεί η δυναμική που έχει μια τέτοια αριστερά, στηριζόμενη στη θετική εμπειρία της παρέμβασης στις Ευρωεκλογές και τη συσπείρωση χιλιάδων αγωνιστών σε όλη την Ελλάδα.

Θα δώσουμε το παρόν σε κάθε αναμέτρηση, όχι για να αλλάξουμε διαχειριστή, αλλά για να ξεφορτωθούμε την πολιτική της διαρκούς λιτότητας, της υπερκμετάλλευσης, της καταστολής, του ρατσισμού, του πολέμου και της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Κάτω η ΝΔ της λιτότητας, του ρατσισμού, του αυταρχισμού

Όχι στο ΠΑΣΟΚ της συναίνεσης και του νεοφιλελευθερισμού

Αριστερά της νίκης και της ανατροπής και όχι της ήττας και της υποταγής

.

Γραφείο Τύπου ΑΝΤΡΣΥΑ, 3/9/2009


Δεν υπάρχουν σχόλια: