Σάββατο, Ιουνίου 07, 2008

Ψήφισμα ΣΜΤ για το φοιτητικό κίνημα

Κοινός αγώνας με το φοιτητικό κίνημα για την ανατροπή της αντί - εκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης» και της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, της αγοράς, του αυταρχισμού.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον αγώνα του φοιτητικού κινήματος για να καταργηθεί ο αντιδραστικός νόμος – πλαίσιο, ένας νόμος καταδικασμένος στη συνείδηση των εργαζομένων, για να ηττηθεί η κυβερνητική επίθεση στην εκπαίδευση και συνολικά η αντεργατική πολιτική της ΝΔ με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ.

Παλεύουμε μαζί με το φοιτητικό κίνημα για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο εκτρωματικός νόμος – πλαίσιο της κατάργησης των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων, της πειθάρχησης και της εντατικοποίησης, της ανταποδοτικής - επιχειρηματικής λειτουργίας. Η αναγνώριση των ΚΕΣ που με τόσο ζήλο προωθεί ο υπουργός «ιδιωτικής παιδείας», εφαρμόζοντας την πολιτική της ΕΕ και των άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων φέρνει την αναγνώριση των ιδιωτικών ιδρυμάτων, τον κατακερματισμό της εκπαίδευσης με τους δύο κύκλους σπουδών. Είναι η ίδια ακριβώς πολιτική που ιδιωτικοποιεί και ξεπουλάει τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τους δρόμους και τα λιμάνια, το νερό και τις παραλίες.

Ο αποφασιστικός αγώνας των φοιτητών είναι και αγώνας όλου του λαού! Όσο προχωράει η λεγόμενη «μεταρρύθμιση» τόσο αποδεικνύεται ο αντιδραστικός της χαρακτήρας. Η νέα στρατιά εργαζομένων που ετοιμάζεται με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, φτηνή, ελαστική, ευέλικτη χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συλλογική κατοχύρωση και απαιτήσεις θα λειτουργήσει σαν πολιορκητικός κλοιός για τη χειροτέρευση της θέσης όλων των εργαζομένων, παλιών και νέων. Ο κόσμος της δουλειάς χτυπιέται ταυτόχρονα με τη σπουδάζουσα και μαθητική νεολαία. Στην επόμενη φάση η κυβέρνηση θα επιδιώξει, ανάμεσα στα άλλα, να καταργήσει τη δωρεάν παροχή συγγραμμάτων, όχι μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, να εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στη δημόσια εκπαίδευση (προπαρασκευαστικό έτος) τροφοδοτώντας και με νέα κομμάτια αποκλεισμένων τις «ευέλικτες καταρτίσεις» τύπου ιδιωτικών ΚΕΣ. Είναι τα νέα μεταρρυθμιστικά βήματα στην εκπαίδευση των ταξικών φραγμών, της αγοράς και του αυταρχισμού. Τέλος, η συντεταγμένη επιχείρηση καταστολής και συκοφάντησης του αγωνιζόμενου φοιτητικού κινήματος που παλεύει ανυποχώρητα και έχει καταφέρει τη μεγάλη νίκη της ματαίωσης της αναθεώρησης του άρθρου 16 και του συντάγματος, εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο καταστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, απαγόρευσης των απεργιών, ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των αγωνιστών. Η νίκη του φοιτητικού κινήματος θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης μπορεί να σπάσει από τον κοινό αγώνα διαρκείας νεολαίας και εργαζομένων.

Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί στην εκπαίδευση και την κοινωνία! Μέσα από το κοινό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τη λιτότητα και την ακρίβεια, που βλέπουν μισθούς και δικαιώματα να εξανεμίζονται στο βωμό της κερδοφορίας και της «ανταγωνιστικότητας». Σήμερα μετά τις μαζικές απεργίες για το ασφαλιστικό, τις ιδιωτικοποιήσεις στα λιμάνια είναι αναγκαία και δυνατή η πολιτική ενότητα και δράση όσων βιώνουν την έκταση και το βάθος της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ. Ο συντονισμένος αγώνας νεολαίας και εργαζομένων, για τα σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, μπορεί να θέσει τους όρους της νικηφόρας αναμέτρησης με την κυβέρνηση και την αντεργατική επίθεση που εξαπολύει.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ: 6936760879, 6977806266

Δεν υπάρχουν σχόλια: