Τετάρτη, Ιουνίου 23, 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 23/6 (ΦΩΤΟ)


Μόνο μαζική δε μπορεί να χαρακτηρισθεί η συμμετοχή του κόσμου στις απεργιακές κινητοποιήσεις το πρωί της Πέμπτης 23/6 . Δεν έχω σαφή εικόνα για το τι έγινε στην Ομόνοια στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αν και όπως είδα στα πεταχτά (αλλά και από τηλεοπτικά πλάνα του 902) υπήρχε μειωμένη μαζικότητα σε σχέση με τον Μάη . Στο Μουσείο πάντως στη προσυγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ο κόσμος ήταν λιγοστός, στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της πορείας μαζεύτηκε λίγο περισσότερος, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να έγινε τετραψήφιο το σύνολο των διαδηλωτών.

Σίγουρα πάντως βγήκανε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα από τις παρουσίες & τις απουσίες, ενώ γεννήθηκαν και ερωτηματικά... Ας πούμε γιατί δεν υπήρχε πανώ του ΣΕΦΚ, αλλά ούτε και κάλεσμα από το σωματείο στην απεργία ενώ είναι σε περίοδο έντονων κινητοποιήσεων (φροντιστήριο Σύγχρονο)...

Το ΣΕΚ για παράδειγμα έλαμψε δια της απουσίας του (πιστό στο δόγμα πως αν δεν έχει προκηρύξει απεργία η ΓΣΕΕ ή η ΑΔΕΔΥ τότε δεν υπάρχει απεργία - μια ματιά στο site του που υπάρχει αναφορά μόνο για την απεργία της 29/6 αρκεί) κι αυτό μάλλον ήταν η αιτία που δεν υπήρχε και πανώ ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη συγκέντρωση ... (αν και προσωπικά διαφωνώ με την ύπαρξη κομματικών πανώ σε εργατικές κινητοποιήσεις) . Επίσης φάνηκε ξεκάθαρα πόσο "ριζικές" είναι οι διαφορές των Ανανεωτικών, της Αυτόνομης Παρέμβασης, του δίκτυου Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΚΟΕ, της ΔΕΑ, του Ξεκινήματος αλλά και του Μετώπου του Αλαβάνου με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ... Παράλληλα μάλλον επιβεβαιώθηκε η διαπίστωση πως τα αντεξουσιαστικά/αναρχικά μπλοκ δεν εμφανίζονται αν δεν κάνει κινητοποίηση η ΓΣΕΕ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: