Πέμπτη, Ιανουαρίου 13, 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ 16/1

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, την Κυριακή 16/1.
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κερατέας, στις 11 πμ.

Οι κάτοικοι της Κερατέας έχουν ξεκινήσει, από τις 11 του Δεκέμβρη, έναν αποφασιστικό αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για εγκατάσταση χωματερής στην περιοχή του Οβριοκάστρου. Με όποιο τρόπο κι αν την ονοματίζουν (ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ), η χωματερή που σχεδιάζεται να γίνει εκεί, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή, αποτελεί ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που θα υποβαθμίσει σοβαρά την καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής των Μεσογείων ευρύτερα, όπως συμβαίνει και σε μιά σειρά άλλες, κατοικημένες περιοχές της Αττικής, αλλά και της χώρας. Καμιά μέριμνα δεν έχει ληφθεί για τις υγειονομικές συνθήκες που θα επικρατήσουν μετά την εναπόθεση τόνων σκουπιδιών σε μια ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή.

Αποτελεί απάτη το γεγονός πως ο καταστροφικός αυτός «μονόδρομος» διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου εναποτίθενται τα απορρίμματα σε μεγάλες εκτάσεις, θα αποτελέσει και τη λύση του προβλήματος των σκουπιδιών. Στην πραγματικότητα στήνεται ένα μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, «για την εκμετάλλευση των απορριμμάτων», με τη διάλυση των αντίστοιχων λειτουργιών των δήμων (απολύσεις προσωπικού, περικοπές –λόγω Καλλικράτη– κλπ.) και την ιδιωτικοποίησή τους, παράλληλα με τη μετακύλισή του αυξημένου κόστους με αύξηση τελών των δημοτών. Στο βωμό του μέγιστου κέρδους καλείται να θυσιαστεί η υγεία, η καθημερινή ποιότητα ζωής, καθώς και το φυσικό περιβάλλον.
Το ζήτημα των σκουπιδιών αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα της πολιτικής της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, για την κατάργηση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας και την ιδιωτικοποίησή της (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια κλπ.), και συνολικά τη λεηλασία των δικαιωμάτων των μισθών και της ζωής των εργαζομένων, παράλληλα με τη λεηλασία της φύσης και του περιβάλλοντος.
Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας αντιμετωπίζεται με πρωτοφανή καταστολή, με ΜΑΤ, χημικά, δολιοφθορές σε μηχανήματα και Ι.Χ., έως και με αύρες και πλαστικές σφαίρες, με απειλές, προσαγωγές και συλλήψεις, με ένα πρωτοφανές όργιο κρατικής τρομοκρατίας, όπου ένας ιδιότυπος στρατός κατοχής βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως στην περιοχή του Οβριοκάστρου, παρεμποδίζοντας τη διέλευση στον οποιονδήποτε. Ένα όργιο που κουρελιάζει και τα πιο στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.
Την ίδια στιγμή ο δίκαιος και σκληρός αγώνας που δίνεται από το τοπικά κίνημα αποσιωπάται συνειδητά από τα επίσημα Μ.Μ.Ε., που συναινούν βεβαίως με την κυβέρνηση και τους μεγαλο-εργολάβους.
Σήμερα, τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. –με τη στήριξη της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. – έχει εξαπολύσει μια άγρια καθημερινή επίθεση ενάντια στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας, αποκτά εξαιρετική σημασία η αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε αγώνες τοπικών κινημάτων περιοχών και η δυνατότητα νίκης τους. Γιατί θα αποτελέσει πολύ ισχυρό θετικό κίνητρο ανάπτυξης αποφασιστικών αγώνων και θα αφυπνίσουν τα τοπικά κινήματα περιοχών που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, αλλά και των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στην καθημερινή επίθεση που δέχονται.
Οι παρακάτω οργανώσεις και συλλογικότητες, που συνυπογράφουμε το κείμενο αυτό, καλούμε σε:
Διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, την Κυριακή 16/1.
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κερατέας, στις 11 πμ.

Αναχώρηση πούλμαν από Αθήνα: 9.30 πμ Πεδίο του Αρεος
(Αγαλμα Αθηνάς)
Θα υπάρχει πουλμανάκι από τον Σταθμό Μετρό/Προαστιακού στο Κορωπί


ΑΚΟΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), ΚΟΕ, Κοκκινο, Κομμουνιστική Ανανέωση, Μ-Λ ΚΚΕ, ΝΑΡ-νΚΑ, Νεολαία Συνασπισμού, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ – Σπάρτακος, ΣΕΚ.


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφου συμμετέχει η ανταρσύα γιατί γράφονται και οι οργανώσεις της μια, μια?
Δεν ρωτάω για να προβοκάρω, απλή απορία είναι.

halyvas είπε...

Έχει μπει και το Μ-ΛΚΚΕ στις υπογραφές.

halyvas είπε...

Έχει προστεθεί και το Ξεκίνημα.

haridimos είπε...

προστέθηκαν.

@ Ανώνυμος 3:54, 13/1
Δεν ξέρω να σου απαντήσω στα σίγουρα.. ο χάλυβας ίσως να μπορούσε καλύτερα..

halyvas είπε...

@ Ανώνυμος 3:54, 13/1
@ haridimos
Είναι άλλο πράγμα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλο οι οργανώσεις που συμμετέχουν σ' αυτήν. Όχι μόνο γιατί υπάρχουν πολλοί σύντροφοι "ανένταχτοι" που έχουν βρει "στέγη" στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά, όπως είπε και ένας σ. στον τελευταίο Κεραμεικό, το εγχείρημα ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπερβαίνει κατά πολύ ακόμα και το απλό άθροισμα των οργανώσεων και των αγωνιστών-μελών του.

haridimos είπε...

@ χαλυβας
δε λέει κανείς ότι είναι το ίδιο.
Από τη στιγμή που υπογράφει το κείμενο η Ανταρσύα στην οποία μετέχουν οι συνιστώσες δεν είναι λιγο περιττό να υπογράφουν κι αυτές χωριστά ;
Αν κάποια οργάνωση δεν συνυπέγραφε, προφανώς δεν θα υπήρχε υπογραφη Ανταρσυα και θα υπήρχαν μόνο ξεχωριστά των υπολοιπων οργανωσεων. Τώρα όμως που υπάρχει κεντρική υπογραφή, δεν είναι λίγο πλεονασμός ;

halyvas είπε...

@ haridimos
Η γνώμη μου, χωρίς να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες, είναι πως ό,τι υπάρχει πρέπει και να εμφανίζεται (η συμμετοχή δλδ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αναιρεί σε κάθε οργάνωση την αυτονομία της). Αυτό που σε προβληματίζει προϋποθέτει άλλο βαθμό πολιτικής και οργανωτικής ενοποίησης...

Ανώνυμος είπε...

απαραδεκτο που υπογραφει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατι οι οικολογοι-εναλλακτικοι δεν υπογραφουν