Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2011

ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ ;


Να έχεις πιει την πίκρα της τραγικής εμφάνισης στα Ιλίσια που φέρνει το ιστορικότερο τμήμα της ομάδας σου φάτσα-κάρτα με τη χειρότερη στιγμή της ύπαρξής του...
Να πηγαίνεις στο περίπτερο, να παίρνεις την Καθημερινή μόνο και μόνο επειδή έχει το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και σήμερα είχε το 'Άξιον Εστί' σε ποίηση του αείμνηστου Οδυσσέα Ελύτη, με ερμηνευτή τον αείμνηστο Γρηγόρη Μπιθικώτση και αφηγητή τον αείμνηστο Μάνο Κατράκη...
Να ανοίγεις το cd και να βλέπεις τα σωστά στοιχεία στη θήκη ...

ΑΛΛΑ
Να το βάζεις στο player και να διαπιστώνεις πως δεν είναι η εκτέλεση που λένε ότι έχει, αλλά η μεταγενέστερη με τον Γιώργο Νταλάρα...

Ε ΟΧΙ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ...


just for the record..
Την Κυριακή 20/2 δωρεάν με την «Καθημερινή» κυκλοφορεί το δεύτερο cd της μουσικής συλλογής του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Αξιον Εστί». Η σειρά περιλαμβάνει είκοσι δίσκους, στις αυθεντικές τους ηχογραφήσεις, από το 1958 έως το 1984







η νταλαροεκτέλεση όμως είναι του 1988...






Ακούστε και τη γνωστή ατάκα για τον Νταλάρα από τον δίσκο του Χάρρυ Κλυνν, 'Έθνος Ανάδελφον' το 1985..
1985 - Έθνος ανάδελφον / Ο κύριος Θώδης


UPDATE :
Μετά από σχεδόν ένα 48ωρο, εδέησε να απαντήσει επίσημα η Καθημερινή..
Μίκης Θεοδωράκης - Άξιον Εστί (19:19)
Μίκης Θεοδωράκης - Άξιον Εστί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο δαίμων του τυπογραφείου δεν χτυπάει μόνο στο χαρτί, αλλά και στην αναπαραγωγή των CD.

Και από όλες τις ιστορικές ηχογραφήσεις του Μίκη Θεοδωράκη στο αρχείο της MINOS EMI, ο δαίμων χτύπησε το «Άξιον εστί».

Την Κυριακή 20/02 σε μέρος του τιράζ δόθηκε εκ παραδρομής η ζωντανή ηχογράφηση του έργου από το Ωδείον Ηρώδου Αττικού, με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα, αντί για την προγραμματισμένη πρώτη εκτέλεση με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Ζητάμε συγνώμη για το λάθος αυτό, από τους αναγνώστες, από την οικογένεια του Γρηγόρη Μπιθικώτση και από τον Γιώργο Νταλάρα.

Την Κυριακή 27/02, μαζί με την «Πολιτεία Α+Β», θα δοθεί και η πρώτη εκτέλεση του «Άξιον Εστί», όπως είχε προγραμματιστεί.

Η ζωντανή ηχογράφηση θα κυκλοφορήσει σε μελλοντική έκδοση.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την ιστορία...

Ο Μίκης Θεοδωράκης μιλάει για τον Γιώργο Νταλάρα:

http://www.youtube.com/watch?v=5PkGZnEdtGc

haridimos είπε...

Δεν με απασχολεί η γνώμη του Θεοδωράκη για τον Νταλάρα...

Διαφημίστηκε παντού, σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, ΜΜΕ, ένα cd που όμως αντί να έχει την αυθεντική εκτέλεση με ερμηνευτή τον Μπιθικώτση και αφηγητή τον Κατράκη, είχε τους Νταλάρα-Τσακίρογλου και ήταν από live στο Ηρώδειο .

Stendoras είπε...

haridime συμφωνούμε απόλυτα,

δεν κατακρίνουμε το γεγονός για τον Νταλάρα συγκεκριμένα, ούτε κρίνουμε τον Νταλάρα και την συγκεκριμένη εκτέλεση, κατακρίνουμε όμως την απάτη που παίχτηκε με την εφημερίδα!

Ανώνυμος είπε...

Ενώ είχαν διαμαρτυρηθεί παρα πολλοί που την είχαν πατήσει, δεν αναρτησαν ούτε κάποιο διευκρινιστικό πόστ στο site της εφημερίδας. ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ για να αγοράσουν την εφημερίδα οι παραπλανημένοι αναγνώστες... ΞΕΦΤΥΛΑ!!!

haridimos είπε...

Προφανώς δε βγάλανε καμιά ανακοίνωση στο site, δεν είπαν τίποτα στον Μελωδία ή στον Σκάϊ για να μην χάσουνε κάνα 4ευρο...

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε απασχολεί η άποψη του Θεοδωράκη που είναι η πραγματικότητα, αλλά από την άλλη κάνεις upload στις απόψεις δύο ανθρώπων που έχουν χρόνια κόλλημα και ένα έντονο αίσθημα μειονεξίας & ζήλειας απέναντι στον Γιώργο Νταλάρα. Μπράβο σου!

Ωστόσο πρόκειται για τραγικό λάθος της "Καθημερινή", στα όρια της ντροπής.

haridimos είπε...

@ Ανώνυμος 4:16πμ
Νομίζω πως έχω το αναφαίρετο δικαίωμα να μη μου αρέσει ο Νταλάρας ως ερμηνευτής .

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ λέω πως ήταν σφάλμα μεγάλο και της εταιρίας και της εφημερίδας.Όταν διαφημίζεις κάτι συγκεκριμένο πρέπει να δίνεις στους αναγνώστες αυτό που διαφημίζεις. Αλλά είναι εξίσου σφάλμα να δίνεις αυτόν τον εξυπνακίστικο τίτλο λες και φταίει ο Νταλάρας για το ατόπημα. Κι αυτό δεν αντέχεται!
Στην ουσία εν αγνοία του Νταλάρα έγινε όλο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Τι αλητεία είναι αυτή. Ο τίτλος έπρεπε να είναι δεν μας χέζεις ρε Μάνια. ¨Ολοι εσείς οι κεντριστές μας έχετε πρήξει με τις ανακρίβειες.