Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2011

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ..

ok, χθες που αξιώθηκα να κατέβω Σύνταγμα πρώτη φορά, η πλατεία δεν ήταν γεμάτη ασφυκτικά όπως προηγούμενες μέρες, ήταν όμως σαφές πως αποτελεί πλέον ένα σημείο αναφοράς με πολύ κόσμο να περνάει από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, συμμετέχοντας ή χαζεύοντας . Άσε που και το κομμάτι του Νιόνιου μετά τις τελευταίες δηλώσεις του μάλλον δεν είναι και ότι καλύτερο μπορούσα να επιλέξω για τίτλο ...

Στην "πάνω" πλατεία το γεγονός της χθεσινής μέρας μάλλον ήταν η ομιλία του Δημήτρη Καζάκη που έμεινε για κάμποσες ώρες μετά να απαντάει στις ερωτήσεις του κόσμου ...
φαίνονται κάποια πλάνα και στο παρακάτω βιντεάκι της ΕΟΣ


στην θεωρούμενη πιο πολιτικοποιημένη (και πιο εμπορευματοποιημένη, αφού εκεί είναι οι καντίνες) "κάτω' πλατεία τώρα, το βασικό γεγονός κάθε βραδιάς είναι η συνέλευση που ξεκινάει κατά τις 9 και τραβάει μέχρι αργά, με δεκάδες-εκατοντάδες πολίτες να παίρνουν το λόγο . Αναμφίβολα είναι θετικό τόσο πως ο κόσμος βγαίνει από το καναπέ και από το καβούκι του και πως ακούγεται η άποψη του απλού (ή και του όχι και τόσο) πολίτη, καθώς και η συνδιαμόρφωση θέσεων από τόσους ανθρώπους με πολλές διαφορές, διαφορετικές αφετηρίες αλλά και πολλά κοινά πρόσημα .

(και φυσικά προκαλεί θλίψη το γεγονός πως οι οργανώσεις της αριστεράς που θα έπρεπε να στηρίζουν στην πράξη τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στην ουσία παθαίνουν αναφυλαξία και βγάζουν φλύκταινες με αυτές στην εσωτερική τους ζωή .. γι'αυτό και προσπαθούν με διάφορα κογκλάβια και τρόπους να παρεμβαίνουν σε αυτές κρατώντας τες στο 'σωστο' για τους επαϊοντες δρόμο.. Δεν είναι τυχαίο πως ο Στάλιν -που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης & παραδοχής- έλεγε πως δεν έχει σημασία ποιος ψηφίζει αλλά ποιος μετράει τις ψήφους...)

από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα πράγματα που διαπιστώνει κάποιος εξωτερικός παρατηρητής ...
πχ πως εδώ και κάποιες μέρες με διάφορες αφορμές-προφάσεις μάλλον υπάρχει κωλυσιεργία στα ψηφίσματα, ενώ οι αντιγραφειοκρατικοί γραφειοκράτες υπεύθυνοι μάλλον δεν τρελλαίνονται για να γίνουν ψηφοφορίες πέρα από διαδικαστικά θέματα ..
ή πως από τη μια πλευρά διαβάζεις στο επίσημο site (real-democracy.gr) το παρακάτω

Ανακοίνωση πλατείας Συντάγματος.


Παρατηρήθηκε το φαινόμενο στην πλατεία Συντάγματος πρωτοβουλιών από αριστερές οργανώσεις να αναρτούν αφίσες καπηλεύοντας το ανεξάρτητο ακομμάτιστο κίνημα των πολιτών. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο σε μία συλλογική κίνηση πολιτών με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε πιο πάνω διάφορες οργανώσεις να προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη. Επαναλαμβάνουμε δυνατά και με μία φωνή δεν Α Ν Η Κ Ο Υ Μ Ε σε κανένα κόμμα.

το οποίο έχει και φωτό με μαζεμένες αφίσες από τις Αναιρέσεις . Δεν ξέρω αν είχαν μπει μέσα στην πλατεία / όταν πήγα εγώ είδα αφίσες από τις Αναιρέσεις μόνο στην Ερμού ... Επειδή όμως οι Αναιρέσεις είναι φεστιβάλ, μάλλον θα ήταν πιο σωστό στο νόημα της ανάρτησης να έμπαινε φωτό από πχ το τραπεζάκι της 'Επιτροπής Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών & Συνδικάτων' που βρισκόταν στην κάτω πλατεία ..

Και ακόμα περισσότερο, αν η διοργανώτρια συλλογικότητα τα πιστεύει όντως αυτά, τότε θα έπρεπε να μην υπάρχει μόστρα πίσω από τους ομιλητές για τις ζωντανές μεταδόσεις το πανώ της ΕΛΕ, φάτσα κάρτα στην πάνω πλατεία το πανώ του dikaioma.gr, γιατί μεγάλα παιδιά είμαστε και ξέρουμε πόσο έξω από (συγκεκριμένα) κόμματα είναι τα παραπάνω ...για να μην πω για τις αφίσες των '300 Ελλήνων' (διάσπαση της Σπίθας του Μίκη) οι οποίες δεν ενοχλούν..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://palio.antibaro.gr/upografontes.php
δες την υπογραφη 5897 και θα καταλαβεις τι παιζει με MΔ .
Την ωρα που εκανε τον αριστερο υπεγραφε κειμενα κατα ρεπουση που τωρα ειναι στο ιδιο κομμα