Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2011

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΤΕΚ


ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ALTEC Software
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει το κύμα απολύσεων στην εταιρεία ALTEC Software (2 στη Θεσσαλονίκη και 4 στην Αθήνα), οι οποίες ανακοινώθηκαν από την εταιρεία αμέσως μετά την 48ωρη απεργία και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Μάλιστα οι απολύσεις αυτές δεν είναι οι μόνες αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες στα πλαίσια της πολιτικής περικοπών της εταιρείας.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό μια εταιρεία που βρίσκεται στα χέρια των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών (ΕΘΝΙΚΗ, EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ.ά.), οι οποίες μόνο τον τελευταίο 1,5 χρόνο  με τις αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν χρηματοδοτηθεί με πάνω από 100 εκ. ευρώ από τον ελληνικό λαό, να προφασίζονται την κρίση για να προχωρούν σε περικοπές μισθών αντί για αυξήσεις μισθών, σε απολύσεις και εκτίναξη της εντατικοποίησης στην εργασία αντί για προσλήψεις. Ακόμα πιο υποκριτική είναι η στάση της διοίκησης της εταιρείας που πέρυσι τέτοια εποχή ζητούσε προσωρινά και για ένα μόνο χρόνο τη μείωση κάποιων “υψηλών” μισθών προκειμένου να μην προχωρήσει σε απολύσεις. Η συμφωνία λόγων και έργων διαψεύστηκε πολύ σύντομα, καθώς όχι μόνο δεν επανήλθαν οι χαμένοι μισθοί, αλλά αντίθετα βρισκόμαστε στην εξέλιξη ενός πογκρόμ απολύσεων στην εταιρεία, το οποίο θα συνεχιστεί.
Οι εργοδότες και οι τράπεζες που τόσα χρόνια, ακόμα και σήμερα εν μέσω κρίσης, θησαυρίζουν από τις γνώσεις μας, το χρόνο μας και τις ικανότητές μας, θέλουν να μας φορτώσουν το βάρος της κρίσης. Ήδη με τα μέτρα των προηγούμενων μηνών αλλά και με αυτά που προβλέπει το βάρβαρο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η ανεργία αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο, ενώ η ελαστική εργασία, η μερική απασχόληση και η εντατικοποίηση στην εργασία έρχονται να δημιουργήσουν μια πραγματικότητα ανυπόφορη για τους εργαζόμενους και εκ διαμέτρου αντίθετη με τις δυνατότητες της εποχής μας. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση, οι έλληνες εφοπλιστές κάνουν ρεκόρ κερδών, οι τράπεζες χρηματοδοτούνται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το κράτος, ενώ 600 δις Ελλήνων καταθετών «φιλοξενούνται» στις τράπεζες της Ελβετίας.
Σήμερα όσο ποτέ είναι επιτακτικά αναγκαίο να απαντήσουμε με τους συλλογικούς συντονισμένους, ταξικούς αγώνες απέναντι στην αντιλαϊκή καταιγίδα που εξαπολύουν Εργοδότες - Κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΔΝΤ. Κάνεις συνάδελφος μόνος του απέναντι στην εργοδοσία, γιατί αύριο έρχεται η δική μας σειρά. Μόνο συλλογικά και αποφασισμένοι να θίξουμε την δυνατότητά τους να κερδίζουν από τον κόπο μας, μπορούμε να νικήσουμε! Καλούμε την εταιρεία να προχωρήσει στην ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων.     

Απαγόρευση των απολύσεων, επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό, σε όλο το διάστημα ανεργίας. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.   
7ΩΡΟ – 5ΝΘΗΜΕΡΟ – 35ΩΡΟ, λιγότερα  χρόνια δουλειάς, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Απαιτούμε παύση πληρωμών- διαγραφή του χρέους που έχουν χρυσοπληρώσει οι εργαζόμενοι. Διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των φτωχότερων νοικοκυριών. Εθνικοποίηση των τραπεζών & όλων των σημαντικών τομέων (υγεία, ενέργεια, μεταφορές, επικοινωνία κλπ.) με εργατικό έλεγχο, κατάργηση των πολεμικών δαπανών και ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες, δωρεάν παιδεία και υγεία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!
Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/07/2011 8:00 – 12:00

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Πλατεία Καρύτση 10, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: