Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2011

Αναβάθμιση σε OpenSUSE 12.1


Με το OpenSUSE να έχει βγει εδώ και καμιά 15ριά μέρες, αποφάσισα την Τετάρτη να κάνω upgrade από την προηγούμενη (11.4) στην καινούρια (12.1) έκδοση .
Μάλλον έχω καλομάθει με το Ubuntu, γιατί το upgrade δεν είναι και τόσο straight forward κατάσταση... Από το Yast OnLine κάπου ψιλοχάθηκε με τα repositories που έπρεπε να κατεβάσει αφού μερικά δεν τα βρήκε, κι έτσι ακολούθησα τη manual διαδικασία με το zypper .

How To Upgrade OpenSUSE 11.4 To 12.1 (Desktop & Server)

Ιδιαίτερα γρήγορη διαδικασία δε θα την έλεγα.. Πάνω από ένα δίωρο για να κατεβάσει τα updates, να κάνει τις αλλαγές στα πακέτα, να κατεβάσει τα καινούρια, να τα εγκαταστήσει κλπ.

Και αφού τέλειωσε το δίωρο (και βάλε), επειδή δεν είχα κάνει enable κάποια repositories που ήταν disabled, όταν ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση, το λειτουργικό δεν σήκωνε x-windows, αλλά έμενε στην κονσόλα, περιμένοντας το root password και μετά μπορούσες μεν να δώσεις start-x για να μπεις σε γραφικό περιβάλλον αλλά μόνο συμπαθητικός τρόπος λειτουργίας δεν ήταν .
Δοκίμασα να ξαναματακάνω upgrade, κάνοντας και enable repositories που έβρισκε disabled, αλλά φευ..
Έκανα τελικά νέα εγκατάσταση, κρατώντας όμως το ίδιο όνομα χρήστη, και ανέπαφο το /home με συνέπεια πχ να μείνουν ως έχουν οι ρυθμίσεις στο firefox και αλλαχού .

Anyway,
Υπάρχει ένας οδηγός εγκατάστασης στο linuxinside
Εγκατάσταση openSUSE 12.1 με KDE
ενώ οι οδηγίες στο αρχικό link για upgrade που έδωσα παραπάνω υπάρχουν και στο ελληνικό forum του openSUSE

Υ.Γ. Τον εκτυπωτή μου (Lexmark S305) εξακολουθεί να μην τον υποστηρίζει πάντως...

Δεν υπάρχουν σχόλια: