Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΤΗΣ 2012 (updating, video, photos)

Αρκετές εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες αυτές τις μέρες όχι μόνο στην Αττική αλλά και Πανελλαδικά .


Σήμερα Παρασκευή 2/3, στην Κέρκυρα (7μμ) και στο Δημοτικό Θέατρο (νέα σκηνή), διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα "Υπάρχει και άλλος δρόμος από τον χρεωκοπημένο καπιταλισμό" και ομιλητές τους Γιώργο Ρούση, Γιώργο Αλεξάτο και Κώστα Μάρκου .

Το Σάββατο 3/3 (6μμ) η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Στην καπιταλιστική κρίση και τα μνημόνια διαρκείας υπάρχει άλλος δρόμος ;" στο Καφέ του Κήπου με ομιλητή τον Παναγιώτη Μαυροειδή .


Λίγο αργότερα (6:30μμ) στο ΚΑΠΗ της πλατείας Αγίου Τρύφωνα στην Τερψιθέα Γλυφάδας, η ΤΕ νοτίων προαστίων οργανώνει πολιτική εκδήλωση με θέμα "εργατικές & λαϊκές αντιστάσεις σήμερα για ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής" με ομιλητές τους Ελένη Γκρούη (Ελευθεροτυπία), Κώστα Καταραχιά (Άγιος Σάββας), Χάρη Μανώλη (Ελληνική Χαλυβουργία) .



Μισή ώρα αργότερα (7μμ) και αρκετά νοτιότερα, στην Καλαμάτα, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, γίνεται συζήτηση με θέμα "Υπάρχει άλλος δρόμος από τον χρεωκοπημένο καπιταλισμό. Λαϊκός ξεσηκωμός με απεργίες διαρκείας & καταλήψεις" και ομιλητές τους Λεωνίδα Βατικιώτη, Χρήστο Τουλιάτο, Γιάννη Σηφακάκη .


edit : εκτενέστατο βιντεο από την εκδήλωση στην Καλαμάτα


Τη Δευτέρα 5/3 (7μμ) στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους και το λαό;" με ομιλητες τους Α.Δραγανίγο (ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Σ.Ρίζο (περιφερειακό σύμβουλο), Γ.Τσακανίκα (μέλος της αγροτοδιατροφικής γραμματείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ενώ θα μιλήσουν και εργαζόμενοι από την ΑΡΙΑΔΝΗ και άλλους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις .

edit : Φωτό από την εκδήλωση


Την ερχόμενη Παρασκευή 9/3 (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρο Ελευσίνας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Θριάσιο διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με ομιλητή τον Άγγελο Χάγιο .


Την ίδια μέρα και ώρα (9/3, 7μμ) στο δημαρχείο Καισαριανής, η ΤΕ Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής, διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Όχι κλεισίματα-απολύσεις. Απεργίες-καταλήψεις-συντονισμός. Αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής" με ομιλητές τους Γιώργο Κρεασίδη (ΚΕΜΕΤΕ-ΟΛΜΕ), Βασίλη Συλαϊδή (ΙΝΤΡΑΚΟΜ), Δέσποινα Κουτσούμπα (ΑΔΕΔΥ), Κώστα Καταραχιά (Αγ.Σάββας), Τάσο Αναστασιάδη (ΔΟΛ) .



Την Παρασκευή 9/3 (7μμ) στη Θεσσαλονίκη και στην ΕΔΟΘ, γίνεται και η κεντρική εκδήλωση της συμπρωτεύουσας με ομιλητές τους Σπύρο Μαρκέτο & Βασίλη Γάτσιο .




Η τοπική επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Καστοριάς διοργανώνει το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 6:00μμ στο πνευματικό κέντρο Άργους Ορεστικού Εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα: "Διαγραφή του χρέους-έξοδος από ευρώ-ΕΕ. Μπορούμε; Πως και με ποιους;" με ομιλητές τους Σπύρο Μαρκέτο & Κώστα Γούση .

Την Κυριακή στις 11πμ, στην Πτολεμαϊδα η ΤΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Διαγραφή χρέους- Έξοδος από το ευρώ- Ε.Ε: υπάρχει άλλος δρόμος". Ομιλητές οι Σπύρος Μαρκέτος, Παναγιώτης Μαυροειδής .

edit : video από την εκδήλωση



Την Κυριακή 11/3 στις 6:30μμ, στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα "Μετά το Ευρώ, τι;" και ομιλητή τον Δημήτρη Λένη .



Την Δευτέρα 12/3, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η ΤΕ Αμαρουσίου-Πεύκης-Πεντέλης διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητές τους Γ.Ρούσση, Α.Χάγιο, Δ.Πολυχρονιάδη .


Την Τετάρτη 14/3 (7μμ) στο 'Αγιονέρι' του Πολύγυρου, η ΤΕ Χαλκιδικής διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Η πολιτική πρόταση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς - Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής - Διαγραφή του χρέους - Έξοδος από ευρώ και ΕΕ" με ομιλητές τους Σπύρο Μαρκέτο (καθηγητής ΑΠΘ, μέλος ΠΣ), Γιάννη Κούτρα (γιατρός, περιφ.σύμβουλος Κ.Μακεδονίας), Φώτη Μπίλια (γεωπόνο, μέλος ΠΣ)


Το Σάββατο 17/3, στο Θέατρο Αστέγων (Θεοφράστου 24) στην Μυτιλήνη (7μμ) η ΤΕ οργανώνει εκδήλωση με θέμα "Στην καπιταλιστική κρίση και τα μνημόνια διαρκείας, υπάρχει άλλος δρόμος;" με ομιλητές τους Π.Μαυροειδή και Γ.Αλεξάτο .


Την Τρίτη 20/3 η Τοπική Επιτροπή Νοτίων Προαστίων έχει συνέλευση (18:30) στο Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης (Μνησικλέους & Ύδρας) με θέμα "Ο Νέος Εργασιακός Μεσαίωνας, κόψιμο μισθών- ανεργία - ξεπούλημα δημόσιου πλούτου - χαράτσια. Η απάντηση του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς" .

την ίδια μέρα, λίγο νωρίτερα (6μμ) στη Νομική, η Ομάδα Ιστορικού Προβληματισμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Ο κοινωνικός και δημοκρατικός χαρακτήρας της επανάστασης του 1821" με εισηγητές τους Λέανδρο Μπόλαρη και Κώστα Παλούκη .



Η τοπική επιτροπή Δάφνης-Υμηττού-Αγ.Δημητρίου διοργανώνει εκδήλωση στον Αγ.Δημήτριο, στο Δημαρχείο(αίθουσα "Μελίνα-Μερκούρη") την Τρίτη 27/3 07:00μμ, με θέμα "ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!". Ομιλητές θα είναι οι  Τ.Κατιντσάρος και Γ.Σηφακάκης.


Την Τετάρτη 28/3 η ΤΕ Ανατολικής Αττικής καλεί σε συζήτηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαυρίου (6:30μμ) με ομιλητή τον Παναγιώτη Μαυροειδή και θέμα την πολιτική πρόταση διεξόδου υπέρ των εργαζομένων και του λαού και το Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής για την κοινή δράση των αγωνιστών και των αριστερών δυνάμεων με στόχο τη στήριξη και τη νίκη των εργατικών αγώνων και την ανατροπή της χούντας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου


 Την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 7.30 μμ θα πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Νέας Σμύρνης (2ας Μαίου 8, 3ος όροφος, κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης πάνω από τα GOODYS) η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» . Ομιλητές Τάκης Θανασούλας –Κεντρικό Συντονιστικό ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Άγγελος Χάγιος- περιφερειακός σύμβουλος Αττικής .



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εκπαιδευτικών  διοργανώνει  εκδήλωση συζήτηση με θέμα:

« Ελλάδα- Βρετανία κοινή πορεία. Η νεοφιλελεύθερη επίθεση στη βρετανική εκπαίδευση. Η απάντηση του κινήματος» με ομιλητή τον Dave Hill καθηγητή του Middlesex University, την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 7μμ Αίθουσα ΑΑ   ΠΤΔΕ (Xημείο) είσοδος από Ναβαρίνου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της εξόρμησης που πραγματοποιεί η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εκπαιδευτικών   ενάντια στο σχολείο της αγοράς και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. 


Την Παρασκευή 30/3 στις 7μμ στο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, η ΤΕ διοργανώνει συζήτηση-εκδήλωση με θέμα "Υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση' και ομιλητές τους Δημήτρη Δεσύλλα και Βασίλη Τούμπελη







υ.γ. Την Τετάρτη 29/2 έγινε στο Δημαρχείο Ιλιου εκδήλωση με θέμα "ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" και ομιλητή τον Δημήτρης Σαραφιανό (ΚΣΕ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: