Δευτέρα, Αυγούστου 20, 2012

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗ, 29/8 ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΧΕΙΑΣ ΑΜΜΟΥ


Κάνουμε τον αέρα... μουσική!
κρητική μουσική συνάντηση
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/08 ώρα:20.00
Παραλία Παχειάς Άμμου

Τση Κρήτης τα ψηλά βουνά
ανέ 'σοπεδωθούνε,
αθάνατη την Κρήτη μπλιό
να μην τη ξαναπούνε!

Μουσικά Σχήματα:
Βαγγέλης Βαρδάκης βιολί | Χαρίλαος Παπαδάκης λύρα
Γιάννης Βάρδας λύρα | Γιώργης Ζαχαριουδάκης θιαμπόλια
Μπάμπης Παρασκάκης ασκομαντούρα | Βασίλης Σταυρακάκης τραγούδι Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) λαούτο | Στέλιος Πετράκης λύρα

ΕIΣΟΔΟΣ: 8€
Οικονομική ενίσχυση για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Διοργάνωση
Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των Βιομηχανικών Α.Π.Ε. Συντονιστική Ανατολικής Κρήτης

Θέλουμε να μετατραπεί η Κρήτη σε ένα απέραντο εργοστάσιο ενέργειας;
Με «δούρειο ίππο» την Πράσινη Ανάπτυξη και εν ονόματι του Χρέους οι πολυεθνικές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους προχωρούν με διαδικασίες Fast Track (Νόμος για την επιτάχυνση των επενδύσεων) στη μεγαλύτερη λεηλασία γης και περιβαλλοντική καταστροφή που έγινε ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας: Ολες σχεδόν οι κορυφογραμμές, πλαγιές, κάμποι, ακόμα και προστατευόμενες περιοχές, παραχωρούνται στους επενδυτές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Χιλιάδες στρέμματα φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, αποψιλώνονται για να καλυφθούν με εκατομμύρια κυβικά μπετόν και σίδερα των γιγάντιων αιολικών, υβριδικών, φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών σταθμών. Όπου υπάρχουν επιφανειακά και υπόγεια νερά θα κατασκευασθούν αντλησιοταμιευτήρες χωρητικότητας εκατομμυρίων κυβικών, με εικαζόμενο στόχο τον έλεγχο του πολυτιμότερου κοινού αγαθού, του νερού.
Μόνο για το νομό Λασιθίου, που είναι και ο πιο επιβαρυμένος και μόνο από τα έργα που εντάσσονται στο FAST TRACK, τοποθετούνται 743,2 ΜW όταν αυτή τη στιγμή οι ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια για ολόκληρη την Κρήτη, είναι 700 -750 ΜW maximum, στις ώρες αιχμής!!!
Προφανώς, οι επενδυτές-κατακτητές της χώρας θεωρούν ότι μπορούν να προχωρήσουν ανεμπόδιστα στα σκανδαλώδη σχέδιά τους που αν εφαρμοστούν, θα κάνουν το νησί αγνώριστο, ακυρώνοντας τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.
Όλοι εμείς που μεθοδευμένα συρθήκαμε στην ανεργία και στην φτώχια, εκβιαζόμαστε κάτω από το βάρος των φόρων και των χαρατσιών να συναινέσουμε σε όσους μας τάζουν τα ψίχουλα της δήθεν Ανάπτυξης: ελάχιστες θέσεις εργασίας με μισθούς πείνας. Αυτόν το τόπο, την Κρήτη, δεν τον διαπραγματευόμαστε, δεν τον παραχωρούμε, δεν τον χαρίζουμε.
Ο αγώνας μας είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός για την ανατροπή του καθεστώτος επιτήρησης και της μνημονιακής πολιτικής.
Δεν θα επιτρέψουμε να βαφτίζεται εν ονόματι του ελληνικού λαού, η ληστρική επιδρομή Βιομηχανικών ΑΠΕ, ως “εθνική προτεραιότητα”, ούτε να προδιαγράφεται δικτατορικά το μέλλον της Κρήτης και της Ελλάδας!
Όσες υπογραφές και να βάλλουν, όσες αποφάσεις και να πάρουν, είναι άκυρες. Γιατί κανένας δεν τους έδωσε το δικαίωμα να συναποφασίζουν με ξένα κέντρα εξουσίας για θέματα που αφορούν όλους εμάς, χωρίς εμάς. Γιατί αντιδημοκρατικά και παράνομα ψηφίζουν και εφαρμόζουν αντισυνταγματικά νομοθετήματα που παραβιάζουν διεθνείς συμβάσεις, ακόμα και ανθρώπινα δικαιώματα.
Θεωρούμε ότι η ενέργεια, το νερό και οι φυσικοί πόροι είναι κοινωνικά αγαθά και είμαστε αποφασισμένοι να τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.

Η Κρήτη έχει αποδείξει ιστορικά ότι ξέρει να αντιστέκεται, να πολεμά, να ανατρέπει και να νικά!

Σας καλούμε να στηρίξετε, με την συμμετοχή σας, την προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του Φαστ Τρακ, σε μια μεγάλη κρητική μουσική εκδήλωση αλληλεγγύης!
Όλοι μαζί για την ανατροπή των σχεδίων τους!

ΛΕΥΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ , ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
Η συντονιστική επιτροπή Ανατολικής Κρήτης του Παγκρήτιου Δικτύου κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: