Σάββατο, Νοεμβρίου 03, 2012

AND WHAT ABOUT ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ;


Στη συνεδρίαση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 19 Ιούλη, είχε αποφασιστεί

β. Σε σχέση με τον προγραμματισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δρόμο για τη Συνδιάσκεψη
- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα διοργανώσει στο δεύτερο 15ήμερο του Οκτώβρη μεγάλο πολιτικο-θεωρητικό διήμερο, με διεθνείς συμμετοχές και θέμα την πολιτική της πρόταση για τη Αριστερά της εποχής μας, καθώς και ζητήματα του προγράμματος και της στρατηγικής.
- Η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη.
- Η ΚΣΕ προχωρά στη συγκρότηση επιτροπής Θέσεων και προγράμματος ενόψει της Συνδιάσκεψης. Στόχος είναι ένα πρώτο πολιτικό ντοκουμέντο να έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη και μέχρι το τέλος του Οκτώβρη το σύνολο των θέσεων. Ειδικά για το θέμα του προγράμματος η ΚΣΕ καλεί τις κλαδικές επιτροπές, τις τοπικές αλλά και κάθε συντρόφισσα και σύντροφο να καταθέσουν προτάσεις, θεματικές εξειδικεύσεις, παρατηρήσεις με αφετηρία την επεξεργασία που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνη. Η ΚΣΕ έγκαιρα θα ανακοινώσει όλα τα διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα που αφορούν την πορεία προς τη Συνδιάσκεψη.
-Να υλοποιηθούν οι αποφάσεις που έχουμε πάρει για συγκρότηση της γραμματείας συνδικαλιστικού, για σύσκεψη του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.

Το διήμερο έγινε πράγματι μέσα στο δεύτερο 15μερο του Οκτώβρη και είχε και διεθνείς συμμετοχές κλπ, δείχνοντας απόλυτη συνέπεια λόγων & έργων .

Όμως και πχ στον Κεραμεικό τον Δεκέμβρη του 2010, η ημερίδα που προγραμματίστηκε για τέλη Φλεβάρη-αρχές Μάρτη έγινε μέσα στις προθεσμίες (18/2), αλλά ο αντίστοιχος προγραμματισμός για την 1η συνδιάσκεψη δεν τηρήθηκε αφού αντί για Πάσχα πήγαμε τέλη Οκτώβρη για να γίνει.. Και με τα κείμενα θέσεων να βγαίνουν τον Ιούλιο και να υπήρχε και ένα τρίμηνο για ζύμωση (έστω κι αν ο ένας-ενάμισης μήνας ήταν καλοκαίρι και 'νεκρή' περίοδος).


Και μπορεί  να έχουν λυθεί κάποια πρακτικά θέματα από πέρσι, να υπάρχει το know-how και τα οργανωτικά να ειναι μάλλον πιο εύκολο να διευθετηθούν, αλλά το γεγονός πως ακόμα δεν έχει συγκροτηθεί επιτροπή θέσεων & προγράμματος και φυσικά ούτε πολιτικό ντοκουμέντο υπήρχε στα τέλη Σεπτέμβρη, ούτε και θέσεις βγήκαν μέσα στον Οκτώβρη, νομίζω πως η μόνη περίπτωση να γίνει η συνδιάσκεψη μέσα στην προθεσμία, είναι να ακολουθηθούν διαδικασίες express (ή ξεπέτας ...)

edit, επί του πιεστηρίου .. Διαβάστε και το ΑΝΤΑΡΤΥΚΟ κείμενο

2η Συνδιάσκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Επιτέλους, να λήξει η εκκωφαντική σιωπή!

υ.γ. Ψηφίστε και στο γκάλοπ που ανέβασα δίπλα αν δεν σας κάνει κόπο :-)


Να θυμήσω τα αποτελέσματα του αντίστοιχου περσινού

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η (1η) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: