Κυριακή, Μαρτίου 10, 2013

ΚΑΠΕΛΛΩΜΑΤΑ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ..

Την περασμένη βδομάδα βγήκαν κάμποσες συνεντεύξεις του Αλ.Αλαβάνου σε διάφορες εφημερίδες (πχ Χωνί) όπου στην αναμετάδοση πέρασε ότι ετοιμάζει 'κόμμα της δραχμής' σε συνεργασία και με 'μεγάλο τμήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ' . (πχ newsbeast , dailynews) .

Το γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα καθώς μπήκε βέτο από συγκεκριμένη οργάνωση, την ΑΡΑΝ (Χρειάζεται να σημειωθεί πάντως πως στο γρ.τύπου δεν μετέχουν από δική τους επιλογή και δικούς τους λόγους σφοι από ΑΡΑΣ, Αριστερή Συσπείρωση, Κομμουνιστική Ανανέωση και ΕΚΚΕ). Όμως το ΝΑΡ θεώρησε σκόπιμο να φερθεί ως παιδονόμος, γιατί μόνο έτσι μπορεί να δει κάποιος αντικειμενικός παρατηρητής την απόφαση μιας οργάνωσης ενός μετώπου να απαντήσει για λογαριασμό του μετώπου ..

ΝΑΡ: σχετικά με δημοσιεύματα για εκλογικά μορφώματα

Mάλιστα η ανακοίνωση είναι τόσο γενική που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το οτιδήποτε (*), ενώ στις τέσσερις παραγράφους της, αν δε δει κανείς την υπογραφή στην αρχή & στο τέλος δε θα πάρει χαμπάρι ότι πρόκειται για ανακοίνωση οργάνωσης που μετέχει στο μέτωπο και όχι ανακοίνωση του μετώπου ...

Κοινώς μιλάμε για χοντρό καπέλωμα..

Ενημερωτικά, αν διαβάσουμε ρεπορτάζ για βιβλίο που προτίθεται να βγάλει ο Αλέκος Αλαβάνος, βλέπουμε πως :

Πέραν του Αλέκου Αλαβάνου, μάλιστα, στο βιβλίο άρθρα ή συνεντεύξεις έχουν μεταξύ άλλων οι Γ. Βασσάλος, Α. Βατικιώτης, Χ. Κατσούλας, Π. Σωτήρης, Δ. Μπελαντής, Π. Παπακωνσταντίνου, Κ. Παπουλής, Δ. Πατέλης, Κ. Λαπαβίτσας, Θ. Μαριόλης, Α. Τσουλφίδης.
και για να μην αραδιάσω όλες τις εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις οποίες ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές τους τελευταίους μήνες, το να ανακοινώνεις πως δε γίνονται συζητήσεις με τον ΑΑ είναι μάλλον σουρεάλ .(Σημείωση μιλάω για συζητήσεις - όχι για συμφωνίες.. Δε μπορεί να μη συνομιλείς με κάποιον που έχει μιλήσει σε τόσες εκδηλώσεις σου)

Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στην περίφημη 2η συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 'όπου και θα συζητηθεί η πολιτική πρόταση'...  Απλά να θυμήσω πως το καλοκαίρι θεωρητικά 
βγήκε απόφαση πως θα διεξαγόταν στο 1ο 15μερο του Δεκεμβρίου, με το 'πολιτικό ντοκουμέντο να είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβρη και το κείμενο των θέσεων μέχρι τέλη Οκτώβρη'... Όμως στη συνεδρίαση της ΚΣΕ της 7 Δεκέμβρη αποφασίστηκε πως μέχρι το τέλος του χρόνου (του 2012) θα είχαν εκδοθεί τα κείμενα των θέσεων και η συνδιάσκεψη οριζόταν χρονικά για τέλη Φλεβάρη - αρχές Μάρτη . Στη συνεδρίαση της ΚΣΕ τώρα της 10ης Γενάρη, ειπώθηκε πως "συνεχίστηκε η συζήτηση πάνω στην επεξεργασία των Θέσεων για την δεύτερη πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο προσανατολισμός είναι να γίνει η Συνδιάσκεψη στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάρτη."

Κοντεύουμε λοιπόν να μπούμε και στο 2ο 15μερο του Μάρτη, αλλά ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι θέσεις για τη συνδιάσκεψη η οποία στο μιλητό (γιατί επίσημη ανακοίνωση δεν έχει βγει απο το Γενάρη για το ζήτημα) οριοθετείται εκ νέου και καλά για το πρώτο 10μερο του Απρίλη (ώστε να προηγηθεί του 19ου συνεδρίου του ΚΚΕ, που έχει οριστεί για 11-14/4) .. Προφανώς κάποιοι είτε περιμένουν πρώτα να πετάξουν χαρταετό, ή απλά πετάνε χαρταετό γενικότερα


Εδώ να κάνω μια παρένθεση .. Στις 31/12/2012 σε ανακοίνωσή του για το νέο έτος, το ΝΑΡ έλεγε
 Σταθμοί σε αυτή την μάχη, αποτελούν η 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους (Φεβρουάριο), και το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ την άνοιξη του 2013. Αλλά και η 4ηΣυνδιάσκεψη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση τον Μάρτιο.
Στις 31/12 λοιπόν η 2η συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πραγματοποιόταν το Φλεβάρη και η 4η συνδιασκεψη της νΚΑ τον Μάρτη . Η συνδιάσκεψη της νΚΑ όμως έγινε αυτό το σαββατοκύριακο, δείχνοντας έμπρακτα πως αν θέλουν αυτοί που τρέχουν τις διαδικασίες & ορίζουν τις ημερομηνίες μπορούν να είναι μια χαρά on schedule (που λέμε και στα χωριά μας) .

Από την άλλη βέβαια η ίδια ανακοίνωση έλεγε για το 3ο συνέδριο του ΝΑΡ που θα γινόταν την άνοιξη (που ήδη μπήκε) . Που ενώ το 2ο συνέδριο του έγινε το 2006, και καθόρισε στο οργανωτικό του πως "Ανώτατο σώμα του ΝΑΡ είναι το Συνέδριο. Τακτικό Συνέδριο πραγματοποιείται κάθε 3 χρόνια.".. Θεωρητικά λοιπόν θα έπρεπε να είχε γίνει από το 2009 και είμαστε στο 2013, επτά χρόνια μετά το προηγούμενο.. To 2009, (Οκτώβρη) η ΠΕ του είπε πως θα γινόταν μέσα στο Δεκέμβρη του 2010. Το Γενάρη του 2010, με ανακοίνωση λεγόταν πως ήταν έτος προετοιμασίας για το συνέδριο που θα γινόταν την επόμενη χρονιά.  Πέρασε ένας χρόνος, και το Φλεβάρη του 2011 προγραμματίζοταν για το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου .. Για να ξημερώσει το 2013 και να οριοθετηθεί για την άνοιξη όπως ξαναγραψα παραπάνω..

Υ.Γ. Κάθε ομοιότητα με τη συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που γίνεται μια φορά το χρόνο (και η τελευταία έγινε πριν 16-17 μήνες) και με την ημερομηνία της που πάει όλο και προς τα πίσω είναι μάλλον εντελώς τελείως συμπτωματική .




(*) θα μπορούσα πχ κι εγώ να βγάλω μια τέτοια ανακοίνωση για τη σημερινή συνέντευξη Λαφαζάνη στην ...νέου ΑΦΜ Ελευθεροτυπία «Κυβέρνηση Αριστεράς με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ»
Το blog ashtonhar, με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρονται σε συμμετοχή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε 'κυβέρνηση της αριστεράς' μαζί με ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ , διευκρινίζει τα εξής:

1. Η πρόταση για έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ, όπως συλλογικά και υπεύθυνα προβάλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι αναπόσπαστα δεμένη με την βασική ανάγκη για αντικαπιταλιστική ανατροπή της κανιβαλικής πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ που βιώνει ο λαός μας σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται ένα σύνολο αντικαπιταλιστικών μέτρων κατά του κεφαλαίου που θα κλονίζουν και θα ανατρέπουν την οικονομική και πολιτική εξουσία του, προς όφελος των ζωτικών συμφερόντων της εργατικής τάξης για την επιβίωση της κοινωνικής πλειονότητας.

2. Ο αποφασιστικός παράγοντας για να επιβληθεί αυτός ο στόχος, είναι ένα ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, μαζί και με τη συγκρότηση ευρύτερων μορφών και οργάνων κοινωνικής αντίστασης και οργάνωσης του λαού, ενωτικών, μαχητικών και ανταγωνιστικών προς το αστικό πολιτικό σύστημα.

3. Ένα ισχυρό μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, θα αποτελέσει αναντικατάστατο όπλο για την ανάπτυξη ενός αγωνιστικού ρεύματος ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής και των κυβερνήσεων που την επιβάλλουν. Η ευρύτερη δυνατή συμπόρευση αντικαπιταλιστικών, ανατρεπτικών, αντιιμπεριαλιστικών, αντι-ΕΕ δυνάμεων, θα αποτελέσει σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

4. Η πολιτική πρόταση αυτή θα συζητηθεί δημοκρατικά στις επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο πλαίσιο των 'Θέσεων' που θα δημοσιεύσει η ΚΣΕ και στην πορεία προς τη Δεύτερη Συνδιάσκεψή της, σύμφωνα με τις αρχές λειτουργίας της.

5. Είναι προφανές από τα παραπάνω, ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, οποιαδήποτε δημοσιεύματα που προωθούνται απο αστικά μέσα ενημέρωσης και εμπλέκουν αποπροσανατολιστικά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε δημιουργία μετεκλογικών συνεργασιών μέσω του τύπου και στη βάση στόχων τελείως αναντίστοιχων των αναγκών της περιόδου αλλά και των συλλογικών αποφάσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω επίσης να βάλεις υπότιτλο στο blog "ASHTONHAR - Συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ", όπως έχει γράψει σε αφίσες και η... εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη...

haridimos είπε...

Δεν κακό σαν σκέψη :-)

haridimos είπε...

Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε η Αριστερή Συσπείρωση (που όπως έγραψα και με edit στο κείμενο, ΔΕΝ συμμετέχει από επιλογή της στο γρ.τύπου)

Η Αριστερή Συσπείρωση για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τις συνεργασίες και τα μέτωπα

Μια διαφορά σε σχέση με αυτήν του ΝΑΡ, είναι πως μιλάει για το τι πρέπει & οφείλει να κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι για το τι θα κάνει .
Big difference .