Κυριακή, Οκτωβρίου 20, 2013

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μέσα στη βδομάδα που τελειώνει αυτό το Σαββατοκύριακο, προφανώς και λόγω της σχετικής ειδησεογραφίας που αφορούσε την τροπολογία για πάγωμα της κρατικής χρηματοδότησης στην χρυσή αυγή λόγω των προφυλακίσεων βουλευτών της, έγινε από το mao.gr μια ανάρτηση που έφερε τον τίτλο "ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Κατάργηση κρατικής χρηματοδότησης για όλα τα κόμματα"





Παραθέτω τα screenshots με τις αναρτήσεις σε facebook & twitter, γιατί στη συνέχεια (και πολύ σωστά*) ο τίτλος στο mao.gr άλλαξε και έγινε "Δεσύλλας : Κατάργηση κρατικής χρηματοδότησης για όλα τα κόμματα". Δηλαδή το ΑΝΤΑΡΣΥΑ του αρχικού έγινε Δεσύλλας - το url δεν άλλαξε και εμεινε εκεί το antarsya .


* λέω πολύ σωστά, γιατί είναι κείμενο που υπέγραψε ο Δημήτρης Δεσύλλας τον Απρίλιο του 2012 (πριν τις πρώτες εκλογές) και μπορεί να βρεί κανείς και πχ στο aristeroblog ενώ αν δεν με απατά η μνήμη μου είχε μπει και στο Πριν. ΔΕΝ είναι όμως θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί ποτέ δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάτι επίσημα για το ζήτημα από αυτήν. Ούτε στις θέσεις της 1ης Συνδιάσκεψης, ούτε σε αυτές για τις πρώτες ή τις δεύτερες εκλογές του 2012, ούτε και στη 2η Συνδιάσκεψη κ.ο.κ.

ίσως γι'αυτό στις εκλογές του Μάη του '12, ο σοφός λαός να μην έδωσε άλλες 20,000 ψήφους στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ώστε να περάσει το 1,5% και να δικαιούται κρατική χρηματοδότηση, αφού δεν είχε δημοσιοποιήσει επίσημη άποψη για το ζήτημα ..

Καλό είναι λοιπόν να μαζέψει το ΠΣΟ που νομίζω πως συνέρχεται το επόμενο σαββατοκύριακο, τις προτάσεις που εκκρεμούν από την 2η αλλά και την 1η συνδιάσκεψη και να μπει συγκεκριμένη αναφορά για το ζήτημα που να αποτελεί πλέον θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ..

Υ.Γ. (1) Αν κάνει κανείς μια αναζήτηση στο site της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η μόνη αναφορά που θα πάρει για το θέμα, είναι μια νύξη της κλαδικής δημοσίου στο διάλογο για τη 2η συνδιάσκεψη

Σχέση των αριστερών πολιτικών συλλογικοτήτων αλλά και των αγωνιστών/στριών με το κράτος και τους μηχανισμούς του σήμερα (ποια είναι, ποια – κατά τη γνώμη μας-  πρέπει να είναι, π.χ. στάση μέσα στους θεσμούς, δημόσια τοποθέτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θέμα της κρατικής χρηματοδότησης, ζητήματα αποσπάσεων και μετατάξεων κ.ά.).

 πέρα από προσωπικές αναφορές, σε
- Συνέντευξη Νάσου Μπράτσου στην Ικαριακή Ραδιοφωνία (23/4/2012)
- Το τέλος των εκλογικών εκβιασμών [του Κώστα Παπαδάκη] (2/5/2012)

Υ.Γ. (2) Υπάρχει για να είμαι δίκαιος και μια αποστροφή σε ανακοίνωση για τη συνεδρίαση της διακομματικής στις 27/5/2012, που αναφέρει επί λέξει "Δήλωσε την αντίθεση της στη σκανδαλώδη κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων" . Όμως ήταν πρακτικά τοποθέτηση του εκπροσώπου στην διακομματική, που ήταν ο Δ.Δεσύλλας αν δεν κάνω λάθος ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: