Πέμπτη, Μαρτίου 13, 2014

ΓΚΑΛΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΛΠ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΔΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στις αρχές του χρόνου η εφημερίδα Μακεδονία δημοσίευσε κάποια από τα στοιχεία έρευνας που είχε παραγγείλει η παράταξη του νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στην Metron Analysis και είχε διεξαχθεί τον Δεκέμβριο (5-10/12 συγκεκριμένα) . Έτσι η εταιρεία αποφάσισε να ανεβάσει στο site της όλη την έρευνα. Αυτή πρέπει να είναι και η πρώτη που βρίσκει κανείς τόσο αναλυτικά στοιχεία για το προφίλ των ψηφοφόρων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Όχι μόνο πρόθεση ψήφου & εκτίμηση, αλλά και δημογραφικά στοιχεία ανά φύλο & ηλικία, αλλά και ανά εκπαιδευτικό επίπεδο και 'υποκειμενική κοινωνική τάξη' όπως την αναφέρει.

Δείτε τις κάρτες :


1,3% η πρόθεση ψήφου στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον Δεκέμβρη λοιπόν .

Το 0,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 2012, το 0,8% αυτών του ΠΑΣΟΚ, το 3,7% των λοιπών, και το 1,1% όσων ψήφισαν Άκυρο/Λευκό/Κανένα μετακινούνται προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ .

Χωρίς διακυμάνσεις ανά φύλο  : 1,4% στους άνδρες και 1,2% στις γυναίκες (σε αντίθεση με το ΚΚΕ πχ που έχει μόνο 2,4% στους άνδρες αλλά 4,3% στις γυναίκες)
Ηλικιακά τώρα : 2,4% στους 18-34, 1,8% στους 35-44 κι από εκεί και μετά 0,3% στους 45-54, 0,8% στους 55-64, τίποτα στους 65+ .
Χωρίς καταγραφή σε όσους έχουν κατώτερη εκπαίδευση, 0,3% στους απόφοιτους της μέσης, και 2,1% σε αυτούς με ανώτερη .
Παράλληλα τα ταξικά χαρακτηριστικά είναι εμφανή : 2,5% στην εργατική τάξη, 1,0% στους μικρομεσαίους, 0,4% στη μεσαία τάξη αλλά και 1,1% στην ανώτερη .

Ενώ στην εκτίμηση ψήφου η Metron Analysis έδινε 1,9% .


Όλη η έρευνα υπάρχει εδώ και το pdf είναι εδώ
Υ.Γ. Οκ, έχει δημοσιευτεί εδώ και ένα δίμηνο, το έχω δει πάνω από μήνα, αλλά τώρα αξιώθηκα να φτιάξω μια ανάρτηση γι'αυτό - δεν είδα να τα προσέχει τα συγκεκριμένα δεδομένα και κανείς άλλος μέχρι τώρα ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: