Δευτέρα, Ιουλίου 07, 2014

ΜΕΡΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ...

Διαβάστε πρώτα 



ΓΙΑΤΙ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΕΚ / (Ανάλυση της ΟΑΚΚΕ, του 2013, αλλά αξίζει να διαβαστεί)


και για το πρώτο σκηνικό που είχε γίνει στην περιοχή, πριν τις προηγούμενες περιφερειακές
Τραμπούκικη επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ  (μόνο που τότε δεν είδα καμιά ανακοίνωση συμπαράστασης από κανέναν, ενώ τώρα πχ έγινε 'πέσιμο' στην πλευρά του ΚΚΕ για την ανακοίνωση που εξέδωσε)
έχουμε και λέμε λοιπόν



1- Το σχέδιο που έχει παρουσιάσει σε μακέτες/video η πλευρά Μελισσανίδη ΔΕΝ είναι λεπτομερές, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε τι επακριβώς περιλαμβάνει και τι όχι, τι ύψος έχει και τι όχι . Ας βγει το λεπτομερές με το καλό και βλέπουμε τι θα είναι..

2- Η κατασκευή του 'Παλέ ντε Γρανί' που έλεγε/έγραφε ο Αντώνης Πανούτσος δεν σταμάτησε όταν βγήκε η απόφαση του ΣτΕ τον Ιούλιο του 2003, αλλά κάνα μήνα αργότερα τον Αύγουστο όταν τελείωσαν τα διαθέσιμα φράγκα ... Καλό είναι να βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι και όχι ωραιοποιημένη . Το πλάνο χρηματοδότησης είχε στηθεί σε άλλες βάσεις που δεν ίσχυαν πλέον, ούτε το καλοκαίρι του 2003 ούτε το Νοέμβρη του 2003 με το νέο-τελευταίο σχέδιο  (πχ προϋπέθετε απουσία Multiplex ή μεγάλου supermarket στην περιοχή – ενώ τότε άνοιξε ο Σκλαβενίτης, μετακόμιζαν τα village εκεί που είναι τώρα ενώ μετά φτιάχθηκαν και άλλα στην περιοχή ...

3- Το σημερινό σχέδιο "Μελισσανίδη" ΔΕΝ περιλαμβάνει περισσότερες εμπορικές εγκαταστάσεις από όσες προέβλεπε το σχέδιο Γρανίτσα, ή το προηγούμενο σχέδιο Μελισσανίδη το 2005. Αρχικά πάνω από 20,000m2 προέβλεπε το σχέδιο Γρανίτσα, έπσε στα 17-18 στην παρουσίαση στο ΕΒΕΑ, γύρω στα 11,000m2 ήταν στο σχέδιο Μελισσανίδη το 2005, γύρω στα 7-8,000m2 είναι στο τελευταίο.

4- Το να αναφέρεται ως πρόβλημα τσιμεντοποίησης η παραχώρηση του χώρου που εδώ και δεκαετίες παρκάρουν οι σκουπιδιάρες του δήμου, πισω από το παλιό Μόσχος και την παλιά Θ21, είναι μάλλον προβληματικό ..


5- Γήπεδο υπήρχε στο χώρο για σχεδόν 80 χρόνια μέχρι την άνοιξη του 2003, χωρίς καμιά απολύτως θέση πάρκιγκ.. Οπότε το να μπαίνει στο τραπέζι η έλλειψη πάρκιγκ σαν επιχείρημα μάλλον κάπου πάσχει.. Πέρα που οι θέσεις πάρκιγκ νομίζω πως είναι προαπαιτούμενο για διεθνείς διοργανώσεις... Και με βάση το δίκαιο της UEFA, η νέα ΠΑΕ Α.Ε.Κ. πρέπει να περιμένει κάνα πεντάρι χρόνια για να ξαναπαίξει στην Ευρώπη - όπου μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιεί άλλο γήπεδο (πχ ΟΑΚΑ)

6- Εφαρμόζεται σχέδιο αλά Καραϊσκάκη, με την απαλλαγή του αναδόχου για την κατασκευή που θα καρπώνεται για τα χ χρόνια το χώρο, από την υποχρέωση να καταβάλλει ποσοστά στο οικείο σωματείο. Αυτό όμως είναι κάτι που αν το δέχεται το οικείο σωματείο, δεν μπορεί να παρέμβει κάποιος τρίτος . Πάντως είναι ένα ζητούμενο γιατί θα πρέπει να χάσει τα δικαιώματά του το σωματείο μέσα από νομοθετική ρύθμιση ώστε να είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να χτιστεί το γήπεδο από την Δικέφαλος 1924 ΑΕ . Μήπως γιατί έτσι θα είναι δεμένο ότι ακόμα κι αν αλλάξει λογική/πολιτική το σωματείο δε θα μπορεί να αλλάξει κάτι στο έργο και τη σύμβαση ;

7- Όταν παρουσίαζε τη μακέτα & το σχέδιο ο Μελισσανίδης η ανάγκη για να αλλάξει το ρυθμιστικό ούτε καν υπήρχε στην ατζέντα για τα κιτρινόμαυρα παπαγαλάκια . Τώρα έγινε αδήριτη ..

8- Το παραχωρητήριο, με το οποίο απέκτησε το χώρο η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. επί Ελευθερίου Βενιζέλου, λέει πως θα δίνεται για αθλητικές χρήσεις. Το παραχωρητήριο δεν λέει όμως πως πρέπει να καλύπτονται όλα τα τμήματα ενός συλλόγου . Αν φτιάξει τμήμα πόλο πχ η ΑΕΚ δε σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει κολυμβητήριο στο συγκεκριμένο χώρο για να είναι οκ το παραχωρητήριο. Αυτό που θα πρέπει όμως να τονιστεί, είναι πως ενώ πριν γκρεμιστεί από τις τραγικές επιλογές της τότε διοίκησης του σωματείου με την αγαστή συνεργασία της κυβέρνησης όλα τα τμήματα του συλλόγου είχαν χώρο στο Νίκος Γκούμας και το Γιώργος Μόσχος, τώρα κανένα τμήμα του συλλόγου δεν έχει εξασφαλισμένο χώρο. Ούτε το ποδόσφαιρο, γιατί είναι απτό πλέον το παράδειγμα του AELFC Arena στη Λάρισα που ο Πηλαδάκης έβαλε ασύμφορους για την ποδοσφαιρική ομάδα οικονομικούς όρους χρήσης με συνέπεια το γήπεδο που έχει χτιστεί να μη χρησιμοποιείται από κανέναν .

9- Η υπογειοποίηση ενός δρόμου, όπως έχει αναφερθεί σε κάποια πλάνα για την Πατριάρχου Κωνσταντίνου & Φωκών, είναι λογικό να είναι έργο της περιφέρειας και γενικά του δημοσίου.  Δεν νομίζω να περιμένουμε ένας ιδιώτης να υπογειοποιήσει ένα δημόσιο δρόμο ..

10- Μέχρι το 1979 που φτιάχθηκαν οι ΠΑΕ, υπήρχε πρόβλημα να φτιαχθεί γήπεδο για ένα σωματείο ; Όχι και γι'αυτό φτιαχνόντουσαν αθρόα. Έκτοτε και δικαίως μπαίνει το θέμα του "δώρου στους μεγαλοεπιχειρηματίες των ΠΑΕ", ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τα άπειρα γήπεδα που φτιάχθηκαν για την Ολυμπιάδα και ρημάζουν αφού δεν εξυπηρετούν τίποτα εδώ και 10+ χρόνια . Θεωρούμε τυχαίο/συμπτωματικό ότι φτιάχθηκαν οι ΠΑΕ μια χρονιά πριν να μπούμε και επίσημα στην ΕΟΚ, ενώ οι ΚΑΕ –και το μπάσκετ επαγγελματικό- έγινε αφού υπογράφτηκε το Μάαστριχτ το 92  ;
Νομίζω πως μαζί με το σύνθημα 'Έξω από ευρώ- ΕΕ' θα πρέπει να λέμε και έξω τα επιχειρηματικά συμφέροντα, διάλυση των ΠΑΕ-ΚΑΕ, τα χρέη τους να βαρύνουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες που τις λειτουργούσαν και φέσωσαν αθλητές, συμβαλλόμενους, δημόσιο, ΙΚΑ κλπ, δωρεάν χώροι άθλησης για όλους κλπ.

Υ.Γ. (1) Όποιος δεν καταλαβαίνει πως η πορεία την Πέμπτη 3/7 στη Νέα Φιλαδέλφεια, έγινε σαν αντίδραση στο πέσιμο στη στρούγκα και στο φίμωμα πρακτικά όσων προσπαθειών για συζήτηση για το άλσος και το ρυθμιστικό πήγαν να γίνουν στην περιοχή, απλά δεν θέλει να το καταλάβει

Υ.Γ.(2) Να βγαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να το παίζει τιμητής υπέρ των δικαιωμάτων της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ., ενώ πριν 13 μήνες τα στελέχη του με άνωθεν εντολές, ολοκλήρωσαν την σταδιακή τους εξαφάνιση από τα τεκταινόμενα της Ερασιτεχνικής -δυο μέλη είχαν στο ΔΣ μέχρι τότε- είναι τουλάχιστον οξύμωρο ..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειμαι στην ανταρσυα και ντρεπομαι που υπαρχουν ατομα σαν και σενα

haridimos είπε...

Να΄σαι καλά .

Ανώνυμος είπε...

Χαριδημε
Συμφωνω με αυτα που λες και σκεφτεσε
Νομιζω ομως οτι υψη καλυψεις κλπ εχουν δημοσιευτει καθαρα και ξαστερα για το γηπεδο απο Μελισσανιδη
Οσον αφορα την αξιοματικη αντιπολιτευση απλα ξεχασε τους γιατι πανε ολοταχως για το 4% που ειναι τα πραγματικα τους ποσοστα
Τελικη τοποθετηση το γηπεδο θα γινει ο Συριζα απλως ξαμασκαρωθηκε και δεν θα γινει κυβερνηση ΠΟΤΕ

Παπαιωανου Αλεξανδρος