Παρασκευή, Δεκεμβρίου 28, 2007

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στις 25 Δεκέμβρη, τα γραφεία που στεγάζουν 4 εργατικά σωματεία, τον Σύλλογο Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών-ΣΕΦΚ, το Πανελλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής και το Σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων, δέχτηκαν επίθεση. Μια τρομοκρατική και τραμπούκικη διάρρηξη, στην οποία ξηλώθηκαν από τον τοίχο (με εργαλεία) τα σιδερένια κάγκελα-πόρτες προστασίας, σπάστηκε και παραβιάστηκε η ξύλινη πόρτα των γραφείων και παραβιάστηκαν οι σιδερένιοι φοριαμοί με τα αρχεία και έγγραφα των σωματείων που στεγάζονται στα γραφεία. Η επιδρομή ολοκληρώθηκε με το πέταμα χαρτιών, βιβλίων και φακέλων στο πάτωμα. Από την «διάρρηξη»-επίθεση δεν κλάπηκαν ούτε χρήματα, ούτε μηχανήματα υποδομής των σωματείων (fax, στερεοφωνικό, dvd, κ.α.) ούτε έγγραφα ή άλλα υλικά. Είναι η 5η επίθεση που δέχονται τα γραφεία των συγκεκριμένων σωματείων μέσα σε δύο χρόνια! Τις προηγούμενες φορές οι δράστες «είχαν αρκεστεί» σε κλωτσιές και σπασίματα της ξύλινης πόρτας. Τώρα η «παρέμβασή» τους και το μήνυμα που θέλουν να μας στείλουν είναι «αναβαθμισμένα».

Ποιους «ενοχλεί» η ύπαρξη των 4 κλαδικών σωματείων στο χώρο αυτό; Σίγουρα όχι τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της περιοχής ή κάποιους «διαρρήκτες»...

Είναι φανερό πως δεν πρόκειται για ληστεία κάποιων «περιθωριακών», ούτε για τυχαία ενέργεια διάρρηξης. Πρόκειται για ενέργεια πολιτικού εκφοβισμού και προσπάθεια τρομοκράτησης. Αποτελεί άλλη μια ενέργεια στην αλυσίδα ενός «πολέμου χαμηλής έντασης» που εξαπολύουν οι μηχανισμοί του κράτους, του παρακράτους και της εργοδοσίας απέναντι σε κάθε φωνή αντίστασης, ενάντια στο κίνημα των εργαζόμενων και τις ταξικές, αγωνιστικές του συλλογικότητες.

Γνωρίζουμε, ότι η σκληρή αντεργατική πολιτική και η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα έχουν ως απαραίτητο συμπλήρωμά τους τον αυταρχισμό και την καταστολή. Οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά ότι η δράση του «συνδικαλιστικού» της ασφάλειας, οι αγωγές και οι μηνύσεις εκ μέρους των εργοδοτών, οι συλλήψεις απεργών-συνδικαλιστών όπως στην πρόσφατη πανεργατική απεργία με τους εναερίτες της ΔΕΗ, οι κάμερες, τα ΜΑΤ και κάθε λογής μηχανισμοί θέλουν να επιβάλουν τη σιωπή, το φόβο και την ανοχή απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Είμαστε βέβαιοι, ότι η δράση των συγκεκριμένων σωματείων ενοχλεί πολύ, τόσο την εργοδοσία, όσο και τους κυβερνώντες. Οι θέσεις και οι κινητοποιήσεις των σωματείων μας, οι προσπάθειες συντονισμού μας, ο ακηδεμόνευτος ταξικός συνδικαλισμός και η ανεξαρτησία μας, οι αγώνες που αναπτύσσονται στους κλάδους μας, δεν είναι ανεκτά και αρεστά σε πολλές πλευρές. Δηλώνουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, ότι όχι μόνο δεν θα καταφέρουν να μας εμποδίσουν, να μας φοβίσουν ή να μας «συνετίσουν», αλλά αντίθετα, οι πρακτικές αυτές θα πάρουν την μαζική απάντηση των εργαζόμενων.

Τα σωματεία μας θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, για να είναι ακόμα πιο μαζικές οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος. Η απάντησή μας θα είναι η ακόμα πιο συλλογική και μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων των κλάδων μας σε όλες τις δραστηριότητες και διαδικασίες των σωματείων και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ – ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Αθήνα, 26 Δεκέμβρη 2007

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών – ΣΕΦΚ

Πανελλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – ΣΜΤ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής

Σωματείο Σερβιτόρων - Μαγείρων

Δεν υπάρχουν σχόλια: