Παρασκευή, Ιανουαρίου 11, 2008

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα λιμάνια

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα σας. Παρόμοια προβλήματα και ανασφάλεια βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι.

Ο περυσινός αγώνας σας για να ματαιωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης να παραδώσει τα λιμάνια στο ιδιωτικό κεφάλαιο μας είχε εμπνεύσει αισιοδοξία και για την μαχητικότητά του και γιατί κατάφερε να ματαιώσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Πάνω στο χρόνο η κυβέρνηση επανέρχεται στην προσπάθεια της γιατί είναι αποφασισμένη μετά τις εκλογές να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την αντεργατική επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, με νέες ιδιωτικοποιήσεις, μέτρα για ενίσχυση, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, κατασκευαστών και προσφέροντας ακόμα πιο φτηνή, ελαστική και ανασφάλιστη εργατική δύναμη στο κεφάλαιο. Αυτή την κατάσταση βιώνουμε όλοι με την προσπάθεια για ξεπούλημα της Ολυμπιακής, τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, τη λιτότητα, τα μέτρα που παίρνονται καθημερινά για να υπηρετήσουν τις αξίες τους της αγοράς, του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας.

Η υποκριτική τους στάση όταν μιλούν για ευελιξία και λιγότερο κράτος, που δήθεν 'θα απαλλάξει τον φορολογούμενο από τα ελλείμματα' αποκαλύπτεται γιατί είναι ολοφάνερο ότι εννοούν το ξεπούλημα κυρίως κερδοφόρων δημόσιων υπηρεσιών όπως τα λιμάνια σε ιδιώτες. Θέλουν να χαρίσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο είτε κομμάτι – κομμάτι, είτε με τη μέθοδο της μετοχοποίησης την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τις μεταφορές, τη γη. Θέλουν να προσφέρουν στους εργοδότες ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Θέλουν να μας διασπούν για να μπορούν να μας απομονώνουν και να συνθλίβουν τα εργατικά δικαιώματα.

Η δικιά μας ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες για τα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας. Το απέδειξε πέρυσι ο δικός σας αγώνας σας των εργαζόμενων στα λιμάνια, που με τη μαχητικότητά και την ενότητά του μπόρεσε να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Το έδειξε η απεργία των δασκάλων, που νομιμοποίησε στη συνείδηση του κόσμου της εργασίας το αίτημα για κατώτερο μισθό σύμφωνα με τις ανάγκες μας και όχι με τα ψίχουλα που περισσεύουν. Τον έδειξαν οι αγώνες της νεολαίας που ανέστειλαν την αναθεώρηση του άρθρου 16. Μπορεί οι κυβερνήσεις, τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, η Ευρωπαϊκή Ένωση να θέλουν 'να απελευθερώσουν τις αγορές', δηλαδή να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των πάντων, αλλά θα μας βρίσκουν απέναντι τους..

Ξέρουμε ότι όσο και να λένε ότι το ξεπούλημα των λιμανιών στους ξένους επενδυτές δεν θα φέρει επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις αυτό είναι για να χρυσώσουν το χάπι και να θολώσουν τα νερά. Ξέρουμε, ότι στο όνομα της κερδοφορίας του ιδιώτη θα ζητάνε νέες θυσίες από τους εργαζόμενους, νέα επιβάρυνση στην πόλη συνολικά.

Άλλωστε ο υπουργός δήλωσε καθαρά. "Η κερδοφορία των δύο λιμένων δεν επαρκεί για τις επενδύσεις που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό τους, ενώ ο δημόσιος χαρακτήρας τους εμποδίζει την ταχεία λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων και πρωτοβουλιών με συνέπεια να μειώνεται η ανταγωνιστικότητα τους"

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα σας που είναι και δικός μας αγώνας. Ενωμένοι θα νικήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 5.30 ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Τα μελανά χρώματα «Παιδείας/Πολιτισμού»
Ο «μεσαίωνας» των Ωρο-αμισθίων



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

...

Η Ωρο-αμισθία είναι ο εφιαλτικότερος δείκτης του (εκ)παιδευτικού και του πολιτειακού μας πολιτισμού.
Είναι η διαρκής πτώση/αυτοαναίρεση του ίδιου του Συλλογικού μας «ΕΙΝΑΙ».

Είναι μια άμουση γενική ΠΡΟΒΑ για την καθολική επικράτηση των σιναμερικανικών μοντέλων αποδόμησης τόσο στο (κοινωνικά ορισμένο) κράτος/έθνος όσο και για την ολοκληρωτική μετάλλαξη των ευρύτερων οικονομικών/πολιτικών σχηματισμών σ’ ένα πεδίο βολής φτηνό με στόχους τους αυξανόμενους κάθε λογής ‘απασχολήσιμους’. Για να τρέχουν κι αυτοί (ακόμα πιο γρήγορα) φοβισμένοι και κουρδισμένοι πίσω από τις απάνθρωπες ‘προτεραιότητες’ μιας καταστροφικής πρακτικής για την ΟΛΗ ΖΩΗ του ΠΛΑΝΗΤΗ. Να ‘απολαμβάνουν’ (και αισθητικά) με άδεια την τσέπη -και με φουσκωμένη την πιστωτική κάρτα- την δρομολογημένη κατανάλωση άχρηστων κι επιζήμιων εννοιών και πραγμάτων για μια ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ‘πλουσιοπάροχη’ Υπό-ζωή.



http://www.parodos.net.gr/3onstrike.htm



ΔΩΣΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΧΤΙΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ -ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ-
ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΩΡΟ-ΑΜΙΣΘΙΑΣ





ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ