Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

08.05.08
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΚΑΤΩ Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Την Πέμπτη 8 Μάη - στην δέκατη επέτειο από την απόφαση για έκδοση του ευρώ με την πρωτοφανή ακρίβεια που έχει ρημάξει τα λαϊκά εισοδήματα και στις συνθήκες της μεγαλύτερης μεταπολεμικής χρηματοπιστωτικής κρίσης που καλείται και πάλι να πληρώσει ο κόσμος της δουλειάς - συνεδριάζει στην Αθήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ένα από τα επιτελεία του πολέμου διαρκείας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου κατά των εργαζομένων. Οι «ιππότες» της νομισματικής σταθερότητας, ανεξέλεγκτοι και απρόσιτοι ακόμα και από τον πιο στοιχειώδη δημοκρατικό έλεγχο των λαών, είναι υπεύθυνοι, μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ (παρά τις όποιες αντιθέσεις), για την εγκαθίδρυση της σκληρής ευρωλιτότητας, για τις αυξήσεις – ψίχουλα στους μισθούς, για την συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών και την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την ώρα που ο πραγματικός πληθωρισμός λεηλατεί τους «προϋπολογισμούς» της εργατικής οικογένειας. Αυτοί καθορίζουν και τα υψηλά επιτόκια του ευρώ, που έχουν απογειώσει τις δόσεις των δανείων και ληστεύουν το εργατικό εισόδημα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ένας από τους αντιλαϊκούς πυλώνες της ΕΕ του Μάαστριχτ και της Ευρωσυνθήκης, της εκμετάλλευσης, του ιμπεριαλιστικού πολέμου, του ρατσισμού και της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Η παρουσία τους στην Αθήνα, την ώρα που οι εργαζόμενοι στενάζουν από την ακρίβεια, την πιστωτική ασφυξία και τη χρόνια λιτότητα (ενώ τράπεζες και κεφάλαιο συσσωρεύουν αμύθητα κέρδη), δεν μπορεί να μείνει χωρίς αντίδραση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους νέους σε μαζικό αγώνα διαρκείας κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή, της ΕΕ και των αντιλαϊκών χειροπέδων της ΟΝΕ – ΕΚΤ.

  • Να σπάσει η σφαγιαστική εισοδηματική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.
  • Απειθαρχία – ανυπακοή στις επιταγές της ΟΝΕ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.
  • Κάτω η Ευρώπη των πολυεθνικών, των τραπεζιτών, των μπάτσων και των ευρωστρατηγών. Η Ε.Ε. δεν μεταρρυθμίζεται, ανατρέπεται!
  • Αυξήσεις στους μισθούς και χαμηλότοκα δάνεια για τους εργαζόμενους, για να ζούμε με αξιοπρέπεια από μία δουλειά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους, το λαό της Αθήνας σε

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Πέμπτη 8 Μάη, 7:30 μ.μ., πεζόδρομος Κοραή
(απέναντι από τα Προπύλαια)

και πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: