Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27, 2009

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΑΜΟΚ ΑΠΟ 23ΧΡΟΝΟ ΦΡΟΥΡΟ..

"Πυροβολούσε όποιον έβλεπε μπροστά του. Θα μπορούσαμε να είχαμε και άλλους νεκρούς", λένε οι αστυνομικοί για τον 23χρονο φρουρό της Δικαστικής Φυλακής
Χανίων Νικόλαο Ξυπολιτάκη, που συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες στο σπίτι του στην Αγιά Χανίων για τη φονική ενέδρα που είχε στήσει νωρίτερα στην Σούγια.
Ηταν στις 6.30 περίπου το απόγευμα όταν ο 23χρονος "για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους", σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, "πυροβόλησε στην αγροτική περιοχή Λιβαδά του Δήμου Ανατολικού Σελίνου και επί της επαρχιακής οδού Κουστογέρακου - Λιβαδά, με κυνηγετική καραμπίνα την οποία κατείχε νόμιμα και τραυμάτισε θανάσιμα κάτοικο της περιοχής, ετών 50". Πρόκειται για τον 50χρονο κτηνοτρόφο Ευτύχη Ζαμπιάκη από το Κουστογέρακο του Δήμου Ανατολικού Σελίνου, ο οποίος σε δύο μήνες θα παντρευόταν. Στη συνέχεια ο φρουρός της Φυλακής, σε κοντινό σημείο, επιχείρησε να ακινητοποιήσει διερχόμενο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο του Γιώργου Φαλαγγάρη, όμως ο οδηγός, αφού αντιλήφθηκε την ανθρωποκτόνο πρόθεση του 23χρονου, δεν σταμάτησε και δέχτηκε πυρά τα οποία προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές στο όχημα.
Στη συνέχεια, ο δράστης, σε άλλο σημείο της ίδιας επαρχιακής οδού, με την απειλή του κυνηγετικού όπλου, ακινητοποίησε διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 45χρονος Μιχάλης Πυροβολάκης από τα Καμάρια του Δήμου Ανατολικού Σελίνου, τον οποίο πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές, μέσα στο όχημά του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο πρόσωπο, στον θώρακα και στην ωμοπλάτη. Ο 45χρονος είναι αδελφός της γυναίκας την οποία θα παντρευόταν ο 50χρονος.
Ο 45χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το υπόλοιπο ρεπορτάζ στα Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: