Τρίτη, Μαΐου 12, 2009

ΑΣΚΕ, ΑΚΕΠ, ΟΑΚΚΕ & ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Αυτόνομα συμμετέχει στις Ευρωεκλογές το ΑΣΚΕ (Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας).

Μπορείτε να δείτε
Το φυλλάδιο
Την προκήρυξη
Την αφίσα



Το ΑΚΕΠ (Αυτοδύναμο Κίνημα Επαναστατικής Πολιτικής) δεν συμμετέχει στις Ευρωεκλογές και καλεί τους φίλους του να ψηφίσουν άκυρο σε αυτές.


Άκυρο στις Ευρωεκλογές


Το ΑΚΕΠ δεν θα κατέλθει στις Ευρωεκλογές στις 7 Ιουνίου 2009 επειδή οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες δεν του επιτρέπουν να αξιοποιήσει την εκλογική διαδικασία στην κατεύθυνση του στρατηγικού σκοπού του κόμματος.

Το ΑΚΕΠ καλεί τα μέλη του, τους οπαδούς του και το λαό να μετέχουν στην ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές και να ψηφίσουν ΑΚΥΡΟ.

Η αποχή -όταν δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι- υποβαθμίζει τους πολίτες, από φορείς δικαιωμάτων και μέλη του κυριάρχου, σε υπηκόους, δηλαδή σε φορείς μόνον υποχρεώσεων προς την οικονομική ολιγαρχία και τα κόμματα που την υπηρετούν.

Η παραίτηση από την εκλογική μορφή πάλης αποδυναμώνει τους αγώνες που στοχεύουν στην αφύπνιση του λαού και στην κατάληψη της πολιτικής εξουσίας από τις ιστορικές δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού.

Το ΑΚΥΡΟ είναι πολιτική θέση ενάντια στα καθεστωτικά πολιτικά κόμματα, είναι πολιτική θέση ενάντια στον φιλελευθερισμό, στον κρατισμό, στην μικτή οικονομία, είναι πολιτική θέση που ενισχύει την προοπτική και τις διαδικασίες της σύστασης του επαναστατικού κόμματος.

... (δείτε την υπόλοιπη ανακοίνωση)


Από την πλευρά της ΟΑΚΚΕ (Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ) θα συμμετάσχει αυτόνομα και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση

Η ΟΑΚΚΕ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Φίλοι συναγωνιστές: Στηρίξτε, Ενισχύστε οικονομικά, Ψηφίστε την ΟΑΚΚΕ


Το μόνο πρόβλημα που υπήρχε σε αυτό το κατέβασμα είναι το οικονομικό. Και όταν λέμε οικονομικό εννοούμε βασικά το χρέος που όπως έχουμε πει έχει μείνει ακόμα από προηγούμενες αναμετρήσεις. Αυτό το χρέος το μειώσαμε κάπως με την οικονομική καμπάνιά μας το τέλος του χρόνου, αλλά όχι σημαντικά. Και τούτο γιατί στο μεταξύ αυξήσαμε τα έξοδά μας λόγω της πανελλαδικής κυκλοφορίας της Νέας Ανατολής. Αλλά χρειάζονται και τα δύο, δηλαδή και να απευθυνθεί πλατύτερα η εφημερίδα και να κατεβούμε στις ευρωεκλογές. Αυτά τα πράγματα εξαντλούν τις σημερινές μας δυνατότητες αλλά είναι απαραίτητα. Αποφασίσαμε λοιπόν εμείς, τα μέλη της ΟΑΚΚΕ, παρ όλες τις δυσκολίες της εποχής να πάρουμε μεγαλύτερο οικονομικό βάρος πάνω μας και να εξαντλήσουμε τις αντοχές μας εκτιμώντας ότι και οι φίλοι και οι ψηφοφόροι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και θα συνεισφέρουν και αυτοί όσο μπορούν σε αυτήν την προσπάθεια.
Πρέπει οπωσδήποτε να κατεβούμε στις εκλογές αυτές για δυο κυρίως λόγους.
Ο ένας λόγος είναι ο κλασικός λόγος για τον οποίο κατεβαίνουμε σε όλες τις εκλογές. Να γίνουν πιο γνωστές οι θέσεις της οργάνωσης. Έτσι θα αυξηθούν οι δυνατότητες για την πλατύτερη οργανωτική της δουλειά και για τη μεγαλύτερη συσπείρωση και οργάνωση δυνάμεων σε αυτήν την πολύ κρίσιμη εποχή. Αυτός είναι ο παράγοντας «να μιλήσουμε σε πιο πολύ κόσμο».
Ο άλλος λόγος είναι ότι τώρα όλοι οι φίλοι της ΟΑΚΚΕ που την πιστεύουν πιο πολύ και εναποθέτουν πιο πολλές ελπίδες σε αυτήν θέλουν να την δουν στη θέση της περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Περιμένουν να δουν το ψηφοδέλτιό της ανάμεσα στα άλλα ψηφοδέλτια και κυρίως ενάντια στα ψηφοδέλτια των εντός και εκτός Βουλής φαιοκόκκινων που έχουν αποθρασυνθεί για τα καλά τον τελευταίο χρόνο. Όταν κατεβαίνει ο σοσιαλφασισμός και ο ναζισμός στις εκλογές πρέπει να κατεβαίνει και ο αντιφασισμός. Πρέπει κοντολογής να υπάρχει μπροστά στις μάζες και πιο πολύ στην αδύναμη ακόμα πρωτοπορία η διέξοδος. Αυτός είναι ο παράγοντας «να είμαστε στη θέση μας».
Σε τούτες εδώ τις ευρωεκλογές ο παράγοντας «να είμαστε στη θέση μας» είναι σχετικά πιο σημαντικός από τον παράγοντα «να μιλήσουμε σε πιο πολύ κόσμο» γιατί στις ευρωεκλογές η αστική τάξη και ο ηγεμόνας σοσιαλφασισμός δεν δίνει χρόνο στα μικρά κόμματα. Πιάνεται γι αυτό από το ότι αυτά τα κόμματα είναι πολύ περισσότερα σε αριθμό από όσα στις βουλευτικές και ισχυρίζεται ότι δεν μένει τάχα πολύς χρόνος για να μιλήσει πολύ το καθένα από αυτά, ενώ στον εαυτό τους δίνουν άπειρο χρόνο και μάλιστα όλο το χρόνο, σε όλα τα δελτία ειδήσεων και σε όλα τα τηλεοπτικά τραπέζια και παράθυρα. Εμείς, όπως και άλλοι μικροί, στις προηγούμενες ευρωεκλογές πήραμε 5 λεπτά χρόνο. (Στις βουλευτικές πήραμε 2 ώρες).
Στη πραγματικότητα βέβαια το «να είμαστε στη θέση μας» και το «να μιλήσουμε σε πιο πολύ κόσμο» είναι δύο πλευρές που ενώνονται. Η πρώτη αφορά κύρια την οργάνωση και η δεύτερη κύρια τη προπαγάνδα. Το βασικό είναι ότι σήμερα και οι δυο αυτές πλευρές είναι πιο απαραίτητες από κάθε άλλη φορά.
Το έχουμε ξαναπεί τελευταία: Όσο έτρεχαν τα προηγούμενα χρόνια οι εξελίξεις μέσα σε λίγους μήνες τώρα τρέχουν σε λίγες μέρες. Αν κάποτε λίγοι άνθρωποι αναζητούσαν απλές εξηγήσεις τώρα όλοι σχεδόν αναζητούν πειστικές εξηγήσεις και τις αναζητούν εναγώνια, και είναι διατεθειμένοι να ακούσουν και αυτά που εύκολα χθες θα απέρριπταν γιατί η παλιά ζωή τους απειλείται τώρα μέχρι τα έγκατά της.
Αυτός είναι ο ένας λόγος που πιο πολλοί αρχίζουν να ακούν την ΟΑΚΚΕ. Ο άλλος λόγος είναι ότι τώρα τα πράγματα όχι μόνο τρέχουν γρήγορα, αλλά τρέχουν σύμφωνα με τις προβλέψεις μας που τις έχουμε διατυπώσει πολύ καιρό πριν. Αυτό λέγεται πολιτική επαλήθευση και δείχνει ότι ένα κόμμα έχει μια αρκετά καλή κατανόηση της πραγματικότητας. Το να αποκαλύψεις όμως έναν εχθρό και να προβλέψεις τις κινήσεις του είναι λιγότερο σημαντικό πράγμα από όσο είναι να τον αναχαιτίσεις. Στην ΟΑΚΚΕ έχουμε κάποιες νίκες σε κάποια επί μέρους μέτωπα, αλλά ακόμα είμαστε καλοί κυρίως στις προβλέψεις. Για να έχουμε περισσότερες πολιτικές νίκες πρέπει να πείσουμε και να οργανώσουμε περισσότερους ανθρώπους στις γραμμές μας και δίπλα μας. Αν προβλέπουμε καλά τις κινήσεις του εχθρού αλλά δεν προωθούμε τις πολιτικές θέσεις μας απέναντί του, ιδιαίτερα στο οργανωτικό επίπεδο οι προβλέψεις μας θα είναι στείρες και κάποια στιγμή θα δοκιμάσουμε την ήττα. Εννοείται ότι αν προωθούσαμε τις θέσεις μας χωρίς να προβλέπαμε σωστά τότε θα είμαστε στην ακόμα πιο τραγική θέση του γρήγορου τυφλού.
Συμπέρασμα: Πρέπει τώρα που ο εχθρός προχωράει να προωθήσουμε τις οργανωτικές θέσεις μας στη βάση της αποδειγμένα σωστής πολιτικής μας ανάλυσης και γραμμής.

(Διαβάστε την υπόλοιπη ανακοίνωση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: