Τετάρτη, Μαΐου 20, 2009

Υμηττός - Πρωτοβουλία Αγώνα

Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Αγώνα, 19/5/09


protovoulia.agona.gia.imitto@gmail.com
http://protovoulia-agona.blogspot.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 3


Το Σάββατο 16 Μάη 2009 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η συγκέντρωση – πορεία με αφετηρία τον Κουταλά του Βύρωνα την οποία κάλεσε Πρωτοβουλία Αγώνα ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους και το Σχέδιο Π.Δ. Λεηλασίας του Υμηττού. Οι συμμετέχοντες διατράνωσαν τη θέληση τους να υπερασπιστούν τον Υμηττό και να μην επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για την καταστροφή του.

Η συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή ενός πολύμορφου αγώνα για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των κατοίκων.

Στη συγκέντρωση συνεχίστηκε η συλλογή υπογραφών και αναγγέλθηκαν οι εξής επόμενες δράσεις:

- Tο Σάββατο 23 Μάη στις 12.00 οι Ανατολικοί Ποδηλάτες καλούν σε ποδηλατοπορεία με αφετηρία τα Ιλίσια (Είσοδος Πανεπιστημιούπολης- Ούλοφ Πάλμε) μέχρι το Ελληνικό.
- Tο Σάββατο 23 Μάη στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον Υμηττό και τους νέους αυτοκινητοδρόμους στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ πολιτιστικών ομάδων των Φοιτητικών Εστιών της Πανεπιστημιούπολης.
- Το Σάββατο 23 Μάη στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση: "Καταστροφή του Υμηττού", στο Παλαιό Άλσος Χολαργού (θεατράκι), 25ης Μαρτίου και Αετιδέων, από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Χολαργού
- Την εβδομάδα 18-23/5 θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των επιτροπών κατοίκων σε διάφορες περιοχές.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο δήμαρχος Ελληνικού κ. Κορτζίδης, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματική αντίθεση στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ και ανακοίνωσε συγκέντρωση για την Κυριακή 24/5, 11 π.μ., έξω από την 129 Π.Υ. στη συνοικία της Αγ. Παρασκευής του Δ. Ελληνικού για να αποδοθεί ο χώρος στους κατοίκους.

Στη συνέχεια, έγινε δυναμική και μαζική πορεία στη Λ. Κατεχάκη, η οποία στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε κεντρικούς δρόμους των περιοχών Καισαριανής, Παγκρατίου και Βύρωνα, και τερματίστηκε στην πλατεία Αγ. Λαζάρου.
Στη διαδρομή μοιράστηκε η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αγώνα στους κατοίκους, η ανταπόκριση των οποίων ήταν πολύ θετική.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν :
Κάτω τα χεριά από τον Υμηττό – το δάσος ανήκει σε όλο το λαό.
Αν δεν αντισταθούμε σ΄ όλες τις γειτονιές - η άσφαλτος θα φτάσει ως τις βουνοκορφές.
Τα σχέδια Σουφλιά – θα μείνουν στα χαρτιά.
Το βουνό δεν είναι για μίζες και μπετόν – κάτω τα χεριά από τον Υμηττό.
Ούτε στο βουνό, ούτε στη γειτονιά – κάντε ανισόπεδο στη βίλα του Σουφλιά.
Κάτω τα χέρια απ’ το βουνό – ποτέ δε θα περάσει το σχέδιο αυτό.
Η υπογειοποιηση κορόιδα δεν μας πιάνει – καταλάβετε το δημάρχοι εργολάβοι.
Φωτιές το καλοκαίρι – μπουλντόζες το χειμώνα – ο Υμηττός πεθαίνει, μα σώζεται μ’ αγώνα.
Με πρόσχημα την κρίση διαλύουν τις ζωές μας – κάτω τα χεριά από τις γειτονιές μας
Κάτω τα χεριά από τις γειτονιές.
Απ’ του Ζωγράφου ως το Ελληνικό – εμείς θα υπερασπίσουμε τον Υμηττό.
Μ’ επιτροπές κατοίκων σε κάθε γειτονιά - εμείς θα ανατρέψουμε τα σχέδια Σουφλιά

Από την Πρωτοβουλία Αγώνα επισημάνθηκε ότι: “O αγώνας θα είναι δύσκολος γιατί έχουμε να κάνουμε με μεγάλα συμφέροντα, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέλος, που είναι η ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Δεν αποδεχόμαστε καμιά εμπλοκή σε διαδικασίες προτάσεων βελτίωσης και εξωραϊσμού των σχεδίων τους γιατί θέλουμε ολοκληρωτική προστασία του Υμηττού και δεν πιστεύουμε ότι οι νέοι δρόμοι λύνουν το προβλήματα των μετακινήσεων των κατοίκων ή το κυκλοφοριακό. Μόνη διέξοδος σε αυτό είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς με δωρεάν, τακτικά και γρήγορα δρομολόγια”.

Η Πρωτοβουλία Αγώνα συγκροτείται από Επιτροπές και αγωνιζόμενους κατοίκους από τις περιοχές Αλίμου, Ελληνικού, Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Καρέα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Χολαργού, Αγ. Παρασκευής, Δάφνης, Υμηττού, Παγκρατίου, Ιλισίων, Εστίας Πανεπιστημιούπολης και των Μεσογείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: