Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2010

ΠΕΜΠΤΗ 4/3 6μμ - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑΑνακοινώσεις με τις οποίες καλούν για τη συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων την Πέμπτη 4/3 στις 6μμ στα Προπύλαια, εξέδωσαν η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., το ΚΚΕ (μ-λ) και το ΝΑΡ.

Επί του πιεστηρίου, βγηκε κοινή ανακοίνωση από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, Κομμουνιστική Ανανέωση, Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη, ΝΑΡ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΟΚΔΕ & ΣΕΚ .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. • ΑΡΑΝ • ΑΡΑΣ • ΕΚΚΕΚΚΕ(μ-λ) •
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ • Κομμουνιστική Οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ
• ΝΑΡ • ΟΚΔΕ Σπάρτακος • ΟΚΔΕ • ΣΕΚ

Με μια πρωτόγνωρη σαρωτική επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα ο Γ. Παπανδρέου με τη συναίνεση ΝΔ-ΛΑΟΣ, ως εντεταλμένος Πρωθυπουργός των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και του μεγάλου κεφαλαίου, κήρυξε τον πόλεμο κατά του συνόλου των εργαζόμενων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και κατά της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Προχωρώντας στην εφαρμογή του τρίτου πακέτου του κακόφημου «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης», ενισχύοντας προκλητικά την ασύδοτη κερδοσκοπία του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου που ευθύνονται για την οικονομική κρίση και μετά τις ως τώρα σκληρές επιθέσεις κατά του κόσμου της εργασίας, ανήγγειλε:
  • Το τσάκισμα όχι μόνο του 14ου αλλά και του 13ου μισθού, νέες εξοντωτικές περικοπές στα επιδόματα των δημόσιων υπαλλήλων ανοίγοντας το δρόμο για αντίστοιχες περικοπές εισοδημάτων και στον ιδιωτικό τομέα, πάγωμα και περικοπές των συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, νέα βαριά φορολογία σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα.
  • Δηλώνοντας ταυτόχρονα «Οι αποφάσεις μας είναι επιβεβλημένες, αλλά είναι μόνο η αρχή» ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε απροκάλυπτα τις προθέσεις της κυβέρνησης και των εντολοδόχων της για νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζόμενων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωσης των απολύσεων και ολοκληρωτικού κοινωνικού μεσαίωνα.

Αυτή η πολιτική δεν παίρνει διορθώσεις, αλλά ανατροπή. Αναδεικνύει περισσότερο παρά ποτέ τον βάναυσο ταξικό ρόλο της Ε.Ε. που αποδείχτηκε δύναμη κρούσης για να φορτωθεί η κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων. Γι’ αυτό απαιτείται συνολική πάλη κατά της ΕΕ μαζί με τους ευρωπαίους εργαζόμενους, ρήξη και αποδέσμευση απ’ αυτήν.
Εμείς που υπογράφουμε την ανακοίνωση αυτή τασσόμαστε υπέρ της ανάπτυξης ενός γνήσιου ταξικού και αγωνιστικού ρεύματος μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, ενάντια στο κλίμα συναίνεσης και υποταγής που θέλει να επιβάλει το αστικό μπλοκ εξουσίας, σε αντιπαράθεση με τον αστικό, γραφειοκρατικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό αλλά και σε διάκριση με την ρεφορμιστική υπονόμευση και πολυδιάσπαση των δυνάμεων της εργατικής τάξης.
Καλούμε στην ευρύτερη κοινή δράση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και των εργαζόμενων μέσα στο μαζικό κίνημα.


  • ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!
  • ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
  • Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ
ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. • ΑΡΑΝ • ΑΡΑΣ • ΕΚΚΕΚΚΕ(μ-λ)
• ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ • Κομμουνιστική Οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ
• ΝΑΡ • ΟΚΔΕ Σπάρτακος • ΟΚΔΕ • ΣΕΚ


η ανακοινωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Όλοι στους δρόμους! Διαδήλωση Πέμπτη 4 Μάρτη, 6.00 μ.μ., Προπύλαια
Η κυβέρνηση από κοινού με την ΕΕ και το ΔΝΤ εξαγγέλει μέτρα που μας οδηγούν σε ένα νέο κοινωνικό μεσαίωνα. Ετοιμάζονται και για νέο γύρο μέτρων, όπως την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την απελευθέρωση των απολύσεων. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποχωρήσουν.
-Ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας. Αποφασιστική σύγκρουση με την πολιτική της Ε.Ε.

-Κάτω η αντιδραστική κυβερνητική πολιτική και η συναίνεση ΝΔ-ΛΑΟΣ

-Ο Αγώνας στα χέρια των εργαζομένων. Κοινός αγώνας των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

-Απαιτούμε νέα γενική πανεργατική απεργία τώρα.

Πρωτοβάθμια σωματεία, η ΟΛΜΕ, εργατικά σχήματα και επιτροπές, οργανώσεις της Αριστεράς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλούν σε συγκέντρωση-διαδήλωση άμεσης απάντησης στα νέα μέτρα, την Πέμπτη 4 Μάρτη, στις 6.00 μ.μ., στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας (ΚΚΕ μ-λ)

ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ!

Η Ταξική Πορεία καλεί στη διαδήλωση που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις και εργατικά σχήματα, την Πέμπτη 4 Μάρτη, στις 6:00 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν τα πειραματόζωα των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών!

Δεν θα συναινέσουν στη σαρωτική επίθεση που επιβάλλει το κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΔΝΤ και προωθούν οι ντόπιοι υπηρέτες τους: κυβέρνηση, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Εμείς δεν θα θυσιάσουμε τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τις ζωές μας στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης.

Να μας βρουν μπροστά τους! Ξανά και ξανά! Με πείσμα! Μαζικά, αποφασιστικά, απεργιακά!

Να βάλουμε ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ που μας ετοιμάζουν!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΟΛΟΙ την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΗ
στις 6:00 το απόγευμα
στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Ταξική Πορεία


και του Νέου Αριστερού Ρεύματος

Όλοι την Πέμπτη 4/3 στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια. Διαδηλώνουμε ενάντια στα νέα μέτρα!
Άμεση απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας είναι ανάγκη να οργανωθεί από όλες τις ταξικές δυνάμεις, την αριστερά, τους μαζικούς φορείς, όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Την Δευτέρα, αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές δυνάμεις διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν στο υπουργείο. Έσπασαν το αστυνομικό μπλόκο και φώναξαν συνθήματα.
Η πρωτοβουλία "συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα", καλεί την Πέμπτη 4 Μάρτη στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια, για διαδήλωση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Όπως αναφέρει ανακοίνωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων "Η κυβέρνηση από κοινού με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ εξαγγέλλει μέτρα που μας οδηγούν σε έναν νέο κοινωνικό μεσαίωνα. Τώρα χρειάζεται αποφασιστική σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική, αποφασιστική σύγκρουση με την Ε.Ε."

Δεν υπάρχουν σχόλια: