Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΡΤΗ

    ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 3 μμ

    ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 4 Μάρτη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 6 μμ

    "με σταματούν στο δρόμο πολίτες και μου λένε ότι είναι έτοιμοι να δώσουν και το μισθό τους για την πατρίδα"

    Γιώργος Παπανδρέου

    Βρισκόμαστε απέναντι σε μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η κυβέρνηση, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, οι τράπεζες και οι αγορές με το Σύμφωνο Σταθερότητας, την ΟΝΕ και το ΠΣΑ, προχωρούν σε μια άνευ προηγουμένου λεηλασία των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Έχουν στόχο την ανατροπή κάθε κατάκτησης του εργατικού κινήματος όλου του προηγούμενου αιώνα. Το Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και όλες οι κυβερνητικές εξαγγελίες, οδηγούν σε μέτρα δραματικής μείωσης των εισοδημάτων μας και αφαίρεσης κατακτήσεων αλλάζοντας το τοπίο και ότι γνωρίζαμε και θεωρούσαμε ως σταθερά για την εργασία, ασφάλιση, την παιδεία – υγεία.

    Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, ανακοίνωσε :

    1. Μείωση των μισθών του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, με μείωση κατά 12% των επιδομάτων και κατά 30% των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και του επιδόματος Αδείας. Αυτό σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ονομαστική μείωση του μισθού τους κατά 1522 € (νεοδιόριστος) έως 1715 € (στα 35 χρόνια υπηρεσίας)

    2. Αυξάνεται η βενζίνη και ο ΦΠΑ και μαζί τους παίρνουν φωτιά οι λογαριασμοί της ΔΕΗ (καταργείται η απαλλαγή του ειδικού φόρου για το πετρέλαιο της ΔΕΗ) και όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

    3. Παγώνουν οι συντάξεις !

    Τα μέτρα αυτά δεν είναι τα τελευταία ! Μέσα σε δυο μόλις μήνες, περάσαμε από τις αυξήσεις 1,5 % που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά στο πάγωμα των μισθών από 2000 € και πάνω, μετά στο πάγωμα όλων των μισθών, μετά στην περικοπή του 10% των επιδομάτων και τώρα στην περικοπή ενός ολόκληρου μισθού ! Ο Όλι Ρεν ανακοίνωσε ότι «το Μάιο θα εκτιμήσουμε την πορεία των εσόδων και θα επανέλθουμε»! Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει αργά ή γρήγορα με το ξεθεμελίωμα όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας !

    Τα μέτρα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους. Κανένα «σκληρό» μέτρο για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο (μεγάλες επιχειρήσεις, εφοπλιστές κλπ). αντίθετα συνεχίζουν φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και παροχές (προσλήψεις ανασφάλιστων, απολύσεις, επιδοτήσεις κλπ). Είμαστε εκείνοι που βιώσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση το πάγωμα των μισθών και ζούμε τη χρόνια λιτότητα εδώ και 20 χρόνια- όταν τα κέρδη απογειώνονταν και οι οικονομικοί δείκτες «ανθούσαν». Τότε καλούμασταν να βάλουμε πλάτη στην ανάπτυξη και τις εθνικές επιτυχίες (ΟΝΕ, ευρώ, Ολυμπιακοί Αγώνες κλπ)

    Η επίθεση ΔΕΝ αφορά μόνο το Δημόσιο ή τους λεγόμενους υψηλόμισθους. Τα μέτρα χτυπάνε τα μικρά και μεσαία εισοδήματα χωρίς διακρίσεις. Κάθε χτύπημα στο δημόσιο είναι ο πιλότος για να επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα και στον τελευταίο χαμηλόμισθο. Είδη οι εργοδότες πάγωσαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις και μιλάνε για πάγωμα μισθών, ακόμα και για μείωση τους κατά 10% (πχ εφοπλιστές προς ναυτεργάτες) ενώ δηλώνουν ότι η περικοπή του 14ου μισθού θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι σαφές ότι επιδιώκουν καθαρά την κατάργηση όλων των συλλογικών συμβάσεων. Επίσης οι έμμεσοι φόροι και το ασφαλιστικό χτυπάνε στο σύνολό τους, τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

    Τα μέτρα αυτά αλλάζουν δραματικά το εργασιακό τοπίο. Τίποτα δε θα είναι ίδιο αν περάσουν. Τα μέτρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ. Οι ίδιοι (πχ. ΔΝΤ) μιλάνε για περιοριστική πολιτική σε βάθος 10-20 χρόνων.

    Να βγούμε στο προσκήνιο, να γίνουμε επικίνδυνος αντίπαλος, να ανατρέψουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και την αντεργατική επίθεση.

    Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζεται μαχητικά, μαζικά κι αποφασιστικά να αντιπαλέψουμε τις προωθούμενες αντιδραστικές ανατροπές. Ο μοναδικός δρόμος για να αποτρέψουμε τα σχέδια που απεργάζονται σε βάρος μας είναι να βγούμε στο δρόμο του μαχητικού, διαρκούς και συντονισμένου αγώνα.

    Μπροστά στην παραπάνω πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται, η ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να εκφράσει το σημερινό ρεύμα κοινωνικής ανάγκης και οργής. Επιλέγει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό σε όλες τις εκδοχές του, αντί την στήριξη στους εργαζόμενους τα συμφέροντα των οποίων υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Τα βάζει δήθεν με τις αγορές και την κερδοσκοπία, λες και δεν υπάρχουν κυβερνήσεις, Ε.Ε., Εkofin, κράτη, πολιτικές αποφάσεις. Αδυνατεί να οργανώσει και να εμπνεύσει την αντίσταση των εργαζόμενων, δεν δίνει διέξοδο στις αγωνιστικές διαθέσεις. Αναπαράγει και ενισχύει την τακτική της κυβέρνησης που θέλει τους εργαζόμενους διασπασμένους ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανάμεσα στους ελαστικά εργαζόμενους και αυτούς με σταθερή δουλειά κλπ. Με την στάση της αυτή διευκολύνει το πέρασμα των κυβερνητικών επιλογών και περιθωριοποιεί το εργατικό κίνημα.

    ή αυτοί ή εμείς !

    Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του αυθεντικού συντονισμού σωματείων και εργατικών ενώσεων μέσα από συνελεύσεις, ανοικτές διαδικασίες, ενάντια στη συναίνεση, στο συμβιβασμό, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Οι εργαζόμενοι έχουμε κάθε συμφέρον και να απεργήσουμε, να διαδηλώσουμε και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι τους, με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο! Να κατέβουμε μαζικά σε όλες τις πορείες, στις απεργίες, να απαιτήσουμε κλιμάκωση των γενικών πανεργατικών απεργιών, να τραβήξουμε μια βαθιά γραμμή ανυπακοής και απειθαρχίας απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Να κηρύξουμε αγώνα διαρκείας ! Η αντίσταση και η ανυπακοή στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, είναι ο μόνος δρόμος.

Για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και της αντεργατικής επίθεσης.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: