Τετάρτη, Απριλίου 21, 2010

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΙΚΡΟΝ ΚΑΠΑ

Κινητοποίηση στην εταιρεία Όμικρον Κάπα Μελετητική Α.Ε. στις 22/04 στις 7.30 πμ, στην οδό Θάλειας 4 & Λεωφ. Κύμης 109, Μαρούσι

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ!

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την απόλυση του συναδέλφου Α.Βαλσαμή, εργαζόμενου από τον Ιούλιο 2009 στην εταιρεία Όμικρον Κάπα Μελετητική Α.Ε. . Η απόλυση έγινε με πρόσχημα «ότι δεν υπάρχει δουλειά», ενώ στην πραγματικότητα σχετίζεται με τη συνδικαλιστική δράση που ανέπτυξε ο συνάδελφος. Συμμετείχε στις απεργίες του προηγούμενου διαστήματος, ενημέρωνε τους συναδέλφους για εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους, τους καλούσε σε συμμετοχή στις απεργίες. Η απόλυση του ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά χθες, ημέρα Τρίτη, στη λήξη του ωραρίου μόλις ο συνάδελφος ενημέρωσε την εταιρεία ότι θα απεργήσει στις 21-22 Απρίλη. Καλούμε την εταιρεία να προχωρήσει στην ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ του συναδέλφου. Θεωρούμε την απόλυση άκυρη ως παράνομη και καταχρηστική. Η εργοδοσία να παύσει κάθε πρακτική με στόχο την τρομοκράτηση και τον εκβιασμό των εργαζομένων.

Κάθε απόλυση συναδέλφου μας αφορά όλους!

Η εργοδοτική επίθεση ξεκινά συνήθως από τις πιο ευάλωτες κατηγορίες όπως οι εργαζόμενοι με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Επιδιώκει να απαλλαχτεί από τους εργαζόμενους που δε σκύβουν το κεφάλι, δεν υποκλίνονται στην εργοδοσία, αλλά αγωνιούν και για το συνάδελφο τους, για το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων. ΣΤΟΧΟ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Αυτό μαρτυρούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, οι εκατοντάδες απολύσεις, το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, τα σχέδια για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων, κατάργηση των αποζημιώσων απόλυσης, περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Η εργοδοτική πλευρά που πλούτισε τόσα χρόνια από τη δουλειά μας, τώρα θέλει να φορτώσει το βάρος της κρίσης στις πλάτες μας. Το δικαίωμα στην εργασία αμφισβητείται συνολικά και στον τεχνικό-κατασκευαστικό κλάδο με το κύμα των μαζικών απολύσεων να διογκώνεται, ενώ οι εργαζόμενοι πιέζονται να αποδεχτούν τη μη τήρηση των συμβάσεων, τη μη πληρωμή υπερωριών, τη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση. Σαν εργαζόμενοι προσφέρουμε τον κόπο μας, το χρόνο μας, τις γνώσεις μας, τις ικανότητές μας, πολλές φορές στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Ακόμα και όταν οι αποδοχές μας είναι φαινομενικά «υψηλές», είναι πολύ κατώτερες από αυτές που προβλέπει η συλλογική σύμβαση για τον τρόπο και το χρόνο που προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Σήμερα είναι αναγκαίο να απαντήσουμε μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα με συντονισμένο αγώνα διαρκείας, με γενικό ξεσηκωμό απέναντι στις απολύσεις και τις εργοδοτικές απειλές, απέναντι στην αντιλαϊκή καταιγίδα που εξαπολύουν Εργοδότες - Κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΔΝΤ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ – ΔΝΤ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

7ΩΡΟ – 5ΝΘΗΜΕΡΟ – 35ΩΡΟ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πηγαίνετε να δουλέψετε όσο υπάρχουν ακόμα δουλειές και μην ασχολείστε με ανοησίες

haridimos είπε...

ότι πεις..