Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2010

ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ (6/12)

Φωτο από τη μαθητική πορεία





Φωτό από τη χθεσινή απογευματινή πορεία




Δελτίο τύπου φοιτητικών συλλόγων Αθήνας για το όργιο καταστολής στις 6/12

Από την περασμένη Πέμπτη 2/12, όταν και πραγματοποιήθηκε πανελλαδικό
πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο , μέχρι και χτες 6 Δεκεμβρίου στα συλλαλητήρια εν όψει της συμπλήρωσης δύο χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η κυβέρνηση του Πασοκ έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγούμενου επίθεση καταστολής και τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κομματιών νεολαίας και εργαζομένων.

Η επίθεση αυτή έχει σαν ιδιαίτερο στόχο το φοιτητικό κίνημα με αποτέλεσμα μέσα σε πέντε μέρες να μετράμε δεκάδες φοιτητές τραυματίες σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και εκατοντάδες άλλους που αντιμετώπισαν προσαγωγές και συλλήψεις.

Η «ειδική μεταχείριση» που απολαμβάνει το κίνημά μας δεν αποτυπώνει τίποτε άλλο πέρα από το φόβο της κυβέρνησης για τη δυναμική που αυτό έχει αρχίσει να αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα και ακόμη περισσότερο για τη δυνατότητα που εμφανίζει αυτή η δυναμική να συμπαρασύρει και την υπόλοιπη νεολαία καθώς και τους εργαζόμενους σε ένα ανατρεπιτικό ποτάμι που θα σαρώσει όλη αυτό την άθλια επίθεση που κυβέρνηση - ΕΕ
- ΔΝΤ έχουν εξαπολύσει εναντίον μας.

Καταγγέλουμε το καθεστώς τρόμου που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει. Δηλώνουμε με βεβαιότητα ότι αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους σε νέες συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις. Καλούμε όλο το λαό σε συστράτευση και αγώνα για την ανατροπή της χούντας κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ.

Στη βάση των παραπάνω καλούμε εκτάκτως συνέντευξη τύπου των φοιτητικών συλλόγων σήμερα Τρίτη 7 Δεκέμρη στις 2 στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Ανακοίνωση γραφείου τύπου νΚΑ για το όργιο καταστολής την 6/12
Διαβάστε περισσότερα ...

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η τρομοκρατία δεν σταματά τον αγώνα λαού και νεολαίας

Ανακοίνωση ΝΑΡ
6 Δεκέμβρη: Χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδήλωσαν αψηφώντας τη "χούντα" και τρομοκρατία

Δελτίο του ΚΚΕ (μ-λ)

Δελτίο τύπου του ΚΚΕ(μ-λ) για την σημερινή πορεία





Video από τις χθεσινές κινητοποιήσεις (από Information Libre)


Και μια που υπάρχει πορεία και σήμερα λόγω της έλευσης του Dominique Strauss Kahn, να βάλω κι ένα τραγούδι για την περίσταση..

Δεν υπάρχουν σχόλια: