Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2010

ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΒΗΜΑ...ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
(Αυτό απαιτούν οι Απολυμένοι και εξαπατημένοι εργαζόμενοι)
Η απεργία διαρκείας σε όλα τα μέσα του ΔΟΛ θα ξεκινήσει από την προσεχή Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου.
Ιδιαίτερα σοβαρές είναι οι εξελίξεις στον ΔΟΛ με τους εργαζόμενους στην εφημερίδα το Βήμα μετά από την έκτακτη γενική συνέλευση να καταγγέλλουν ανοιχτά ότι εξαπατήθηκαν με τελικό σκοπό να απολυθούν.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις 21 απολύσεις που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και άμεσα έγινε η έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου 80 και αποφάσισαν πως θα πραγματοποιήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του Οργανισμού.

Η απεργία διαρκείας σε όλα τα μέσα του ΔΟΛ θα ξεκινήσει από την προσεχή Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, νωρίτερα εργαζόμενοι έσπευσαν στα τυπογραφεία της εφημερίδας προκειμένου να μπλοκάρουν την εκτύπωση του κυριακάτικου Βήματος, αλλά τελικά δεν συνέχισαν.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης:

 
Γενική Συνέλευση του Βήματος, 10/12/2010
Απόφαση – Ψήφισμα
Η Γενική Συνέλευση του Βήματος, που συνεκλήθη επειγόντος όταν ξεκίνησαν πάλι ξαφνικές απολύσεις, παραβιάζοντας τις συμφωνίες της εργοδοσίας με τα σωματεία μας και πετώντας στα σκουπίδια την επίσης ομόφωνη απόφασή μας της Γενικής Συνέλευσης της 27/11/2010, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1) Κηρύσσεται διαρκής γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο και αδυνατούμε να δουλέψουμε σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος και του ιντερνέτ, ένθετα, κλπ.
2) Ζητάμε από τα σωματεία μας να κηρύξουν αμέσως απεργία διαρκείας στο Βήμα και σε όλα τα τμήματά του (ένθετα, ιντερνέτ, pdf, κλπ.), έως ότου η εργοδοσία πάρει πίσω όλες τις απολύσεις και καταβάλει και όλους τους μισθούς για τις ημέρες που θα χρειαστεί με υπαιτιότητα της εργοδοσίας να απεργήσουμε.
Επίσης ζητάμε από τα σωματεία μας να προωθήσουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο (Νέα, Εξέδρα, in.gr, ΒήμαFM, κλπ.), το οποίο στην πράξη δεν μπορεί να σημαίνει παρά απεργία σε όλο τον ΔΟΛ.
3) Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κυκλοφορήσει το Βήμα της Κυριακής μεθαύριο, ιδιαίτερα κάνοντας έκκληση στα αδελφά σωματεία της παραγωγής μετά το δικό μας στάδιο να κόψουμε την κυκλοφορία του τωρινού Κυριακάτικου που με εξαπάτηση μας έβαλαν να ετοιμάσουμε πολύ νωρίτερα απ’ό,τι συνηθίζεται ακριβώς για να μας απολύσουν χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε.
4) Ζητάμε από τα σωματεία μας να ακολουθήσουν τον ίδιο αγωνιστικό δρόμο σε όλα τα μαγαζιά που παραβιάζουν συμβάσεις και απολύουν ομαδικά.
Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα (με κανένα κατά, κανένα άκυρο, κανένα λευκό)

Δεν υπάρχουν σχόλια: