Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2011

40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΚΕ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυσή του  πραγματοποιεί ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση την Κυριακή 30 του Γενάρη στις 11π.μ., στο νέο κτίριο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου της Αθήνας.

«Στην εκδήλωση καλούνται σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι ενταγμένοι και ανένταχτοι καθώς και οι οργανώσεις της επαναστατικής και κομμουνιστικής αριστεράς με το δικαίωμα για σύντομες παρεμβάσεις εφʼ όσον το θελήσουν», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΕΚΚΕ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το εκκε τελικά είναι κόμμα ή κίνημα που λέει η αφίσα?
Και πόσα άτομα και πάνω χρειάζονται για να μπορείς να λες οτι είσαι κόμμα? Το έκκε έχει τόσους?

Ανώνυμος είπε...

Οι προϋποθέσεις για ίδρυση οποιαδήποτε ένωσης φυσικών προσώπων είναι τα 20 μέλη (ισχύει και για τα κόμματα). Το ΕΚΚΕ είχε στις αρχές της μεταπολίτευσης εκατοντάδες (περισσότερα από 1.000) μέλη. Τώρα υπολογίζω μερικές δεκάδες και μερικούς λιγότερο ενεργούς από τους άλλους. (μπορεί να κάνω λάθος) Σαν ιστορικό ρεύμα ωστόσο η επίδραση του είναι μεγαλύτερη.

Ανώνυμος είπε...

polles diasimotites perasan apo to ekke

Ανώνυμος είπε...

όπως ποιός? ο John Lennon?

Ανώνυμος είπε...

o antreas mikroutsikos, i bilio tsoukala, o tsoukatos, o koulloglou kai alla asteria tis showbiz kai tis politikis

haridimos είπε...

Το ΕΚΚΕ είναι Κίνημα
(Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας)
Το αν θα είναι κίνημα ή κόμμα δεν είναι αριθμητικό (πχ το ΠΑΣΟΚ είναι κίνημα - τουλάχιστον έτσι φτιάχθηκε)

Πρώην αριστερός είπε...

Το ΕΚΚΕ μπορεί από άποψη δυνάμεων να είναι σκιά του παλιού εαυτού του αλλά είναι μια οργάνωση που 40 χρόνια ποτέ δεν συνθηκολόγησε και ήταν παρών με όλες τις δυνάμεις της στην πρώτη γραμμή των ταξικών αγώνων και οι σύντροφοι του σημερινού ΕΚΚΕ αξίζουν το σεβασμό όλων πέρα από τις πολιτικές διαφορές και όχι αυτή την ειρωνία.

Ανώνυμος είπε...

Ίσως κάποιοι τότε να ήταν αγέννητοι και η κυριαρχία των αντιδραστικών δυνάμεων στην ενημέρωση να έχουν αφήσει τα κατάλληλα κενά στην ιστορική μνήμη (και)της αριστεράς.
...το ΕΚΚΕ μπορεί να απέτυχε στους στόχους του (οι αιτίες είναι μεγάλη συζήτηση)αλλά άφησε μια μεγάλη παρακαταθήκη αγώνων στο επαναστατικό κίνημα που είναι χρέος της ριζοσπαστικής αριστεράς να την αξιοποιήσει και να εμπνευστεί απ' αυτήν.
Δεν ξέρω άλλη οργάνωση που είχε(ή έχει) τη γραμμή και τη δύναμη να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα τέτοια όπως ήταν η κατάληψη της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα.