Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2011

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ INTERNETQ, ΤΡΙΤΗ 19/7

Τις προηγούμενες ημέρες, η εταιρεία Internet-Q προέβη στην απόλυση 5 συναδέλφων. Στον πρώτο συνάδελφο ανακοινώθηκε ως αιτία η άρνησή του να εργαστεί απλήρωτες υπερωρίες και Σαββατα – Κυριακές.  Ο επόμενος συνάδελφος απολύθηκε διότι μοίραζε ανακοίνωση που καλούσε σε συνέλευση και διαμαρτυρία για την αρχική απόλυση, ενώ στους τρεις υπόλοιπους συνάδελφους που απολύθηκαν την Παρασκευή, ανακοινώθηκε ότι καταργούνται οι θέσεις εργασίας τους! Στην πραγματικότητα, η εταιρεία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου με απειλές και απολύσεις, προκειμένου να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους σε μια ανευ όρων παράδοση των εργασιακών τους δικαιωμάτων προκειμένου να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα κέρδη της εταιρείας, στοχοποιώντας και διώκοντας όποιον εργαζόμενο στέκεται εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια. Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται και σχέδιο αναδιάταξης της επιχείρησης με  τη χρήση θυγατρικών, που θα φέρει ακόμα περισσότερες απολύσεις και εντατικοποίηση για όσους παραμείνουν, προκειμένου να διατηρήσει και να διευρύνει την ήδη τεράστια κερδοφορία της.

Κηρύσσουμε την Τρίτη 19 Ιουλίου απεργία στην εταιρεία Internet-Q, διεκδικώντας την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων. Καλούμε σε συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας (Τροίας 17 Κυψέλη), την μέρα της απεργίας, στις 9 πμ.
Καλούμε επίσης σε σύσκεψη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας την Τετάρτη 20 Ιουλίου, προκειμένου να συγκροτηθεί επιτροπή αλληλεγγύης στον αγώνα των συνάδελφων .

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

edit (19/7) :
φωτό από την κινητοποίηση .