Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΜΤ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ INTERNETQ

ΑΥΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ… ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Την Πέμπτη 28 Ιούλη πραγματοποιήθηκε νέα 24ώρη απεργία, η οποία κηρύχθηκε από το ΣΜΤ και το ΣΕΤΗΠ  ενάντια στις 5 συνδικαλιστικές και καταχρηστικές απολύσεις συναδέλφων και την παραβίαση των ωραρίων εργασίας και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Η απεργία περιφρουρήθηκε τόσο στην έδρα της επιχείρησης στην Κυψέλη, όσο και στο κτίριο που μίσθωσε η εργοδοσία στο Κορωπί, νομίζοντας πως θα αποφύγει νέες απεργίες μετά την κινητοποίηση της 19ης Ιούλη. Οι εργαζόμενοι δεν εισήλθαν στους χώρους δουλειάς, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι η εποχή της λογικής «έχω λεφτά και κάνω ότι θέλω» που εφαρμόζεται στην εταιρία δεν περνά πια και πως οι εργαζόμενοι μπορούν να την αντιμετωπίζουν αποφασιστικά. Η απεργία της 28ης Ιούλη όμως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί απέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως αντιλαμβάνεται η εργοδοσία όχι μόνο το δικαίωμα στην εργασία αλλά και τον ίδιο τον εργαζόμενο.
Απέδειξε ότι ακριβώς 31 χρόνια μετά τη δολοφονία της συνδικαλίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, η οποία ενώ μοίραζε προκηρύξεις έξω από εργοστάσιο παρασύρθηκε από πούλμαν που βγήκε με ταχύτητα από την πύλη προκειμένου να μην τις παραδώσει στα χέρια των εργατών που βρίσκονταν σε αυτό, υπάρχουν ακόμα αφεντικά:
που δεν διστάζουν να δώσουν εντολή σε οδηγό λεωφορείου να πέσει πάνω σε ανθρώπους που περιφρουρούν την απεργία.
που αντιλαμβάνεται τους εργαζόμενους σαν πρόβατα, μαντρώνοντας τους σε πούλμαν και απαγορεύοντας την έξοδο τους από αυτό, ακόμα κι όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας.
που δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην απεργία ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα αλλά και την μεσολάβηση του ακροδεξιού  Άδωνι Γεωργιάδη για να σπάσει η απεργία.
 Ακόμη φάνηκε ότι μετά και την εισαγωγή της εταιρίας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, λεφτά υπάρχουν αλλά για να δίνονται σε μπράβους της νύχτας που απειλούσαν συναδέλφους και απεργούς και όχι στους υπαλλήλους της. Απέδειξε ότι χωρίς τους εργαζόμενους είναι ανίκανη να κάνει το παραμικρό, αφού παρά το γεγονός ότι όλοι οι προϊστάμενοι εισήλθαν στο κτίριο, αντί να δουλέψουν προτίμησαν να τραβάνε βίντεο, να ζητάνε από τους εργαζόμενους να σπάσουν την απεργία και να απειλούν τα μέλη των σωματείων και τους αλληλέγγυους, προσπαθώντας ασταμάτητα να δημιουργήσουν προβοκάτσιες. Φάνηκε το ενδιαφέρον της για το ανθρώπινο δυναμικό της, παρατώντας το στον ήλιο επί ώρες και καταλήγοντας στο τέλος να ζητάει από τα μέλη των σωματείων να μεταφέρουν τους συναδέλφους στον προαστιακό με ΙΧ. Απέδειξε, εν τέλει, τον πανικό της απέναντι σε οργανωμένους και αποφασισμένους εργαζόμενους.
Η συγκεκριμένη απεργία έδειξε ότι η μοναδική απάντηση απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία είναι η αλληλεγγύη ανάμεσα στους συναδέλφους. Έκανε φανερό ότι η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων που προωθούν η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και η τρόικα μπορεί να μπλοκαριστεί μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη των εργαζόμενων. Έδειξε ότι ανεξάρτητα από τον χώρο δουλειάς η απεργία αποτελεί το ισχυρότερο όπλο μας για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας.
    * Όσο τα στελέχη δηλώνουν προκλητικά ότι βγάζουν παραπάνω από 10.000€ το μήνα θα παλεύουμε ενάντια στην απλήρωτη υπερωριακή εργασία και στα σχέδια για μειώσεις μισθών.
    * Όσο η απάντηση στο ερώτημα «γιατί φέρατε μπράβους» είναι «δεν είδατε τίποτα ακόμα», θα απαιτούμε την ανάκληση των απολύσεων και το πάγωμα μελλοντικών απολύσεων.
    * Όσο θα προσπαθούν να φορτώσουν την κρίση που εκείνοι δημιούργησαν σε εμάς, θα ζητάμε μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς για όλους.
                               ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)Πλατεία Καρύτση 10, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ: 6936 760879, 6932 290229, 6946 799833

Δεν υπάρχουν σχόλια: