Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2011

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !


το έγκλημα συνεχίζεται!

Συμπολίτες-ισσες,
μία ακόμα καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Αιξωνής έρχεται να ολοκληρώσει το σκηνικό της φρίκης και του περιβαλλοντικού εγκλήματος που στήνεται στην περιοχή μας, συμπληρώνοντας το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς του 2009 στην Τερψιθέα. Για μία ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας καταστροφής σε βάρος του ορεινού όγκου του Υμηττού, σε βάρος του περιβάλλοντος, σε βάρος της ζωής μας, καθώς χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης ακόμα καίγονται.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι «φυσικές καταστροφές» ανοίγουν τόσο το δρόμο σε μεγαλεπήβολους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς, όπως οι νέοι δρόμοι του ΥΠΕΧΩΔΕ με τις παλαιότερες φωτιές στην περιοχή του Σακέτα στο Βύρωνα και τα Γλυκά Νερά, όσο και της ικανοποίησης των οικονομικών συμφερόντων που λυμαίνονται τη Γλυφάδα από το βουνό μέχρι και την παραλία.
Αυτοί που επιθυμούν την «αξιοποίηση» του βουνού προς όφελος τους, «αξιοποιούν» πρώτα από όλα τα αποτελεσμάτα της φωτιάς, ώστε να διεκδικήσουν ένταξη στο σχέδιο πόλης οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί, να χτίσουν οι κατασκευαστικές εταιρίες και να κατοχυρωθούν ακόμα περισσότερο διαφόρων ειδών ιδιωτικών ή και δημοτικών χρήσεων, αφού ήδη «έντεχνα» έχουν ενταχθεί σε «Β Ζώνη Περιφερειακής Προστασίας» στο νέο ΠΔ «προστασίας» του ορεινού όγκου του Υμηττού – από μία τέτοια ζώνη ξεκίνησε άλλωστε και η σημερινή φωτιά -, ενώ αύριο θα επαναφέρουν ευκολότερα και τους σχεδιασμούς για μία ακόμα επέκταση της Αττικής οδού και της σήραγγας Υμηττού, που θα συνδέει τα επιχειρηματικά κέντρα του σχεδιαζόμενου μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό και αυτού στα Σπάτα.
Ήρθε πλέον η στιγμή να δούμε την αλήθεια κατάματα. Μια αλήθεια που είναι σκληρή για τους υπαίτιους και ακόμη σκληρότερη για εμάς, τη ζωή μας, τις γειτονιές μας και τη φύση.
Την αλήθεια που λέει ότι όλη η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς μνημονίου και ότι από τη μεγαλύτερη πόλη μέχρι το μικρότερο χωριό κάθε μικρός ή μεγάλος ελεύθερος χώρος αλλά και κάθε βουνό και κάθε παραλία, είναι προς πώληση και αντικείμενο κερδοφορίας για κάθε είδους κατασκευαστική, τουριστική και εμπορική δραστηριότητα, συνεπώς όταν τα δάση εμποδίζουν καίγονται, όταν τα βουνά εμποδίζουν ισοπεδώνονται και όταν οι κάτοικοι αντιστέκονται καταστέλλονται!
Την αλήθεια που λέει ότι η Γλυφάδα απέκτησε έναν νέο «δήμαρχο της φωτιάς», του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά, αλλά και «πρώτο τη τάξη καταπατητή», που όχι απλά στηρίζει τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς του κράτους για το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου, αλλά ταυτόχρονα, για να ικανοποιήσει τα μικροκομματικά του συμφέροντα, στηρίζει και τα οικονομικά συμφέροντα που «έχουν βάλει στο μάτι» το βουνό. Δεν είναι τυχαίο, ότι αποτελεί προεκλογική δέσμευση της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ η επέκταση του σχεδίου πόλης στην περιοχή της Τερψιθέας, ή η θέση για επέκταση τη Β Ζώνης εις βάρος της Α Ζώνης στο νέο ΠΔ, ούτε βέβαια και το «στήσιμο» με τη συνεργασία του μητροπολίτη Γλυφάδας αυθαίρετου νεκροταφείου μέσα στην καμένη έκταση του 2009, που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα και εντός της Α Ζώνης Προστασίας, επιδιώκοντας να επεκτείνει την πόλη σε μία ακόμα περιοχή φιλέτο.
Την αλήθεια που λέει ότι κράτος, κυβέρνηση και δημοτικές αρχές φέρουν ακέραιη την ευθύνη της καταστροφής, καθώς συνεχώς και συντεταγμένα συνωμοτούν ενάντια στις ανάγκες και τα συμφέροντα μας ως κατοίκων και ως εργαζομένων, που λέει ότι η ανάπτυξη τους και τα κέρδη τους οπλίζουν τα χέρια των εμπρηστών.

Συμπολίτες-ισσες,
για μία ακόμα φορά ο Υμηττός ακόμα καίγεται. Για πόσο θα τους το επιτρέπουμε;

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!
Να αντισταθούμε!

Άμεση απομάκρυνση του παράνομου νεκροταφείου
Άμεση αναδάσωση των καμένων εκτάσεων
Απόλυτη προστασία του Υμηττού – Απόσυρση κάθε χρήσης & εγκατάστασης
Καμία σκέψη για νέους αυτοκινητόδρομους


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: