Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2011

ΤΡΕΙΣ-ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Μετά από πολλά χρόνια και λόγω πολλών συγκυριών πέρασα 3-4 βδομάδες στην Κρήτη φέτος το καλοκαίρι και για πρώτη φορά ίσως από τότε που πήγα φαντάρος προ εικοσαετίας (σκάρτης) πέτυχα σχεδόν όλα τα (θρησκευτικά) πανηγύρια στα χωριά μου.. Ακόμα και τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ-Οδηγητή (οκ δε λέγεται έτσι νομίζω, αλλά εγώ έτσι το έμαθα) πρόλαβα στον Άγιο Νικόλαο, αλλά δεν πήγα γιατί νόμιζα πως ήταν Κυριακή κι όχι Σάββατο .. Φωτό από τις αφίσες δεν έβαλα, υπάρχει πάντως από πάνω πανώ για το κλείσιμο του τοπικού παραρτήματος ΤΕΙ που ήταν κρεμασμένο από το μπαλκόνι των γραφείων της τοπικής κοβας .


Κατέβασα και για πρώτη φορά τη Breva (που είναι σε φάση ανάρρωσης μετά το κοκομπλόκο του Απριλίου -36ΩΡΟ Ε; LAST YEAR..)
) καλοκαιριάτικα κι όσο να'ναι ευχαριστήθηκα περισσότερο κάμποσες διαδρομές . Είδα και μερικές όμορφα διατηρημένες μοτοσυκλέτες παλαιότερων δεκαετιών, όπως αυτή εδώ :

Φυσικά ενδιαφέρον είχαν και τα συνθήματα στους τοίχους όπως πχ αυτό :
δυστυχώς ένα 'φωτιά στση μπάτση' δεν θυμήθηκα να το βγάλω :-)

Λόγω μιας βάφτισης που ήταν σε άλλο νομό έχασα και την κινητοποίηση που έγινε στην Πλάκα στα τέλη Αυγούστου. Υποσχέθηκα να βγάλω φωτό που να δείχνουν πως έχουν κλείσει οι παραλίες και αξιώθηκα να το κάνω . Πάνω είναι μια εικόνα στο τέλος του οικισμού 'Τσιφλίκι' . Ουσιαστικά από εκεί μέχρι την Πλάκα δεν υπάρχει πρόσβαση στην παραλία για τον κόσμο.. Δείτε και τις υπόλοιπες

(στην φωτο αυτή που φαίνεται ένας κάδος υπήρχε οργανωμένη παραλία -χωρίς εισόδους τω καιρώ εκείνω- τουλάχιστον από τη δεκαετία του '70 μέχρι πριν 5-6 χρόνια.)

μόνο με λεωφορείο-νταλίκα βλέπεις θάλασσα από την παραθαλάσσια διαδρομή πλέον..

Η δυσκολία στο να βρεις παραλία για να κάνεις μπάνιο, οδηγεί τους ελευθεροκαμπίστες σε μάλλον ακραίες λύσεις - τουλάχιστον έτσι βλέπω εγώ το παρκάρισμα του τροχόσπιτου σε τέτοιο σημείο ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: