Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2012

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΜΤ 1η ΦΛΕΒΑΡΗ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
http://www.somtechnik.gr/ Γραφεία: Πλατεία Καρύτση 10, ΑΘΗΝΑ, 4oς όροφος,TK:10561, Τηλ.: 6936760879, 6977806266
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ, 7.00 μμ,
 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος στο σύνταγμα
Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου σε συνεργασία με το ΣΕΒ και την τρόικα επιδιώκει μια ιστορική βουτιά στην αξία των μισθών, μείωση ή κατάργηση του 13ου -14ου μισθού, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση επιδομάτων ανεργίας και όλων των ελάχιστων κοινωνικών παροχών.

Η εργοδοσία εξοπλισμένη με το αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ, προχωρά σε αθρόες απολύσεις, επεκτείνει την ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, μειώνει τους μισθούς, ενώ η στάση πληρωμών της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους για πολλούς μήνες τείνει να γίνει καθεστώς. Οι εργαζόμενοι μηχανικοί «επιβαρύνονται» με τα νέα υπέρογκα ασφαλιστικά χαράτσια για το ΤΣΜΕΔΕ, ενώ τα αποθεματικά όλων των ταμείων μετατρέπονται σε αντικείμενο λεηλασίας από το κεφαλαίο και τις τράπεζες.

Η ιστορική αυτή επίθεση διεξάγεται στα πλαίσια και με αφορμή την υπογραφή του PSI, τη σύναψη δεύτερου υπερμνημόνιου που θα περιλαμβάνει το ευρωσύμφωνο, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τα συνοδεύουν. Με όλα τα παραπάνω επιδιώκεται μια υπερδεκαετής επίθεση βαρβαρότητας ενάντια στους εργαζόμενους, καταστρέφονται τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπουλιέται και υποθηκεύεται κάθε δημόσιο αγαθό, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε μια εκτεταμένη ευροκινεζική ζώνη στυγνής εκμετάλλευσης.
Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει εμπλακεί στον «κοινωνικό διάλογο» με τις εργοδοτικές οργανώσεις προκειμένου να βρεθεί τρόπος μείωσης του «εργατικού κόστους»!! Δεν κήρυξε καν 24ωρη απεργία την 17η Γενάρη. Δείχνει για μια ακόμα φορά πόσο υποταγμένη είναι στις επιλογές του κεφαλαίου, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του. Οι εργαζόμενοι δεν περιμένουμε τίποτα τους «πρόθυμους» συνδικαλιστές, αλλά στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις πρέπει να οικοδομήσουμε τη δική μας αγωνιστική ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη.
Καλούμε όλα μέλη του σωματείου σε γενική συνέλευση για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες μας:

•    Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να μην ψηφιστεί η νέα Δανειακή Σύμβαση της αντεργατικής λεηλασίας και του ξεπουλήματος.
•    Ενάντια στις ατομικές συμβάσεις, την εκ περιτροπή εργασία, τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις απολύσεις.
•    Για ουσιαστικά μέτρα για την προστασία όλων των ανέργων συναδέλφων
•    Ενάντια στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και τις νέες υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές. Την άμεση προκήρυξη κινητοποίησης για το ασφαλιστικό στις 3 Φλεβάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: