Δευτέρα, Απριλίου 02, 2012

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΜΤ, ΔΕΥΤΕΡΑ 2/4

Η Γενική Συνέλευση σωματείου μισθωτών τεχνικών, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Απρίλη, στις  7.30 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη, οδός Στουρνάρη) για τη δράση μας μπροστά στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με τις συλλογικές συμβάσεις, το ασφαλιστικό και το κούρεμα των ταμείων, καθώς και τις πρωτοβουλίες ενάντια στην ανεργία. 


Ανακοίνωση της ΕΣΑΚ-ΣΜΤ για τη σημερινή συνέλευση

Ως εδώ!
Η επιμονή της πλειοψηφίας του ΔΣ (Αριστερή Πρωτοβουλία/ΝΑΡ, ΚΟΕ) να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 2/4 στο χώρο του Πολυτεχνείου παρά τη σαφή διαφωνία μας και η απόρριψη κάθε σχετικής εναλλακτικής πρότασής μας, δεν είναι μια τυχαία ενέργεια.
Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των ενεργειών μετατροπής του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών σε μηχανισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά την καταπάτηση αποφάσεων προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεων και τη λειτουργία χωρίς τήρηση καταστατικών προβλέψεων. Όλο το προηγούμενο διάστημα η πλειοψηφία του αντι-ΠΑΜΕ συνονθυλεύματος μας έδωσε πλήθος παραδειγμάτων για το τι σημαίνει στην πράξη η πρότασή της για «κοινή ανατρεπτική δράση».
Το ίδιο διάστημα η ΕΣΑΚ, δίνοντας έμφαση στο περιεχόμενο της αντιπαράθεσης για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, εξάντλησε κάθε περιθώριο για να μην εγκλωβιστεί η διαπάλη στα διαδικαστικά κ.λπ. Φυσικά, δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι Γενικές Συνελεύσεις ενός σωματείου εργαζομένων σε ατέρμονες διαδικασίες ψυχοθεραπείας, χωρίς τήρηση των καταστατικών προβλέψεων και σε ασκήσεις περιφρούρησης απέναντι στους παρακρατικούς μηχανισμούς.
Καλούμε τους συναδέλφους να επιβάλλουν με την αποφασιστικότητά τους τη διεξαγωγή πραγματικής Γενικής Συνέλευσης σε κατάλληλο χώρο από το πλήθος των σχετικών λύσεων (ΕΚΑ, Ομοσπονδίες, ΤΕΕ κ.λπ.), με χρονοδιάγραμμα και σύμφωνα με τις καταστατικές προβλέψεις. Καμιά συμμετοχή σε διαδικασίες παρωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: