Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2012

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ WIND HELLAS

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ HELLAS (WIND)
 
Αρ. Πρωτ.: 53/2012                                                                                Αθήνα,  20.06.2012
 
 
Δελτίο Τύπου
Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Wind Hellas
 
 Η διοίκηση της εταιρίας Wind συνεχίζει τις απολύσεις συναδέλφων όλων των διοικητικών επιπέδων. Μόνο τον τελευταίο μήνα έχει προβεί σε 30 περίπου περικοπές θέσεων εργασίας, χωρίς να τις έχει αναπληρώσει. Εργαζόμενοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, που έχουν προσφέρει τα μέγιστα, με ποιότητα στην εργασία τους, με αποδεδειγμένη αναγνώριση των υπηρεσιών τους οδηγούνται στην ανεργία. Τελευταίο παράδειγμα η προχθεσινή απόπειρα της διοίκησης να απολύσει υπεύθυνο τεχνικού τμήματος, η οποία αναχαιτίστηκε από την μη αποδοχή της απόλυσης από τον εργαζόμενο, την αντίδραση των υφιστάμενών του και την άμεση παρέμβαση του σωματείου την ώρα της επίδοσης της απόλυσης.
Η διοίκηση της εταιρίας φροντίζει φυσικά να καμουφλάρει τις αποχωρίσεις προσωπικού βαφτίζοντάς τες οικιοθελείς αποχωρήσεις, με εκβιασμούς της τελευταίας στιγμής προς τους υποψήφιους προς αποχώρηση, αποσπώντας με αυτόν τον τρόπο την σιωπηρή συναίνεσή τους.
 
Οι παραπάνω απολύσεις οδηγούν σταδιακά και στην αποδόμηση τμημάτων της εταιρίας αφού τμήματα υποδιευθύνσεων καταργούνται, αντικείμενα εργασίας αφαιρούνται, εργασίες συνεχίζετε να δίνονται σε εργολαβικές εταιρίες με αμφισβητούμενα ποιοτικά και οικονομικά οφέλη για την ίδια την Wind. Και όλα αυτά όταν προ μηνών, ο Διευθύνων Σύμβουλος διαβεβαίωνε μέσω επιστολών και συνεντεύξεων ότι η εταιρία έχει καθαρή θέση, είναι απαλλαγμένη από υποχρεώσεις προς τρίτους, είναι κερδοφόρα και συνεχίζει με ξεκάθαρα πλάνα την πορεία της.
 
Οι συνεχιζόμενες μειώσεις της εταιρίας σε προσωπικό και λειτουργικές δαπάνες,
Οδηγούν αρκετά τμήματα σε εντατικοποίηση των εργασιών τους, σε σημείο που να περιορίζονται οι άδειες του καλοκαιριού ή ακόμα και να δίνονται πέρα από την περίοδο που τις έχει ανάγκη ο εργαζόμενος,
Οδηγούν σε εκπτώσεις στις ανάγκες του εργαζόμενου για ασφαλή και υγιεινή εργασία, κατανέμοντας τα διαλλείματα των εργαζόμενων στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών σε χρόνους που δεν έχουν καμία ωφέλεια για την εξασφάλιση της υγείας του εργαζόμενου,.
Οδηγούν σε εκπτώσεις στις συνθήκες εργασίας όταν η διοίκηση διακόπτει ακόμα και τον κλιματισμό!!! σε χώρους όπου εκείνη την στιγμή εργάζονται συνάδελφοι, ακόμα και σε συνθήκες καύσωνα.
 
Πέραν των παραπάνω η εταιρία έτρεξε πρώτη και μονομερώς να εφαρμόσει τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης με την ψήφιση του μνημονίου 2 και να υπονομεύσει την ΕΣΣΕ, παγώνοντας τις ωριμάνσεις στους μισθούς, μη αναγνωρίζοντας την επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
 
Για όλα τα παραπάνω, πραγματοποιήθηκε  Γ.Σ. του σωματείου όπου αποφασίστηκε 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη 21 Ιούνη από 00:00 – 23:59. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συμπαράσταση στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες που θα γίνουν στην Λ.Αθηνών 106 στην Αθήνα και στην Κηφισίας 66 στο Μαρούσι από τις 7 το πρωί της ίδιας ημέρας.
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Ø  Να σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις
Ø  Να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας
Ø  Να σταματήσει η αποδόμηση τμημάτων της εταιρίας
Ø  Να εφαρμοστούν οι όροι της ΕΣΣΕ
Ø  Να σταματήσουν οι εκπτώσεις στις συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας μας.
 
 
 
Το ΔΣ του σωματείου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.tsantiri.gr/politiki/sok-allazi-onoma-ke-logotipo-i-dimar-foto.html