Κυριακή, Οκτωβρίου 28, 2012

ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 27/10 (φωτο, βιντεο/updated)

Ξεκίνησε σήμερα το πολιτικό διήμερο συζητήσεων που διοργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο Περιστέρι (ΚΥΒΕ).

Τον πρώτο κύκλο συζητήσεων με θέμα "Κρίση του ευρώ - κρίση του καπιταλισμού. Ποιά είναι η διέξοδος;" τον πρόλαβα στο τέλειωμα .

Μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Σταύρου Μαυρουδέα, καθώς την έχει ανεβάσει στο blog του


H δεύτερη ενότητα, ήταν "Ελλάδα και Ευρώπη: Από την πανεργατική αντίσταση στην ανατροπή! Για ένα εργατικό κίνημα στα χέρια των εργαζομένων"
Μίλησαν οι Μάρτα Καστίγιο (Sindicato Andaluz de Trabajadores), Βασίλης Συλαϊδής (Ιντρακόμ), Richard Boyd Barrett (SWP/United Left Alliance - Ιρλανδία), Νίκος Αδαμόπουλος (ΠΟΕ-ΟΤΑ), Χρίστος Μπίστης (ΕΚΚΕ, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ) .

Μια άποψη του χώρου
η Μάρτα Καστίγιο (και ο Ν.Λούντος, σε ρόλο μεταφραστή)

Ο Richard Boyd Barrett


Βίντεο με απόσπασμα από τις ομιλίες των Μ.Καστίγιο/Ρ.Μπάρετ Να σημειώσω πως γίνεται βιντεοσκόπηση όλων των ομιλιών/παρεμβάσεων και θα ανεβούν από όσο ξέρω σταδιακά στο διαδίκτυο, ενώ για πρώτη φορά σε τόσο μαζική εκδήλωση του χώρου έμεινε άκαπνη η κυρίως αίθουσα . Βοήθησε σίγουρα και το γεγονός, πως οι καπνίζοντες μπορούσαν να παρακολουθούν τις ομιλίες μέσα από προτζέκτορα που υπήρχε στον εξωτερικό χώρο (αλλά ίσως και να παρατηρούν τους καλεσμένους στη δεξίωση γάμου που γινόταν στον πάνω όροφο σε ένα ιδιαίτερα σουρεαλιστικό σκηνικό :-)

Παράλληλα η εκδήλωση ήταν και η 'επίσημη πρώτη' εμφάνιση της νέας οργάνωσης που δημιουργήθηκε από όσους αποχώρησαν από την ΑΡΑΣ. Το όνομά της : Αριστερή Συσπείρωση

Παρέμβαση της Αριστερής Συσπείρωσης στο Πανελλαδικό διήμερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Κείμενο της ΑΡΑΝ που μοιραζόταν στο διήμερο


Δεν υπάρχουν σχόλια: