Σάββατο, Νοεμβρίου 23, 2013

ΚΑΛΗ Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

Κι ενώ η συζήτηση για τη συμπόρευση συνεχίζεται*, πήρε θέση για το ζήτημα και η Προλεταριακή Σημαία (ΠΕΡΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ…), η ΚΟ Ανασύνταξη δεν απάντησε ακόμα επίσημα αλλά ανέβηκε στο site της άρθρο του Δημ.Κάβουρα Σεχταρισμός και οπορτουνισμός εμποδίζουν την συμπόρευση
κι ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακόμα δεν έχει αξιωθεί να απαντήσει στο κάλεσμα του Δεν Πληρώνω ..

(Διαβάστε Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ, ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ, Ω ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ, ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ..)


αύριο Κυριακή γίνονται οι εκλογές του ΤΕΕ (για τις οποίες μια που δεν έχω σχέση δεν είχα κανένα σκοπό να ασχοληθώ) στις οποίες οι οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατεβαίνουν χωριστά λίγο πριν συμπληρωθούν πέντε χρόνια από τη δημιουργία της . Μάλλον ένα ακόμα δείγμα πως τα διπλά καλέσματα στη ΔΕΘ δεν είναι εξαίρεση ..

Με την Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία- εργαζόμενοι μηχανικοί (http://aepem.gr/) συντάσσονται σφοι από το ΝΑΡ, την ΑΡΑΝ, το ΕΚΚΕ


ενώ με τη Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών (που μεταξύ άλλων φέρεται να γκρινιάζει γιατί έχασε το χρίσμα του ΣυΡιΖα από την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών -ΣΥΡΙΖΑ και κινήματα (το αντιπαράδειγμα των μηχανικών) βρίσκουμε σφους από ΣΕΚ,  Αριστερή Συσπείρωση (και νομίζω και την ΑΡΑΣ)

Μάλλον πριν από τις συμπορεύσεις θα πρέπει να δούμε τα βασικά ..


*χωρίς να πολυβλέπω κανένα να σκέφτεται το τι σημαίνει το πλαφόν του 5% που πάει να περάσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές - δείτε το σχετικό βιντεάκι ..

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά από το δεν πληρώνω είναι παρόντες σε όλες τις κινηματικές διαδικασίες και πολλοί δραστήριοι. Μπράβο τους σε αυτό. Από την άλλη μια ομάδα να σφετερίζεται μόνη της τον τίτλο ενός ολόκληρου κινήματος και να το κάνει κόμμα χωρίς να εξηγεί ότι απλά αποτελεί τμήμα του αποτελεί ύψιστο πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Είναι το ίδιο σαν μια επιτροπή να κατέβει στις εκλογές ως αντίφα σκέτο. Δεν θα αποτελεί αυτό καπέλωμα όλων των υπόλοιπων που δεν συμφωνούν; Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει σεχταρισμό και οπορτουνισμό οπότε ίσως μπορεί να μπολιάσει ο ένας με τον άλλον και να βγει ένα μείγμα ξέρω γω ενδιαφέρον.

Γραβιάς

συσπειρωση αριστερων μηχανικων είπε...

συναγωνιστή μεταφέρουμε από την ανακοίνωση μας:
"στην παράταξη μας βρίσκονται συναγωνιστές από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του σχεδίου Β καθώς και δεκάδες ανένταχτοι συνάδελφοι, ποτέ όμως δεν εφησυχάσαμε, ούτε αρκεστήκαμε σε απλή μεταφορά ή αναπαραγωγή κεντρικών πολιτικών σχεδιασμών"

"Στις σημερινές συνθήκες, ο χώρος των παρατάξεων της ριζοσπαστικής αριστεράς πρέπει να εγκαταλείψει την παθογένεια των κομματικών χρισμάτων και της καθαρότητας, που την πάει πολλές δεκαετίες πίσω: παθογένεια που όπως αποδεικνύεται, δεν αρκεί η καπιταλιστική κρίση, ούτε η μνημονιακή επίθεση για να τη θεραπεύσει. Η Συσπείρωση θα επιμείνει για την ανάγκη ενός τέτοιου μετώπου και μετά τις εκλογές, με όση δύναμη θα της προσφέρει η εμπιστοσύνη των μηχανικών."

Είναι νομίζουμε απόλυτα σαφές ότι δεν επιδιώκουμε κανένα χρίσμα από κανέναν κομματικό χώρο, αντιθέτως κάνουμε σκληρή κριτική στις αντιλήψεις που κινούνται με με αυτόν τον τρόπο.

Το κείμενο στο οποίο αναφέρεστε είναι ενυπόγραφο και αποτελεί αναδημοσίευση επιστολής που λάβαμε από συνάδελφο (και είχαμε υποχρέωση να προβάλουμε)

Ανώνυμος είπε...

Καλά πληροφορημένος είσαι astonhar, συμμετέχει και η ΑΡΑΣ στη ΣΑΜ.

Ανώνυμος είπε...

γιατί μπορεί με την ΣΑΜ σε 5 επιτροπές και στα τοπικά ?

με ειρωνείες για κομματικά χρίσματα από τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτική κουβέντα δεν γίνεται .

άσε που δεν πείθεις και κανέναν ότι δεν σε αφορά Χαρίδημε. Πιστεύεις ότι έχεις κομματικό καθήκον να μας πεις ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ΑΕΠ και η ΣΑΜ ΣΥΡΙΖΑ . Παίρνεις θέση για τις εκλογές του ΤΕΕ , καλά κάνεις . Ούτε γω είμαι μηχανικός , η οργάνωση μου είναι ΑΕΠ και με ρώτησε κόσμος για συμβουλή και του είπα για ΣΑΜ .

μεταξύ μας έτσι όντως η συμπόρευση δεν έχει αξία .

και όλοι καταλαβαίνουν ότι το ΣΕΚ παίζει έναν ρόλο για πολλούς , όχι μόνο τον εαυτό του .

τουλάχιστον καταλαβαίνει την αξία της ενιαίας αντιδιαχειριστικής αριστερής πρακτικής στους μηχανικούς και συμμετέχει σε ένα μαζικό σχήμα και όχι στην παράταξη του κόμματος .

δεν έχει παντού αυτή την στάση βέβαια , ίσως στους μηχανικούς να μην έχει και τρομερές δυνάμεις .

έχει πάντως κάτι να πει , τουλάχιστον η στάση του στο κίνημα δεν κλείνει πόρτες δρόμους και παράθυρα , όσο και αν στο θέμα της αριστεράς έχει μια στάση που μας κρατάει πίσω .

οι άλλοι ( της ΑΕΠ ) τι έχουν να πουν για την στάση τους ?

συριζαίοι είναι οι του σχέδιο β που οι στηρίζοντες την ΑΕΠ θέλουν να πείσουν όλη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να το δεχτεί για σύμμαχο ?

" κάποιος σύντροφος "

αντωνης είπε...

οποιος μπορει ας μου λυσει την απορια, καποιοι που ειναι στελεχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (εκλεγμενα σε ΠΣΟ & ΚΣΕ) πως αυριο θα ξεπερασουν αυτο το σκοπελο της συμμετοχης τους σε δυο διαφορετικα ψηφοδελτια;

θα το κρυψουν κι αυτο κατω απο το χαλί και ολα καλα;

haridimos είπε...

@ "κάποιος σύντροφος"
δεν με αφορά γιατί δεν είμαι μέλος του ΤΕΕ. Με αφορά γιατί θεωρώ τεράστιο πισωγύρισμα, 5 χρόνια μετά την ίδρυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να έχει χωριστές συγκεντρώσεις στη ΔΕΘ, χωριστά ψηφοδέλτια στο ΤΕΕ κλπ

Ανώνυμος είπε...

Στον Γραβια εχω να πω οτι αν δει κανεις τις εκατονταδες διωξεις που εχει το Κινημα Δεν Πληρωνω απο το κρατος, τους μεγαλοεργολαβους , τη ΔΕΗ κλπ καθως και ποιοι ειναι οι συνηθεις κατηγορουμενοι θα δει οτι αυτοι ειναι που σχηματισαν το Κινημα Δεν Πληρωνω που κατεβηκε στις εκλογες. Επισης οτι δεν εγιναν ενα ακομη εκλογικο μορφωμα αλλα παραμενουν πρωτοπορα δυναμη στους κοινωνικους αγωνες. Απο εκει και περα οφειλει η Ανταρσυα τουλαχιστον να απαντησει θετικα ή αρνητικα στη προταση τους σαν ελαχιστο δειγμα σοβαροτητας...

Ανώνυμος είπε...

παιρνεις και θεση για ΑΕΠ αυτο προσθετω , αρα σε αφορα

" καποιος συντροφος "