Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2013

ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ ..

Από sitiapress.gr

Σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά ΜΜΕ ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δερμιτζάκης , τάχθηκε υπέρ στην επένδυση που θα πραγματοποιηθεί στο Κάβο Σίδερο. Ο κ.Δρμιτζάκης στις δηλώσεις του αναφέρει ότι : “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της επένδυσης στο Τοπλού , από την στιγμή που τα δεδομένα αναπροσαρμόστηκαν ,όσων άφορα τον αριθμό των κλινών . Έτσι όπως έχει εξαγγελθεί αυτή η επένδυση , είναι εφικτή και την στηρίζουμε.”

 
Μάλλον μετά το Texas αρχίσανε και οι εκπτώσεις για το Black Friday .. 

Πριν κάνα χρόνο ο Συριζα Χανίων κατακεραύνωνε ... 


«Επένδυση» fast-track στο Κάβο Σίδερο στην Ανατολική Κρήτη

Άλλο ένα σφαχτάρι στον πάγκο της Τρόικας εσωτερικού.
Στο νομό Λασιθίου στη θέση Χερσόνησος Σίδερο, η τροικανή κυβέρνηση  σε συνεργασία με την εκκλησία αποφάσισε φαραωνική τουριστική επένδυση ,που έδωσε σε Αγγλική εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο,σε 25.000 στρέμματα  έκταση με πέντε  ξενοδοχεία 1.936 κλινών και  τεράστιο γήπεδο  γκολφ . 
Η κυβέρνηση έκανε την επιλογή της .Από τη μία η τοπική κοινωνία, το περιβάλλον και η δικαιοσύνη και από την άλλη το διαπλεκόμενο λόμπυ «επιχειρηματιών», εκκλησίας, τύπου και πολιτικών.
Παρά τη ματαίωση από το ΣτΕ (4/2009) της σκανδαλώδους επένδυσης, η κυβέρνηση την περνάει με τον «νόμο» του Fast Track και καταδικάζει   το περιβάλλον και την  τοπική  κοινωνία στο απόσπασμα .
Μια «επένδυση» χωρίς μέτρο και λογική  με χιλιάδες κλίνες ξενοδοχείων  ,τη στιγμή που ο πληθυσμός της πρωτεύουσας της περιοχής δεν ξεπερνά τους 15.000 κατοίκους. Με γήπεδο γκόλφ ,που για να συντηρείται το γκαζόν του θα ξοδεύεται πανάκριβη ενέργεια. Με τους ντόπιους να μπορούν   μονάχα να παίξουν στο ρόλο  του φτηνού  εργατικού προσωπικού
Η «σοβαρότητα» των «επενδυτών» και του σχεδίου τους, όπως με λεπτομέρεια καταδεικνύει έρευνα του Ιού (http://www.iospress.gr/ios2008/ios20080420.htm) δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας για το τι κρύβουν τα 40+49 έτη παραχώρησης των 25.000 στρεμμάτων: Αρπάμε σήμερα τη γη και βλέπομε.
Το κίνημα σε όλη την Κρήτη  και ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν το δρόμο υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος και θα τον ξαναπερπατήσουν με την ίδια αποφασιστικότητα που έφερε την προηγούμενη νίκη.
Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: