Τρίτη, Δεκεμβρίου 24, 2013

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ

και δεν αναφέρομαι στην ταινία που βγήκε πριν 10-12 χρόνια, αλλά σε άλλα πιο κοντινά πράγματα..

Το Νοέμβρη του 2010 λοιπόν, ο χώρος της εκτός των τειχών αριστεράς είχε το καλύτερο μέχρι σήμερα αποτέλεσμα σε εκλογική αναμέτρηση, Πριν τρία ακριβώς χρόνια, πλησίασε τις 100,000 ψήφους στις περιφερειακές χωρίς να κατέβει σε δυο (Στερεά Ελλάδα & Νότιο Αιγαίο), ενώ εκλέχθηκαν και 7 περιφερειακοί σύμβουλοι σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Ιόνιο, Δυτική Ελλάδα & Κρήτη .

Στην Αττική τώρα, είχε γίνει σύσκεψη στις 22 Δεκέμβρη του 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 23/12/2010

 Πραγματοποιήθηκε χθες 22/12/10 σε αίθουσα του ΕΚΑ σύσκεψη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για την πολιτική κατεύθυνση, τη συγκρότηση και την οργάνωση της παρέμβασής της στους εργατικούς αγώνες, στο μαζικό λαϊκό κίνημα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στην εισήγηση και στη συζήτηση συνολικά, αναδείχτηκαν οι τάσεις όξυνσης της ταξικής πάλης και η ανάγκη συμβολής της Α.Α. στους μαζικούς αγώνες της περιόδου. Η ανάγκη επεξεργασίας του αντικαπιταλιστικού προγράμματός της με βάση τις ανάγκες του κινήματος για την ανατροπή του μνημονίου και της εφαρμογής του στην Αττική και πιο συγκεκριμένα: Στη μάχη κατά της αντιδραστικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, των απολύσεων, της αντιλαϊκής οικονομικής του πολιτικής σε Δήμους και Περιφέρειες. Κατά της επίθεσης στο εργατικό εισόδημα, στις κοινωνικές κατακτήσεις στην παιδεία, την υγεία,  που πλήττει τους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους. Κατά των ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών υποδομών, της δημόσιας περιουσίας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και του περιβάλλοντος.
Με τη συμμετοχή δεκάδων μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Κ.Ο. Ανασύνταξη και αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που δίνουν καθημερινά τη μάχη σε όλη την περιοχή, που βρίσκονται καθημερινά στο μαζικό κίνημα και στα μπλόκα της Κερατέας,  αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για τη συμβολή μας στις μάχες που είναι σε εξέλιξη και  τα μέτωπα που ανοίγουν την περίοδο αυτή.
Με κριτήριο την αντιδιαχειριστική λογική μας συζητήθηκε και καταλήχτηκε η μη συμμετοχή του εκπροσώπου μας στα όργανα και τις επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου, που εκλέγονται στην πρώτη συνεδρίασή του.
Αναζητήθηκαν επίσης οι καλύτεροι τρόποι οργανωτικής αποκρυστάλλωσης και λειτουργίας της  Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην κατεύθυνση τόσο της στήριξης της παρουσίας του σχήματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο – κυρίως – της αποτελεσματικότερης και πιο μαχητικής παρουσίας στο κίνημα με συλλογικά συγκροτημένες και τεκμηριωμένες πολιτικές θέσεις.

          Η συζήτηση θα συνεχιστεί και σε επόμενες συσκέψεις του σχήματος, καθώς και σε ανοιχτές συνεδριάσεις της συντονιστικής επιτροπής που συγκροτούν οι 8 υποψήφιοι  αντιπεριφερειάρχες με τον περιφερειακό σύμβουλο, πλαισιωμένοι από συντρόφους που θέλουν να συμβάλουν.

Τα bold στο τέλος είναι δικά μου. Όταν τρία χρόνια μετά δεν έγινε ποτέ καμιά σύσκεψη του σχήματος, και είμαστε λιγότερο από 5 μήνες πριν τις νέες περιφερειακές μάλλον τα από τα κάτω, τα περί όλων των εξουσιών στις συνελεύσεις κλπ παραμένουν ευσεβείς πόθοι .

Καλό είναι λοιπόν έστω και τώρα που είμαστε για μένα στο παρά πέντε να γίνει κάτι ώστε το σχήμα στην Αττική να μην είναι καθαρά εκλογικό μόρφωμα . Και παράλληλα να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα ΠΡΙΝ τις εκλογές και όχι να πηγαίνουμε στο βλέποντας και κάνοντας . Ας πούμε πόσο εναλλακτικό είναι το γεγονός πως δεν συζητήθηκε καν το ενδεχόμενο εναλλαγής των συμβούλων του χώρου στις περιφέρειες (σε αντίθεση με ότι γίνεται σε δημοτικά σχήματα του χώρου που λειτουργούν πραγματικά) .. Ή τι θα γίνει στην όχι απίθανη περίπτωση που έχουμε τριπλές και όχι διπλές εκλογές τον Μάη .. Ή αν τελικά μπει το όριο του 5% για εκλογή συμβούλων ...

Υ.Γ. Στη θέση 24 της πολιτικής απόφασης του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση (πλέον) διαβάζω πως
Με βάση την παραπάνω λογική και πρόγραμμα, δεν συγκροτούμε κοινά ψηφοδέλτια με ΣΥΡΙΖΑ (ή με τμήματά του) και ΚΚΕ, ούτε σε επίπεδο περιφέρειας ούτε σε επίπεδο δήμων.

Δε λέω καλές οι γενικολογίες, αλλά αυτό σημαίνει πως στο Χαλάνδρι το σχήμα στο οποίο μετέχουν πολλοί σφοι του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα έχει επίσημο χρίσμα/στήριξη αν το στηρίξουν τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ (που το στηρίζουν) ; Θα έχουμε δηλαδή επιστροφή στο 2006 ? Δεν είναι πισωγύρισμα ;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: