Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 12 ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Αγώνας για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας

Διαδήλωση το Σάββατο 6 Φλεβάρη 1 μ.μ. από Ομόνοια

Πρωτοβουλία 12 αριστερών οργανώσεων

Μπροστά στην κλιμάκωση των επιθέσεων απ’ τη μεριά της κυβέρνησης, του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, της ΕΕ και των εκπροσώπων τους για να φορτώσουν την κρίση στους εργαζόμενους, τη φτωχομεσαία αγροτιά και την νεολαία οι οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), Κομμουνιστική Ανανέωση, Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη, ΝΑΡ, Οικολόγοι Εναλλακτικοί, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΟΚΔΕ, ΣΕΚ σε συνάντησή τους αποφάσισαν τα εξής

  1. Το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης(ΠΣΑ)» που επεξεργάστηκε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις εντολές του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ και προωθείται με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ έχει σαν αποκλειστικό του στόχο τη λεγόμενη «Δημοσιονομική εξυγίανση» υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζόμενων. Δεν συνεχίζει απλά αλλά κλιμακώνει την ίδια εκείνη ταξική πολιτική που υπήρξε ο δημιουργός της κρίσης. Για αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί αλλά πρέπει να ανατραπεί με τους αγώνες των εργαζόμενων. Οι παραπάνω οργανώσεις αποφάσισαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για μετωπική κοινή δράση, για τη νικηφόρα αντίσταση και την ανατροπή του ΠΣΑ και της αντιλαϊκής πολιτικής. Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούν για την ευρύτερη δυνατή κοινή δράση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και των εργαζόμενων στο μαζικό κίνημα.
  2. To Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης στα πλαίσια των συμφωνιών του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας αναδεικνύει περισσότερο παρά ποτέ το βάναυσο ταξικό ρόλο της ΕΕ. Η ΕΕ όχι μόνο δεν είναι μια «ένωση των λαών», όχι μόνο δεν «συγκράτησε την κρίση» όπως λένε, αλλά αποδείχτηκε παράγοντας όξυνσης της κρίσης και δύναμη κρούσης για να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζόμενων. Για αυτό απαιτείται συνολική πάλη κατά της ΕΕ, ρήξη και αποδέσμευση από αυτήν.
  3. Άμεσα η κοινή προσπάθεια τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των αγώνων της αγροτιάς. Θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός γνήσιου ταξικού και αγωνιστικού ρεύματος μέσα στο συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα σε αντιπαράθεση με τον αστικό, γραφειοκρατικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό αλλά και σε διάκριση με ρεφορμιστική υπονόμευση και την πολυδιάσπαση των δυνάμεων της εργατικής τάξης. Κεντρική επιδίωξη στη σημερινή συγκυρία είναι η αξιοποίηση όλων των δυνάμεών τους για την επιτυχία της Απεργίας της 10 του Φλεβάρη, όχι μόνο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Για την προώθηση των κατευθύνσεων αυτών αποφάσισαν μια πρώτη πολιτική συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 6 του Φλεβάρη στις 1μ.μ. με αφετηρία την Ομόνοια και με στόχο την πλατιά προπαγάνδα υπέρ της απεργίας της 10 του Φλεβάρη. Αποφασίστηκε ακόμα η συνέχιση και κλιμάκωση της κοινής δράσης των παραπάνω οργανώσεων με ενιαία παρέμβαση εν’ όψει της συζήτησης του ΠΣΑ στο ECOFIN στις 16 του Φλεβάρη, αλλά και τη συνέχεια του αγώνα για την ανατροπή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: