Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 24/2 - ΚΚΕ (μ-λ)


24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Αρνούμαστε τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν!

Να ανατρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα!

Να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ!

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες

Αναμφίβολα μπήκαμε σε μια νέα περίοδο πρωτόγνωρης επίθεσης σε βάρος του κόσμου της δουλειάς. Προηγήθηκαν τα εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα της κυβέρνησης, ώστε να θεωρηθούν τα αντιλαϊκά μέτρα ως μονόδρομος και οι εργαζόμενοι να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των μεγάλων αφεντικών.

Η δραματική μείωση του μισθού των εργαζομένων, η φοροεπιδρομή με τους άμεσους και έμμεσους φόρους, η ουσιαστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης (συνταξιοδότησης και περίθαλψης) και μια σειρά ακόμη μέτρων, αποτελούν τα «προεόρτια», το ξεκίνημα της επίθεσης του κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου. Ταυτόχρονα, αποτελούν και το άνοιγμα, την πύλη γι’ αυτό που πραγματικά επιχειρείται: το νέο εργασιακό μεσαίωνα, τη σύγχρονη δουλεία. Ανοιχτά πλέον μιλούν για πλήρη απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση αποζημιώσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και κάθε εργατικού δικαιώματος.

Αυτό ακριβώς αποφάσισαν οι ιμπεριαλιστές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, μέσω των οργανισμών και των μηχανισμών που ελέγχουν και χρησιμοποιούν, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Με αυτά τα βάναυσα και βάρβαρα μέτρα ευθυγραμμίζεται πλήρως και με τον πιο δουλικό τρόπο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός της. Αυτά τα μέτρα στηρίζουν (και μάλιστα προκαταβολικά) τα κόμματα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, και φυσικά όλος ο αστικός κόσμος.

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες

Οι πρωταγωνιστές της επίθεσης και εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ, κάνοντας επίδειξη δύναμης, γεμάτοι κυνισμό και με ύφος αφεντάδων προς δούλους, έστειλαν δημόσια μήνυμα στους υποτελείς της χώρας μας ότι, αν τα μέτρα του Μάρτη δεν τους ικανοποιήσουν, τότε θα πάρουν επιπλέον μέτρα οι ίδιοι, μονομερώς. Να, λοιπόν, πού έφτασαν τα πράγματα: τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά έβαλαν τη θηλιά στο λαιμό του λαού και της χώρας, κρατούν την άκρη του σκοινιού και μας απειλούν ότι θα τραβούν το σκοινί όσο θέλουν και όποτε το απαιτούν τα ληστρικά τους συμφέροντα.

Σε αυτές τις κρίσιμες και τραγικές για τον εργαζόμενο λαό συνθήκες απαιτείται η πιο μαζική και μαχητική απάντηση, με στόχο την άμεση ανατροπή της επίθεσης. Η γενική απεργία στις 24 Φλεβάρη θα πρέπει να πάρει χαρακτήρα συνολικού ξεσηκωμού του λαού. Να δείξει την πραγματική του δύναμη και τις πραγματικές του διαθέσεις για αντίσταση και ανατροπή του εφιάλτη του μεσαίωνα που τον απειλεί.

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ούτε θέλουν ούτε και μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και να οργανώσουν τους αγώνες και την πάλη τους. Είναι η σφοδρότητα και η έκταση της επίθεσης που τους ανάγκασαν να κηρύξουν απεργία, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τα προσχήματα, να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων που αναζητούν αγωνιστική διέξοδο. Και το σίγουρο είναι ότι η υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποφύγει τη συνέχιση και την κλιμάκωση των αγώνων. Να γιατί την υπόθεση της αντίστασης και της ανατροπής θα πρέπει να την πάρουν οι εργαζόμενοι στα δικά τους χέρια!

Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες ο εργατικός και λαϊκός αγώνας θα πρέπει να μπει σαν καθήκον πρώτης γραμμής. Και για την υλοποίηση αυτού του στόχου οι πραγματικά αριστερές και ταξικές οργανώσεις και κινήσεις οφείλουν να πρωτοστατήσουν και να διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις. Να συντονίσουν και να οργανώσουν την κοινή τους δράση.

Η απεργία στις 24 Φλεβάρη είναι δυνατόν και πρέπει να πάρει μαζικό χαρακτήρα, να συνταράξει τα αστικά επιτελεία, να θέσει το ζήτημα της αντίστασης και της ανατροπής σε μια νέα βάση. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το άνοιγμα μιας νέας περιόδου αφύπνισης και ανάπτυξης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Να, λοιπόν, γιατί έχει τεράστια σημασία η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ, να ποια είναι τα καθήκοντα αυτών των ημερών!

ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: