Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2010

ΑΡΚΕΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ






Μπορεί η ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά να ποίησε τη νήσσα, αλλά παρά τη βροχή και την κακοκαιρία αρκετός κόσμος κατέβηκε στο δρόμο σήμερα... Φυσικά για το ότι απεργία δεν έκανε σήμερα μόνο η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να μάθει κανείς, αφού για τα ΜΜΕ τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που επίσης καλούσαν σε απεργία πολύ απλά δεν υπάρχουν.
Kι όχι μόνο για τα καθεστωτικά/αστικά ΜΜΕ, ή το και καλά διαφορετικό tvxs, αλλά και για την Εργατική Αλληλεγγύη τεύχος 903, που πέρα από ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ βλέπει και τους Σιδηροδρομικούς με τους πρώην εργαζόμενους της Ολυμπιακής και τέλος.. Τα πρωτοβάθμια σωματεία προφανώς δεν υφίστανται γι'αυτήν..
την ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι χώροι του ιδιωτικού τομέα. Δεν είναι μόνο τα σωματεία που συντονίζονται με το ΠΑΜΕ και ήδη συμμετέχουν στην απεργία της 10Φ. Είναι και η Ομοσπονδία των Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) που κήρυξε στάσεις εργασίας. Οι παλιοί εργαζόμενοι της Ολυμπιακής που είδαν τις μετατάξεις τους να ακυρώνονται βγαίνουν κι αυτοί στο δρόμο.

No comments..
(επί του πιεστηρίου... ακόμα και η λεζάντα στο sek-ist.gr, με τις φωτό από σήμερα, μιλάει για 'ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ'... Προφανώς για κάποιους υπάρχει μόνο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ...


Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την απεργία :
Απεργία 10 Φεβρουαρίου: πρώτη απάντηση


Σημαντικό βήμα η συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων στα Προπύλαια.
Μαζική, παρά τη βροχή, ήταν η συμμετοχή εργαζόμενων στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων που συντονίζονται για μια ταξική αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική επίθεση. Στη συγκέντρωση μίλησαν συνδικαλιστές από το Συνδικάτο εργαζομένων εταιρειών διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, το Σύλλογο υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και τον ΣΕΦΚ. Στη συνέχεια το μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων κατευθύνθηκε προς τη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.
Η Απεργία στις 10/2 ήταν μια πρώτη απάντηση στη σφοδρή αντεργατική επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε. και κεφαλαίου, με την πλήρη συναίνεση της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ. Κρίκος στη μάχη αποτελεί η ανατροπή του «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης», που συμπυκνώνει τα σχέδια της νεοφιλελεύθερης αντεργατικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Επόμενος σταθμός η πανεργατική απεργία στις 24 Φεβρουαρίου.
Ήδη, 33 πρωτοβάθμια σωματεία συντονίζονται στην Αθήνα, ενώ ανάλογες διαδικασίες εξελίσσονται και σε άλλες πόλεις. Στόχος του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι να συμβάλλουν με ένα άλλο, ταξικό περιεχόμενο στους αγώνες, σε μια νικηφόρα ταξική αγωνιστική ενότητα «από τα κάτω».
Εν τω μεταξύ, 12 οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς μαζί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πραγματοποίησαν μαζική παράσταση-εξόρμηση με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (Αθηνάς-Ερμού-Σύνταγμα-Προπύλαια) το Σάββατο στη 1.00, καλώντας τους εργαζόμενους στην Απεργία της Τετάρτης 10/2 και καταγγέλοντας το Πρόγραμμα Σταθερότητας και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα 33 πρωτοβάθμια σωματεία που συντονίζονται στην Αθήνα «Το πρόγραμμα σταθερότητας που υπέβαλε στην ΕΕ αποτελεί πρόγραμμα παράδοσης στις ορέξεις του πιο επιθετικού κεφαλαίου και των διεθνών κερδοσκόπων. Η υλοποίηση του απαιτεί την ριζική ανατροπή ασφαλιστικών, εργατικών και εισοδηματικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Την κρίση θα πληρώσουν για άλλη μια φορά αυτοί που δεν ευθύνονται. Σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και τα οικονομικά συμφέροντα προχωρεί στην άσκηση ιδεολογικής τρομοκρατίας, προσπαθώντας να πείσει τους εργαζόμενους ότι αυτή η πολιτική αποτελεί μονόδρομο για την μείωση των ελλειμμάτων και την αποφυγή της χρεοκοπίας. Συνολικά το «Πρόγραμμα Σταθερότητας» αποτελεί στην ουσία του, κήρυξη πολέμου απέναντι στους εργαζομένους και την κοινωνία.
Μπροστά στην παραπάνω πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται , η ηγετική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να εκφράσει το σημερινό ρεύμα κοινωνικής ανάγκης και οργής. Αντί έστω και τώρα, να δράσουν για μια συντονισμένη εργατική αντεπίθεση μπροστά στον προϋπολογισμό, το πρόγραμμα σταθερότητας και την προετοιμαζόμενη γενικευμένη επίθεση σε όλο το εύρος των εργατικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, εμμένουν στον ρόλο του κοινωνικού εταίρου και την συμμετοχή στους δήθεν κοινωνικούς διαλόγους. Επιλέγουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό σε όλες τις εκδοχές του, αντί την στήριξη στους εργαζόμενους τα συμφέροντα των οποίων υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Όχι μόνο αδυνατούν να οργανώσουν και να εμπνεύσουν την αντίσταση των εργαζόμενων, όχι μόνο δεν δίνουν αγωνιστική διέξοδο στις αγωνίες, στις ανησυχίες και στις προσδοκίες των εργαζόμενων, αλλά με την απόφασή τους για ξεχωριστή απεργία από την ΑΔΕΔΥ υπονομεύουν με την στάση τους την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου μετώπου των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Αναπαράγουν και ενισχύουν έτσι την τακτική της κυβέρνησης που θέλει τους εργαζόμενους διασπασμένους ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανάμεσα στους ελαστικά εργαζόμενους και αυτούς με σταθερή δουλειά κλπ. Με την στάση της αυτή διευκολύνει το πέρασμα των κυβερνητικών επιλογών και περιθωριοποιεί το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα.
Τα σωματεία εκτιμούν ότι «την ανάγκη ενίσχυσης της τάσης αυθεντικού συντονισμού σωματείων και εργατικών ενώσεων από τα κάτω μέσα από συνελεύσεις και ανοικτές διαδικασίες βάσης, πρέπει να είναι το κύριο καθήκον μας μπροστά στην επίθεση της κυβέρνησης.»



Μερικες ανακοινώσεις που μοιραζόντουσαν σήμερα
πρώτα των Ποσαδιστών
EPANASTATIKO KOMMOUNISTIKO KOMMA TROTSKISTIKO POSADIKO

και της Συνέλευσης Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου
SYNELEYSH BASHS ERGAZOMENWN ODHGWN DIKYKLOY