Σάββατο, Φεβρουαρίου 20, 2010

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - 24/2


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα της Τράπεζας της Ελλάδας σύσκεψη της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων με την συμμετοχή και νέων σωματείων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στην σύσκεψη κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η εργατική τάξη και όλος ο λαός βρίσκονται ενώπιο μιας ιστορικής επίθεσης από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ με την πλήρη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση απαιτείται ένα μεγάλο μέτωπο όλων των εργαζόμενων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των άνεργων και ελαστικά εργαζόμενων για την προστασία και βελτίωση της θέσης τους (στους μισθούς και το ασφαλιστικό, το φορολογικό και την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών κλπ) για να πληρώσουν οι τραπεζίτες και οι δυνάμεις του κεφαλαίου και όχι οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης, για την ανατροπή του «προγράμματος σταθερότητας».

Σε αυτήν την κατεύθυνση η «πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων σωματείων» παλεύει ώστε η απεργία της 24.02 να γίνει ένας μεγάλος σταθμός έκφρασης της αγανάχτησης των εργαζόμενων ενάντια στην ιστορική επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ. Θα παλέψουμε να υπάρξει κλιμάκωση της πάλης με νέα γενική απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις αρχές του Μάρτη ενόψει και των ανακοινώσεων νέων μέτρων που έχει προαναγγελθεί. Θα συμβάλλουν σε πολύμορφες πρωτοβουλίες (διαδηλώσεις, δράσεις τις μέρες άφιξης των ελεγκτών και άλλες), στην ανάπτυξη μαχητικών κλαδικών αγώνων. Θα συνεχίσουν και θα διευρύνουν την «πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων» και με νέες δυνάμεις που αποδεσμεύονται από την υποταγή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και τα αδιέξοδα του «κομματικού συνδικαλισμού».

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 10ΠΜΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: