Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2007

Αποτιμήσεις αποτελεσμάτων

για τις εκλογές, από τους πολιτικούς σχηματισμούς που ήταν εξαφανισμένα από τα ΜΜΕ.


Οι νικητές της βραδιάς από τα συγκεκριμένα κόμματα, έβγαλαν την παρακάτω ευχαριστήρια ανακοίνωση για τις 75,000 των πολιτών που τους ψήφισαν.


Ανακοίνωση έβγαλε και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) που είχε σαφέστατη εκλογική άνοδο και σε ψήφους και σε ποσοστό όπως έγραψα και χθες. Συνεχίζοντας τη συνεπή και συνετή στάση του (στην οποία πιστεύω πως οφείλεται και η θετική εκλογική του παρουσία), η εκλογική αποτίμηση δεν εμπεριέχει συντροφικά μαχαιρώματα, ούτε βλέπω να έχει σημάδια έπαρσης ή αλαζονίας.


Από το Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς, βγήκε έστω και με μια μικρή καθυστέρηση η επίσημη αποτίμηση του αποτελέσματος, που αποφεύγει να ονοματίσει εχθρούς στον χώρο (πέρα από την αναφορά στην 'διάσπαση' των ΕΑΑΚ για τις εκλογές).

Σε ανάλογο ύφος κινείται και η ανακοίνωση του Νέου Αριστερού Ρεύματος.

Δείτε και την άποψη μιας από τις συνιστώσες του, του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ), το οποίο δεν παραλείπει να αναφερθεί αρνητικά τόσο στο 'κεντριστικό' ΕΝΑΝΤΙΑ, όσο και στον 'πολιτικό συντηρητισμό' του μ-λ χώρου...


H ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α δεν έχει βγάλει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση για το αποτέλεσμα.

Αποτίμηση έχει κάνει όμως η βασική του συνιστώσα, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, που επίσης δεν παραλείπει να αναφερθεί με 'κολακευτικά' σχόλια στο ΜΕ.Ρ.Α. και στους 'κακούς σεχταριστές' του.


Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ δεν βρήκα online, πέρα από αυτό στο indymedia
"ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Οι αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις και μετατοπίσεις προς τα αριστερά που εκδηλώθηκαν στις εκλογές, σηματοδοτώντας την αποδοκιμασία δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίας, πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να μετασχηματιστούν από ψήφοι διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας της αντιλαϊκής πολιτικής σε ενεργητική στήριξη και μαζική συμμετοχή στους αγώνες της επόμενης μέρας.
Το Μ-Λ ΚΚΕ σε αυτή την κατεύθυνση, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του μαζικού, λαϊκού, εξωκοινοβουλευτικού αγώνα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις."

* επί του πιεστηρίου, η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ


Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, που τα πήγε μάλλον αρκετά χειρότερα από ότι περίμεναν και οι ίδιοι (7,500 περίπου ψήφοι), εξέδωσε επίσης σχετική ανακοίνωση.


Τέλος, το Κόμμα Φιλελευθέρων δεν έβγαλε ανακοίνωση, αλλά βρήκα στην Καθημερινή την ακόλουθη δήλωση του αρχηγού του : "«Πήραμε πάνω από 3.000 ψήφους. Δυστυχώς, είμασταν αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ. Αν είχαμε την προβολή που είχε ο κ. Παπαθεμελής, ίσως μπαίναμε και στη Βουλή», λέει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Μανώλης Καλιγιάννης."

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tο M-Λ KKE βγαίνει δυναμωμένο και ενισχυσμένο από την εκλογική μάχη


Tο M-Λ KKE έδωσε μια μεγάλη πολιτική μάχη, ήρθε σε επαφή με χιλιάδες εργαζόμενους, πρόβαλε σταθερά το ιδεολογικοπολιτικό του μήνυμα σε πανελλαδικό επίπεδο, χάρις στο πνεύμα αυταπάρνησης και ενθουσιασμού όλων των συντρόφων του κόμματος και της νεολαίας, των φίλων και οπαδών του.



Tο εκλογικό αποτέλεσμα των 8.100 ψήφων που συγκέντρωσε το M-Λ KKE σε συνθήκες πολύμορφων περιορισμών και αποκλεισμών είναι ένα καλό, θετικό αποτέλεσμα. Kαταγράφει μια σαφή τάση ανάπτυξης, αφού 3.300 νέοι ψηφοφόροι στήριξαν το M-Λ KKE, σημειώνοντας έτσι μια αύξηση της εκλογικής του επιρροής κατά 70%, συγκριτικά με τις εκλογές του 2004. O κόσμος αυτός αποτελεί μια βάση στήριξης, ένα έρεισμα μέσα στο αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα, που πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, να μετασχηματισθεί από εκλογική στήριξη σε ενεργητική πολιτική παρέμβαση και αγωνιστική συστράτευση, να συσπειρωθεί ουσιαστικά για να διερυνθεί και να δυναμώσει.

Tο ιδεολογικοπολιτικό βάρος του πρέπει να εκτιμηθεί ανάλογα, αν λάβουμε υπόψη πως το M-Λ KKE δε μάσησε τα λόγια του, αλλά έθεσε στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, της πλατιάς παρέμβασης και δημόσιας ζύμωσης που ανέπτυξε, το σύνολο της ιδεολογικοπολιτικής του γραμμής και ιδιαίτερα τα μεγάλα προβλήματα του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, σε αντιπαράθεση με τη ρεβιζιονιστική γραμμή και τις συγκεκριμένες προοπτικές του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος.

haridimos είπε...

ευχαριστώ.
έκανα update και το αρχικό ποστ, βάζοντας λινκ με την ανακοίνωση από το m-lkke.gr

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΡΑΝ ΚΑΙ ΑΡΑΣ (ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α.)
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=771629

vangelakas είπε...

βάλε βρέ καί τίποτε τού ΛΑΟΣ!

haridimos είπε...

Δεν έβαλα ούτε ΛΑΟΣ, ούτε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ούτε ΚΚΕ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Anasintaxi είπε...

Η ανακοίνωση της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 πριν τις εκλογές. ΑΚΥΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ
http://anasintaxi.blogspot.com/2007/09/blog-post.html

Και η εκτίμηση των αποτελεσμάτων:
http://www.geocities.com/anasintaxi/258.htm