Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2007

40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ CHE


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι ΑΝΑΙΡέΣΕΙΣ και η νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ αρχίζουν τη χειμερινή διαδρομή τους προσκαλώντας σας στην εκδήλωση που διοργανώνουν για τα σαράντα χρόνια από τη δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του κινηματογραφικού αφιερώματος που συνδιοργανώνουν η πρεσβεία της Κούβας και η κινηματογραφική εταιρεία New Star.

Κυριακή 7 Οκτώβρη, Κινηματογράφος ΙΛΙΟΝ,

Τροίας 34 και Πατησίων, πλατεία Βικτωρίας

- 5.30 μ.μ Συζήτηση με ομιλητές τον Γιάννη Ελαφρό και τον Θανάση Κάππο

- 6.30 μ.μ Προβολή του ντοκιμαντέρ:

«Ο έρωτας, η πολιτική, η επανάσταση» (“El Amor, La Politica, La Rebeldia”)

Σκηνοθεσία: Teresita Gomez, Κούβα 1995

Στον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ θα λειτουργεί έκθεση αφίσας από όλο τον κόσμο για τον Τσε Γκεβάρα.

Τιμή εισιτηρίου: 3,50 ευρώ

(Η τιμή του εισιτηρίου είναι μειωμένη σε σχέση με αυτή για το υπόλοιπο φεστιβάλ και περιλαμβάνει την προβολή του ντοκιμαντέρ «ο έρωτας, η πολιτική, η επανάσταση»). Ο χρόνος έναρξης (5.30 μ.μ.) θα κρατηθεί αυστηρά λόγω προβολής και άλλων ντοκιμαντέρ από τον κινηματογράφο μετά την εκδήλωσή μας!


ΑΝΑΙΡέΣΕΙΣ

Έντυπο της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

(μου ήρθε η παραπάνω πρόσκληση με e-mail και είπα να την ανεβάσω).

Υ.Γ. Σήμερα ήταν η Παναττική Συνέλευση της ΕΝΑΝΤΙΑ. Ήθελα να περάσω μια βόλτα, αλλά πήγαμε οικογενειακώς το μεσημέρι στο ΙΚΕΑ για ψώνια και το ξημερώσαμε...)

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Εμένα δε μου ήρθε τίποτα... Γιατί την ίδια μέρα με το φεστιβάλ τις ΚΝΕ; Τις αναιρέσεις δεν τις έχανα ποτέ( το φεστιβάλ το έχω χάσει μια χρονιά...)
Θα θελα να το παρακολουθήσω.

haridimos είπε...

Τι να σου πω.
Εσένα μπορεί να μη σου ήρθε mail, γιατί δεν έκανες webmaster στο prin.gr όπως ορισμένοι.

Τώρα για την ημερομηνία, δεν ξέρω αν επιλέχθηκε να μπει τη μέρα που είχε η ΚΝΕ φεστιβάλ ή απλά δε βόλευε άλλη μέρα στο σινεμά (νομίζω πως υπήρχαν έτσι κι αλλοιώς εκδηλώσεις/προβολές εκεί)

haridimos είπε...

η εξήγηση για την ημερομηνία :
Προφανώς μόνο την Κυριακή βόλευε να μπει στο πρόγραμμα η συζήτηση.

αθηνόραμα.gr - 4/10/2007

Ήταν μόλις 39 ετών όταν συνελήφθη και εκτελέστηκε από τον βολιβιανό στρατό. Ο θάνατός του ήταν ένας από τους πολλούς λόγους που ο Ερνέστο Γκεβάρα έγινε πολύ γρήγορα μία από τις ισχυρότερες εικόνες-σύμβολα του 20ού αιώνα (και όχι μόνο). Στις 9 Οκτωβρίου συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από το γεγονός και μερικοί, ευτυχώς, θυμούνται ότι ο Αργεντινός γιατρός ήταν ένας αφοσιωμένος και ασυμβίβαστος επαναστάτης πριν μετατραπεί σε πόστερ, στάμπα σε μπλουζάκι και ποπ σύμβολο παντός καιρού. Από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου, η εταιρεία διανομής New Star και η Πρεσβεία της Κούβας διοργανώνουν στον κινηματογράφο Ίλιον (Τροίας 34 και Πατησίων, 2108810602) ένα φεστιβάλ-αφιέρωμα στον Τσε Γκεβάρα (καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως και μετά τα μεσάνυχτα). Θα προβληθούν κινηματογραφικά ή τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και κάθε λογής οπτικά ντοκουμέντα που αφορούν τη ζωή και τη δράση του από τη Λατινική Αμερική, την Ιταλία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά - ξεχωρίζουν οι ταινίες του Τζιάνι Μίνα. Υπάρχει, φυσικά, και η ελληνική μαρτυρία, με τηλεοπτικές δουλειές των Γιώργου Αυγερόπουλου, Σεμίνας Διγενή, Στέλιου Κούλογλου, Κώστα Μπαξεβάνη, Παύλου Τσίμα. Θα υπάρχουν, επίσης, βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από live συναυλίες με τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, του Βασίλη Λέκκα κ.ά., ενώ την Παρασκευή 5/10 και το Σάββατο 6/10, στις 20:00-21:00, λατινοαμερικάνικα μουσικά γκρουπ θα τραγουδήσουν τραγούδια αφιερωμένα στον Τσε. Τις ημέρες του φεστιβάλ, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του κινηματογράφου, θα λειτουργεί έκθεση αφίσας - ανάλογη έκθεση έχει ήδη στηθεί στον εναλλακτικό χώρο του «Dasein» (Σολωμού 12, 2103841857) και συνεχίζεται έως τις 21 Οκτωβρίου. Ημερήσιο εισιτήριο για όλες τις προβολές και τις εκδηλώσεις: € 7, φοιτητικό 5,50.