Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2007

ΓΣ Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Και πάλι στα δικαστήρια επιχειρεί να σύρει ο Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ) το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Η νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΣΤΕΑΤ σε βάρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, για την μη εφαρμογή της σύμβασης εργασίας έρχεται να καταδείξει την αποθράσυνση των εργοδοτικών οργανώσεων και την επίμονη προσπάθεια τους για περιστολή των διεκδικήσεων των εργαζόμενων μηχανικών. Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται στις 28 Νοέμβρη.

Αιχμή και αφορμή και της νέας αίτησης είναι το ζήτημα της επέκτασης ισχύος της σύμβασης και για τους μισθωτούς τεχνικούς που πληρώνονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Ο ΣΤΕΑΤ κάνει λόγο για…ελεύθερους επαγγελματίες, για τους οποίους δεν πρέπει να εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία! Γνωρίζουμε ωστόσο όλοι, όπως πολύ καλά γνωρίζει και ο ΣΤΕΑΤ, ότι η Σύμβαση αφορά ξεκάθαρα μισθωτούς, που εργάζονται με όλα τα χαρακτηριστικά της εξαρτημένης σχέσης εργασίας. Μόνο που με το Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, οι εργοδότες εισφοροδιαφεύγουν, ενώ ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι μένουν εργασιακά και ασφαλιστικά, ακάλυπτοι απέναντι στην ασυδοσία τους.

Τα περί «επείγουσας ανάγκης» για ασφαλιστικά μέτρα κατά του σωματείου, είναι εκτός τόπου και χρόνου, καθώς η Σύμβαση ισχύει και εφαρμόζεται εδώ και μήνες, ενώ πρόσφατα το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας αποφάσισε να κηρυχτεί υποχρεωτική η εφαρμογή της.

Η επίθεση του ΣΤΕΑΤ- στο πνεύμα της γενικής εργοδοτικής επιθετικότητας, που ευδοκιμεί στο έδαφος της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης-αποτελεί ταυτόχρονα και απόδειξη για την ορθότητα του ταξικού αγωνιστικού δρόμου που έχει επιλέξει το Σωματείο. Ενός δρόμου, που προτάσσει την αγωνιστική συσπείρωση και δράση των εργαζομένων για τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματα. Που διεκδικεί και καταχτά την ταξική και πολιτική ανεξαρτησία από το κράτος, την εργοδοσία και τον υποταγμένο συνδικαλισμό της «συναίνεσης» και αδράνειας.

Η αντιπαράθεση του ΣΤΕΑΤ με το Σωματείο, δεν γίνεται σε τυχαία χρονική στιγμή. Συνδέεται με την σχεδιαζόμενη έφοδο της κυβέρνησης της ΝΔ στο ασφαλιστικό, αλλά και με την υλοποιούμενη εφαρμογή του αντι-ασφαλιστικού νόμου-εκτρώματος για το ΤΣΜΕΔΕ, γέννημα της αντεργατικής συναλλαγής της κυβέρνησης, του ΤΣΜΕΔΕ και της ηγεσίας του ΤΕΕ.

Εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια κυβερνήσεων, Ευρωπαϊκής Ένωσης και εργοδοτών, για την εφαρμογή της Πράσινης Βίβλου για την απασχόληση, την κατάργηση των συμβάσεων εργασίας, τη μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, την εφαρμογή της «ευέλικτης απασχόλησης» και του δελτίου παροχής υπηρεσιών σε όλους τους εργαζόμενους. Το θέμα αυτό συνιστά μάχη τεράστιας σημασίας για το εργατικό κίνημα.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Οι εργαζόμενοι τεχνικοί θα αποκρούσουμε αποφασιστικά κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των καταχτήσεων μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε ούτε ένας εργαζόμενος στους χώρους δουλειάς να μην πάει πίσω οικονομικά και θεσμικά από αυτήν τη σύμβαση. Άμεσα θα προχωρήσουμε τη διαδικασία για τις νέες συλλογικές συμβάσεις τόσο στη μελέτη-κατασκευή, όσο και στην πληροφορική-τηλεπικοινωνίες.

Οι εργοδοτικοί φορείς ας το συνειδητοποιήσουν: Οι μέρες που κυριαρχούσε ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στον κλάδο των τεχνικών και που η συλλογικές διεκδικήσεις ήταν ανύπαρκτες, αποτελούν πλέον παρελθόν.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ü Για να δοθούν άμεσα αυξήσεις, που να μας ανακουφίζουν από τη φοβερή ακρίβεια και να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων. 1400 ευρώ κατώτερος μισθός.

ü Για την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων που πηγάζουν από την εξαρτημένη σχέση εργασίας. Είμαστε αντίθετοι στην «ευέλικτη απασχόληση» και τα ατομικά συμφωνητικά, τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας». Διεκδικούμε κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας.

ü Για τη μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο).

Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ

στις 7μμ στο Πολυτεχνείο (κτ. Γκίνη)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Μεσολογγίου 5, 2ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας. 2103820537

Δεν υπάρχουν σχόλια: