Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2007

Προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης ενάντια στο Σωματείο

Προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης ενάντια στο Σωματείο και τους εργαζόμενους

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της υφυπουργού εργασίας Σ. Καλατζάκου να μην υπογράφει (εδώ και 1,5 μήνα) την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας για την κήρυξη της συλλογικής σύμβασης εργασίας του σωματείου ως υποχρεωτική. Αιτία γι΄αυτή την πρωτοφανή στα χρονικά ενέργεια, αποτελεί η επέκταση ισχύος της σύμβασης και για τους μισθωτούς τεχνικούς που πληρώνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Είναι προφανές ότι η ενέργεια αυτή συνδέεται με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΣΤΕΑΤ κατά του σωματείου και των εργαζόμενων, για τη μη εφαρμογή της σύμβασης εργασίας. Αναδεικνύει την απόλυτη σύμπνοια και συνεργασία της κυβέρνησης με το ΣΕΒ και τους εργοδότες μεγαλοκατασκευαστές για την περιστολή των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Είναι σαφές πως οι προθέσεις της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι η διαιώνιση της ευέλικτης και χωρίς δικαιώματα εργασίας. Η κυβέρνηση με την πολιτική της ενισχύει τους εργοδότες να εισφοροδιαφεύγουν, μέσω του δελτίου παροχής υπηρεσιών, ενώ αφήνει τους εργαζόμενους εργασιακά και ασφαλιστικά, ακάλυπτους απέναντι στην ασυδοσία τους.

Η αντιπαράθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών με το Σωματείο, δεν γίνεται σε τυχαία χρονική στιγμή. Συνδέεται με την σχεδιαζόμενη έφοδο στο ασφαλιστικό. Εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια κυβερνήσεων, Ευρωπαϊκής Ένωσης και εργοδοτών, για την εφαρμογή της Πράσινης Βίβλου, δηλαδή την κατάργηση των συμβάσεων εργασίας, τη μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, την εφαρμογή της «ευέλικτης απασχόλησης» και την επέκταση του δελτίου παροχής υπηρεσιών. Το θέμα αυτό συνιστά μάχη τεράστιας σημασίας για το εργατικό κίνημα συνολικά.

Οι εργαζόμενοι και το σωματείο θα δώσουμε άμεση απάντηση για να μην περάσει η πρόκληση αυτή. Θα αποκρούσουμε αποφασιστικά κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των καταχτήσεων μας.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

1. ΣΤΙΣ 27/11 ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ ΣΤΙΣ 8ΠΜ, ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ,

με στάση εργασίας (8πμ-12μμ)

2. ΣΤΙΣ 28/11, ΜΕΡΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΣΤΕΑΤ, ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (9.00 π.μ. στο κτίριο 5)

με στάση εργασίας (8πμ-12μμ)

Καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου σε ανοιχτή συζήτηση – σύσκεψη, την Πέμπτη 22/11 στις 7.00μμ στα γραφεία του σωματείου (Μεσολογγίου 5, 2ος όροφος, Εξάρχεια), για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων και τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν με βάση και τη νέα αυτή πρόκληση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Μεσολογγίου 5, 2ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας. 2103820537, 6936760879, 6977806266

Δεν υπάρχουν σχόλια: