Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 05, 2008

Κάλεσμα του ΜΕ.Ρ.Α. για την Καμάρα

ΜΕΡΑ: Κάλεσμα στην ανέξαρτητη συγκέντρωση στην Καμάρα

Διάβαστε το κάλεσμα του ΜΕΡΑ―κατεβάστε το για εκτύπωση (pdf)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. στη ΚΑΜΑΡΑ
και μαχητική πορεία προς τη Δ.Ε.Θ.

εργαζόμενοι, νέοι και νέες
Το Σάββατο 6 του Σεπτέμβρη ο πρωθυπουργός και η κουστωδία του « οι ατσίδες με τα μπλέ» θα… μας κάνουν την τιμή να μας επισκεφτούν για να εγκαινιάσουν την ΔΕΘ, να ανακοινώσουν την οικονομική τους πολιτική. Η πραγματική εικόνα:

Δυο κόσμοι χωριστά…
ΜΕΣΑ στην πολυτελή δεξίωση στο Βελλίδειο αυτοί.

Εκεί θα στρογγυλοκαθίσουν οι «παραγωγικές τάξεις του τόπου»- που δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους , οι εκπρόσωποι δηλαδή του ΣΕΒ, των τραπεζιτών και τα λοιπά μέλη του συνδικάτου του κέρδους και της «αρπαχτής». Στόχοι τους: η ολοκληρωτική εκμετάλλευση-υποδούλωση όλης της εργατικής τάξης, η υπαγωγή όλων των κοινωνικών και ανθρώπινων σχέσεων στο κεφάλαιο και την αγορά, η απρόσκοπτη αύξηση με κάθε τρόπο της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Τα θέλουν όλα!
Οι εργολάβοι που ρήμαξαν τη πόλη και ο δήμαρχος τους Η «άγρια συμμορία» που τσεπώνει τις επιδοτήσεις για να κλείνει εργοστάσια, που ..κρατά ομήρους χιλιάδες εργαζόμενους για μια ζωή και παίρνει αμύθητα …λύτρα, όλο τον πλούτο που παράγουν. Θα τρώνε και θα χειροκροτούν τον Καραμανλή τους. Με τις ευλογίες του μητροπολίτη του μίσους και του σκοταδισμού. Με την προστασία των ΜΑΤ. Θα διασκεδάζουν με τον νομάρχη …Ζορρό που θα τους τραγουδά Καζαντζίδη: «…εγώ με την αξία μου κα όχι σε ξένες πλάτες…»

ΕΞΩ εμείς

οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, της ΒΙΑΜΥΛ, της SIEMENS, του μετρό, οι άνεργοι και απολυμένοι, η νεολαία των θρανίων, η γενιά των 600 ευρώ, της μαύρης εργασίας και της εργασιακής περιπλάνησης, οι υπό διωγμό μετανάστες, οι συνταξιούχοι της φτώχειας και της περιθωριοποίησης,, θα διαδηλώνουμε…

αυτοί στις μίζες… στις φοροαπαλλαγές, στις χαριστικές συμβάσεις, στα «δωράκια» της SIEMENS, στην πολυτελή ζωή, τα κότερα…

και μείς στη μιζέρια… της τρομακτικής ακρίβειας που μας έχει γονατίσει, του δάνειου θηλιά που δεν λέει να τελειώσει. της φορολογικής επιδρομής που μας έχει ξεζουμίσει
της φρίκης της ανεργίας που παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις (17% στηπόλη!)
• της ατέλειωτης εργασίας = δουλείας χωρίς ωράριο, διάλλειμα, διακοπές, συμβάσεις, ασφάλιση, περίθαλψη, σταθερότητα, σύνταξη, χωρίς δικαιώματα πια
• της άχαρης “τηλεζωής” στην αφόρητη τσιμεντούπολη
• του φθηνού σχολείου της αγοράς ,Προκρούστη των νεανικών ονείρων

Θα τους αφήσουμε; ή θα τους χαλάσουμε τη γιορτή; Είναι προφανές πως αν δεν αναπτυχθεί άμεσα ένα μαχητικό εργατικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής θα δούμε ακόμα χειρότερες μέρες.

Το αστικοποιημένο συνδικαλιστικό κίνημα, οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν οργανώνουν την αντίσταση των εργαζομένων, αλλά συναινούν στην ουσία της κυβερνητικής πολιτικής. Ηττήθηκαν κατά κράτος στο ασφαλιστικό. Υπέγραψαν την κατάπτυστη σύμβαση του 1 ευρώ με τους εργοδότες που πανηγυρίζουν! Η ΓΣΕΕ ιδρύει ιδιωτικό πανεπιστήμιο! Αφήνουν απ’ έξω από τα συνδικάτα και στην τύχη τους, τους συμβασιούχους. Εκλιπαρούν ψίχουλα. Οδηγούν έτσι το εργατικό κίνημα σε πλήρη ανυποληψία, ιστορική διάσπαση, σε μια στρατηγικού χαρακτήρα ήττα.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να πάμε στις φιέστες του Παναγόπουλου! Δεν είναι μαζί μας !

Μόνο ένα νέο χειραφετημένο ταξικό εργατικό κίνημα μπορεί να νικήσει!
μια άλλη αντικαπιταλιστική αριστερά της ανατροπής και της κομμουνιστικής προοπτικής αντίπαλο δέος στην κοινωνική βαρβαρότητα!

Απέναντι στο κεφάλαιο και την συνολική του στρατηγική χρειάζεται μια αντίστοιχη, συνολική απάντηση από την πλευρά του εργατικού κινήματος.

Η μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους, είναι να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και ανατροπής του εφιαλτικού τοπίου. Δεν φτάνει η γκρίνια και η δυσαρέσκεια, ή η αναμονή των επόμενων εκλογών για να τους «τιμωρήσουμε». Τέρμα στις άψυχες 24ωρεςαπεργίες για την «τιμή των όπλων», τις κομματικές παρελάσεις τύπου ΠΑΜΕ η τα επικοινωνιακά τρικ του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν μόνο τις εκλογές.

Μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τον συντονισμό τους, τις γενικές συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, τις εκλεγμένες απεργιακές επιτροπές να οργανώσουμε μαχητικούς, παρατεταμένους, συντονισμένους, πολύμορφους αγώνες , που να οδηγούν σε νίκη.

Η επίθεση μας αφορά όλους και μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε! Να προβάλλουμε εκείνα τα αιτήματα που θα εμπνέουν, θα συγκινούν και θα ενώνουν όλους Να απαιτήσουμε όλα ,όσα μας ανήκουν! Να πάρουμε πίσω το χρόνο και τη ζωή που μας κλέβουν!

Να απορρίψουμε τους μύθους της «εθνικής οικονομίας», της «ανταγωνιστικότητας», της «ανάπτυξης», των «ελλειμμάτων» που χρησιμοποιεί το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να εξαπατά και να υποτάσσει τους εργαζόμενους.

Τα εργατικά δικαιώματα μπροστά!

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στην ελαστική απασχόληση και τη «μαύρη» εργασία. Κανείς προσωρινός, ωρομίσθιος, συμβασιούχος. Απαγόρευση των απολύσεων. Όχι στην εργοδοτική δικτατορία

1400 καθαρά κατώτερος μισθός για όλους ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς χωρίς δεύτερη δουλειά ή υπερωρία. Κατάργηση του ΦΠΑ και μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης,

Κατάργηση των φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου. Δραστική μείωση των ληστρικών τραπεζικών επιτοκίων για τους εργαζόμενους. Άτοκα στεγαστικά δάνεια.

Δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, μόνη λύση στη φρίκη της ανεργίας. Συνεχόμενο 7ωρο, πενθήμερο

Πλήρης σύνταξη ίση με τον τελευταίο μισθό στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 55.. Κανείς ανασφάλιστος.

Πλήρη υγειονομική περίθαλψη για εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες από ένα αναβαθμισμένο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Όχι στην ΟΝΕ, την ΕΕ, τα προγράμματα σταθερότητας και την ευρωσυνθήκη

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, Κοινωνικοποίηση και εργατικός έλεγχος στις επιχειρήσεις και οργανισμούς κοινής ωφέλειας,
Ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. Ενιαία, δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες. της εκπαίδευσης. ΟΧΙ στον αντιδραστικό νόμο πλαίσιο και τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Μπορούμε να νικήσουμε! Όλο και πιο συχνά αχτίδες φωτός σπάνε το σκοτάδι των δήθεν μονόδρομων, Είναι οι ελπίδες που ξαναγεννιούνται στους φλογισμένους γαλλικούς δρόμους, , το ατίθασο ιρλανδικό ΟΧΙ, οι ριζοσπαστικές αλλαγές στην Λ. Αμερική.. Είναι τα σκιρτήματα των εργατικών αγώνων στην χώρα μας, οι μεγάλες απεργίες για το ασφαλιστικό, το μεγαλειώδες κίνημα της νεολαίας για το άρθρο 16.

Η ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ

ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!

κατεβάστε για εκτύπωση το Κάλεσμα ΜΕΡΑ (pdf)

Δεν υπάρχουν σχόλια: