Τετάρτη, Νοεμβρίου 12, 2008

ΑΠΕΡΓΙΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ



Εργαζόμενοι τεχνικοί σε κατασκευαστικές εταιρείες, μελετητικά γραφεία, εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών

13 Νοέμβρη απεργούμε

  • Για την συλλογική σύμβαση στις τεχνικές εταιρείες και τα μελετητικά γραφεία, στις εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Για πραγματικές αυξήσεις ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς, ενάντια στη λιτότητα και την ακρίβεια, για τη μείωση των ωρών εργασίας. Ενάντια στην ελαστική απασχόληση και το δελτίο παροχής υπηρεσιών, που προσφέρει πολύ περισσότερα στους εργοδότες και πολύ λιγότερα στους εργαζόμενους. Στην πορεία για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), κρατάμε την επιτυχία της προηγούμενης ΣΣΕ που κατοχυρώνει εργασιακά δικαιώματα, για πρώτη φορά, στους εργαζόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και παλεύουμε για το σύνολο των διεκδικήσεων μας.
  • Για να μην πληρώσουμε εμείς, τις συνέπειες της «απελευθέρωσης» της αγοράς τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, την ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών, που οδηγεί σε συγχωνεύσεις και «πτωχεύσεις», νέες απολύσεις, μη πληρωμές, ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των δικαιωμάτων μας. Αγωνιζόμαστε μαζί με τους συναδέλφους μας στην Altec Telecoms, που έχουν κηρύξει απεργία και καλούν σε συγκέντρωση την ίδια μέρα, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Γιατί ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας στις εταιρείες Lannet, Siemens, Intracom, Teledome, Vodafone κλπ
  • Για να πληρώσει το κεφάλαιο για την δική του κρίση, όχι εμείς. Γιατί το θησαύρισμα όλων αυτών των χρόνων, φτάνει και περισσεύει για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, για να δοθούν μεγάλες αυξήσεις. Γιατί τα δισεκατομμύρια που βρέθηκαν για να στηρίξουν τις τράπεζες με τα τεράστια υπερκέρδη, είναι πραγματική πρόκληση, όταν μόνιμη επωδός όλων των κυβερνήσεων, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, ήταν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τους εργαζομένους. Γιατί το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέβαλε την κατάργηση των όποιων κοινωνικών παροχών και τη διαρκή λιτότητα στο όνομα των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και του χαμηλού δημόσιου χρέους, «χαλαρώνει» για να διευκολυνθεί η επιδότηση του κεφαλαίου, με δικά μας λεφτά. Γιατί η «αυστηρή» δημοσιονομική πολιτική δεν είναι μια «οικονομική αναγκαιότητα», αλλά μια επιθετική πολιτική σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
  • Γιατί μόνο με τους αγώνες μας, μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας, να μετράμε νίκες. Με πανεργατικό αγώνα, κλαδικό και διακλαδικό συντονισμό, των εργαζόμενων και των πρωτοβάθμιων σωματείων τους, να πούμε όχι και στη λογική των «αναγκαίων θυσιών», να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες και δικαιώματα!

Την Πέμπτη 13/11 καλούμε τους εργαζόμενους, στις τεχνικές εταιρείες, στην πληροφορική και τηλεπικοινωνίες, να απεργήσουν και να διαδηλώσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και αλληλεγγύη.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

  • Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων. Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς (1400 ευρώ κατώτατο μισθό). Μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο).
  • Να μην κλείσει η ALTEC TELECOMS και καμία άλλη εταιρεία στον κλάδο. Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να απαγορευτούν οι απολύσεις. Να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους εργαζόμενους, να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα.
  • Κατάργηση της πληρωμής με δελτίο, κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Κατοχύρωση των δικαιωμάτων που πηγάζουν από την εξαρτημένη σχέση εργασίας στους μισθωτούς που αμείβονται με δελτίο.
  • Ανατροπή των νέων φορολογικών μέτρων, του κεφαλικού φόρου των 1050 ευρώ στους εργαζόμενους με δελτίο, του νέου προϋπολογισμό της ληστείας και της λιτότητας. Άμεση καταγγελίας της κατάπτυστης Σύμβασης Εργασιακής Ειρήνης των ΓΣΕΕ-ΣΕΒ, διεκδίκηση νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 9.00 πμ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879, 6977806266,6947934495

2 σχόλια:

antistasi.gr είπε...

Χάρη καλημέρα,όλα καλά?
επειδή δέ βρίσκω το mail σου εάν θέλεις επικοινώσε στο antistasi.gr@gmail.com
thx..

haridimos είπε...

Σου έστειλα :-)