Δευτέρα, Νοεμβρίου 17, 2008

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ

Συγκέντρωση του σωματείου στα γραφεία της εταιρείας Τετάρτη 19/11 στις 8 πμ (Παστέρ 3, Πλατεία Μαβίλη)

Εταιρεία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ:

Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει!

Στις 13/09/08 η Τεχνική Εταιρεία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ» απέλυσε συνάδελφο εργοδηγό, επειδή διεκδίκησε τις νόμιμες αποδοχές του. Συγκεκριμένα ενώ όλο το διάστημα της απασχόλησής του στην εταιρεία δούλευε εντός των ορίων του νομού Αττικής, του ζητήθηκε να απασχοληθεί σε έργο της επιχείρησης στις Σπέτσες χωρίς να του καταβάλλεται η εκτός έδρας αποζημίωση. Όταν τη ζήτησε η απάντηση ήταν «η εταιρεία δε δίνει εκτός έδρας». Καθώς μέχρι σήμερα η εταιρεία κατέβαλε τα εκτός έδρας πιστεύουμε ότι η στάση της απέναντι στο συνάδελφο σηματοδοτεί μια συνολικότερη αλλαγή στάσης απέναντι στους υπαλλήλους και εργάτες της.

Η απόλυση του συναδέλφου είναι άκυρη γιατί είναι παράνομη και καταχρηστική. Η εταιρεία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ» το γνωρίζει πολύ καλά, γι’ αυτό και μέχρι στιγμής απέφυγε με γελοία προσχήματα να απαντήσει στην επιθεώρηση εργασίας, στην οποία κατέφυγε αμέσως μετά την απόλυσή του ο συνάδελφος, ελπίζοντας, με την κωλυσιεργία, να εξαντλήσει την διάθεσή του να διεκδικήσει το δίκιο του. Στη συνάντηση της εταιρείας με το σωματείο πάλι η εργοδοσία απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα στο αίτημα της επαναπρόσληψης του συναδέλφου μας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Εμείς οι εργαζόμενοι στη μελέτη - κατασκευή, σε ένα κλάδο που βασιλεύει η αυθαιρεσία , οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εξαντλητικές και συχνά απλήρωτες υπερωρίες, πολλές φορές σε αντίστοιχες καταστάσεις αντιμετωπίζουμε τον πειρασμό του «πάμε παρακάτω», πολύ περισσότερο αν έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Όμως, μέσα από τέτοιες μικρές και μεγάλες παραιτήσεις απ’ τα δικαιώματά μας, η εργοδοσία διευρύνει και δυναμώνει την αυθαιρεσία της, συρρικνώνει τα ήδη κακοποιημένα δικαιώματά μας και επιβάλλει καθεστώς τρομοκρατίας απέναντι σε κάθε εργαζόμενο και κάθε διεκδίκηση.

Με την απόλυση του συναδέλφου μας η εταιρεία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ» επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα εκφοβισμού προς όλους τους εργαζόμενους: έτσι τιμωρείται όποιος διεκδικεί τα (νόμιμα) δικαιώματά του, τα κεφάλια κάτω και τα στόματα κλειστά.

Αν θα το πετύχει ή όχι εξαρτάται και από τη δικιά μας στάση!

Σαν εργαζόμενοι προσφέρουμε τον κόπο μας, το χρόνο μας, τις γνώσεις μας, τις ικανότητές μας, το μυαλό και τις ιδέες, μας πολλές φορές στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Ακόμα και όταν οι αποδοχές μας είναι φαινομενικά υψηλές, είναι πολύ κατώτερες από αυτές που προβλέπει η εργατική νομοθεσία για τον τρόπο και το χρόνο που προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Δεν θα χαρίσουμε και την αξιοπρέπειά μας.

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879, 6977806266

Δεν υπάρχουν σχόλια: