Πέμπτη, Νοεμβρίου 27, 2008

Κάλεσμα για σύσκεψη στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής

Δελτίο τύπου/κάλεσμα για σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών εργαζόμενων από τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,

Τον τελευταίο καιρό οι εργατικές κινητοποιήσεις σε αρκετές εταιρείες νέων τεχνολογιών δίνουν αποφασιστική απάντηση στις επιλογές των εργοδοτών και της κυβέρνησης για ξεπέρασμα της "κρίσης τους" είτε με απολύσεις, είτε με αναδιαρθρώσεις και «οικιοθελείς αποχωρήσεις», είτε με ατελείωτες απλήρωτες ώρες εργασίας ανάλογα με τα σχέδιά τους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλο τον κλάδο όμως παραμένουν.

Στις εταιρείες πληροφορικής οι συμβολικές αυξήσεις, η μη πληρωμή των υπερωριών και των επιδομάτων είναι καθεστώς εδώ και χρόνια. Ο εργάσιμος χρόνος έχει επιμηκυνθεί σε ολόκληρο το 24ωρο και με διάφορες μορφές. Η επινοικίαση εργαζόμενων λειτουργεί σα μια σύγχρονη μορφή σκλαβοπάζαρου. Στους νέους εργαζόμενους κυριαρχούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η αμοιβή με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, με την πολιτική της «απελευθέρωσης της αγοράς», που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής συσσώρευσαν τεράστια κέρδη, πήραν κρατικές επιδοτήσεις και προγράμματα, ενώ για τους εργαζόμενους παράλληλα προώθησαν τη μισθολογική λιτότητα, την ελαστικοποίηση-διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη δίωξη του συνδικαλισμού. Τώρα ζητάνε από τους εργαζόμενους νέες «θυσίες» στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Σήμερα απολύουν ή αναγγέλουν απολύσεις χωρίς να λογαριάζουν τους παραγωγούς αυτών των κερδών...

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,

Ο ανταγωνισμός των εταιριών του κλάδου δεν πρέπει να μεταφερθεί ανάμεσά μας. Πρέπει να σταθούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και αλληλεγγύη. Κάθε χαμένη θέση εργασίας είναι πλήγμα για όλους μας, τραβάει προς τα κάτω όλα τα δικαιώματά μας (μισθοί, ωράρια, συλλογικές συμβάσεις, σταθερότητα της εργασίας κλπ.). Οι εργαζόμενοι στην ALTEC έχουν ήδη προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, με απεργία και κατάληψη των χώρων της εταιρίας. Κινητοποιήσεις έχουν γίνει και σε άλλες εταιρίες του κλάδου (Lannet, Wind κα.). Την προηγούμενη μόλις Πέμπτη υπήρξε η μαζικότατη απεργία στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ και πριν δύο εβδομάδες η κοινή απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου εργαζόμενων στην ΑΛΤΕΚ Τελεκομς και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Η ενότητα και ο αγώνας, η εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις, είναι το μόνο όπλο μας. Με αποφασιστικούς αγώνες, με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις, όλοι μαζί μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας, να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας.



Καλούμε την Παρασκευή 28/11/2008 και ώρα 11.00 π.μ., στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζει το σωματείο εργαζομένων στην ALTEC telecoms έξω από τα γραφεία του Ομίλου ALTEC (Πάτμου 16, Μαρούσι).



Επίσης σας καλούμε σε σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών του χώρου την ίδια μέρα, Παρασκευή, 28/11 18:00 στο ΕΚΑ στον 2ο όροφο, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τον συντονισμό των αντιστάσεών μας, και για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων έκδοσης κοινής ανακοίνωσης και εξορμήσεων στους χώρους δουλειάς.


ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ


Να παλέψουμε:

* Ενάντια στο κλείσιμο της ALTEC TELECOMS και οποιασδήποτε άλλης εταιρείας.
* Για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας,
* Για την απαγόρευση των απολύσεων.
* Για να μη χαθεί ούτε ένα εύρω από τους εργαζόμενους.
* Για την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
* Για Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.
* Για Αξιοπρεπείς μισθούς με ανθρώπινα ωράρια εργασίας





Σωματείο Εργαζομένων ALTEC TELECOMS

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: